Cred ca noi femeile nu vom fi niciodata pe deplin multumite de calitatile cu care am fost inzestrate de natura. In special cand vine vorba de podoaba capilara, parca intotdeauna ne dorim exact ceea ce nu avem: femeile cu parul cret vor sa aiba un par drept si matasos, iar cele cu par drept viseaza la bucle bogate. Cheltuim adesea sume mari pentru a ne modifica forma, culoarea sau textura parului, iar saloanele si magazinele de specialitate se intrec in a ne pune la dispozitie produse si metode care ne ajuta sa ajungem la rezultatele dorite.
Si pentru ca stiu ca ai tot incercat sa-ti indrepti parul folosind diverse metode, m-am gandit sa trec in revista metodele traditionale sau revolutionare cu care putem obtine cele mai bune rezultate:
Indreptarea parului cu placa
Pentru rezultate optime, trebuie in primul rand sa alegi cu atentie placa de indreptat parul. O placa ceramica de calitate poate rezista si 10 ani, iti va netezi parul, il va face matasos si stralucitor, protejandu-l de daune. Placile de ceramica cu invelis de teflon iti vor incalzi parul inegal, deci este mai bine sa le eviti. La fel de important este sa alegi o placa de indreptat parul cu temperatura reglabila, care sa respecte caracteristicile parului tau. Pentru parul fin sau tratat chimic, temperatura ideala este de 250-300 de grade. Pentru cel mediu, este de 300-350 de grade, iar pentru parul aspru sau gros – 350-400 de grade. Nu uita niciodata sa-ti pregatesti bine parul inainte de a-l indrepta. Aplica spray protector pe lungimea parului si la final o solutie pe baza de silicon pentru stralucire.
Indreptarea chimica a parului cu solutie pe baza de Keratina
Keratina a devenit astazi cea mai populara metoda de indreptare permanenta a parului. Keratina este o proteina care se gaseste in mod natural in parul tau iar tratamentul cu aceasta solutie va umple golurile din cuticula de par, indreptand si ingrijind suplimentar firul de par, care va capata imediat un aspect mai neted si mai sanatos. Rezultatul se poate mentine de la 2 pana la 5 luni, iar procedura dureaza in medie 2-3 ore, in functie si de lungimea parului.
Indreptarea parului fara placa
Daca nu vrei sa-ti agresezi podoaba capilara cu placa, poti sa apelezi si la alte metode de netezire a parului: cu ajutorul periei si al uscatorului de par sau a elasticelor de par. Primul pas consta in spalarea parului si aplicarea balsamului potrivit. Apoi parul se descalceste cu ajutorul unui pieptan cu dintii rari si lati si se imparte pe sectiuni. Daca alegi prima metoda, vei incepe sa intinzi fiecare suvita in parte cu peria si foehnul, incepand de la varfurile fiecarei suvite si urcand treptat spre radacini, apoi in sensul invers – de la radacina spre varfuri. Pentru cea de-a doua metoda, ai nevoie de 10-14 elastice de par cu care iti vei prinde parul proaspat spalat si impartit in tot atatea suvite si il vei lasa sa se usuce astfel timp de 6-8 ore. La final foloseste un spray fixativ si aranjeaza-ti parul cum vrei tu.
Indreptarea parului cu ajutorul tratamentelor naturiste
Daca nu esti adepta solutiilor chimice care-ti pot deteriora parul, poti alege metode mai blande de indreptare. Printre ingredientele de care ai nevoie se numara: uleiul de masline, mierea, oul, uleiul de cocos, avocado si lamaia. Alege o masca pe baza de lapte si miere, un tratament cu ou si ulei de masline sau un tratament cu ulei de cocos si lamaie. Aceste masti sunt relativ usor de obtinut si de aplicat acasa. Lasa masca sa actioneze cateva ore, apoi spala-ti parul cu un sampon delicat si aplica la final o masca hidratanta. Repeta tratamentul o data pe saptamana pentru rezultate optime!
Aminteste-ti ca parul cret este mai uscat si are nevoie de o ingrijire speciala. Pe langa efectul de intindere, tratamentele ii ofera parului si nutrientii de care acesta are nevoie pentru a straluci. Daca vrei sa arati mereu bine, alege intotdeauna ceea ce ti se potriveste, informeaza-te si fii la curent cu noutatile in materie de beauty.