Daca vrei sa faci masaj profesional, ai nevoie de obicei de o pregatire profesionala si bine intemeiata in masaj. Este oferit intr-o mare varietate de formate – de la cursuri fata in fata si seminarii online, pana la formare in scolile profesionale.
In plus, exista diverse cursuri masaj de perfectionare in care poti invata cele mai importante tehnici de masaj terapeutic profesional. Un astfel de curs este un punct de plecare pentru a-ti face o cariera. CPP Alexanders ofera cursuri masaj terapeutic in cele mai avantajoase conditii.
Un masaj terapeutic poate fi folosit pentru a trata cu succes o mare varietate de afectiuni, de la dureri de spate si umeri pana la limfedem. Spre deosebire de masajele wellness, care sunt destinate relaxarii pure, masajele terapeutice se numara printre remedii. Ele sunt utilizate ca parte a terapiei fizice pentru a trata in mod specific problemele de sanatate. Cu un curs masaj terapeutic afli totul despre masajul terapeutic, tipurile de masaj si de asemenea, cand nu este recomandat acest masaj.
Ce este un masaj terapeutic?
Un masaj terapeutic este o procedura pentru tratarea diferitelor probleme de sanatate si boli. Eficacitatea sa a fost dovedita stiintific, motiv pentru care este unul dintre remediile recunoscute si este chiar prescris de un medic.
Spre deosebire de masajele de wellness, masajele terapeutice pot fi efectuate numai de profesionisti. Pe langa medici, masajul terapeutic include in special fizioterapeuti, maseuri pregatiti si salvamari medicali. Potrivit catalogului de remedii, masajul terapeutic este una dintre masurile de kinetoterapie.
Citeste si: Cele mai importante motive sa mergi la o scoala de masaj?
Cu ajutorul tehnicilor de masaj combinate, terapeutul stimuleaza direct pielea, hipodermul, muschii, tendoanele si tesutul conjunctiv impreuna cu nervii, vasele sanguine si limfatice asociate.
Organele interne pot fi influentate si ele indirect. Miscarile de baza de masaj includ, de exemplu, mangaiere, framantare, batere si frecare. Scopul masajului terapeutic este intotdeauna efectuat pentru a evoca o reactie fizica prin stimulare manuala si astfel, de a activa sau sustine procesul de vindecare. Daca medicul decide ca un masaj este forma adecvata de terapie, va emite o reteta initiala. Aceasta include de obicei intre sase si zece cursuri de masaj.
Ce poti invata la cursuri masaj?
In functie de simptome, pot fi utilizate diferite forme de masaj. Daca vei face cursuri masaj, vei invata cum sa lucrezi asupra muschilor intregului corp sau a regiunilor individuale (masaj partial) folosind tehnici testate precum mangaierea, framantarea, baterea si frecarea.
Masajul clasic serveste la slabirea muschilor, ameliorarea tensiunii, stimularea drenajului lichidului tisular si ameliorarea durerii. Un alt tip de masaj care poate fi invatat la cursuri masaj, este cel al tesutului conjunctiv. Acest tip de masaj incepe cu tesutul conjunctiv si gras situat direct sub piele.
Terapeutul lucreaza la el cu tehnici speciale de masaj pentru a slabi tesutul si a slabi eventualele aderente. Masajul tesutului conjunctiv are un efect reflex, ceea ce inseamna ca influenteaza functionalitatea diferitelor organe interne – in functie de partea corpului pe care este aplicat.
Eficacitatea sa in tulburarile functionale, cum ar fi dificultati de respiratie, tuse, spasme ale muschilor bronsici si ale tractului gastro-intestinal a fost dovedita. In plus, masajul tesutului conjunctiv poate stimula circulatia arteriala periferica si are un efect pozitiv asupra sistemului nervos vegetativ.