Ghid de alegere a incaltamintei

Ghid de alegere a incaltamintei 

Unul dintre cele mai populare sectoare din industria modei este cel de incaltaminte unde, anual, se realizeaza incasari de ordinal miliardelor USD. Totusi, adesea cumparatorii declara ca nu sunt neaparat cei mai chibzuiti in alegerea si cumpararea lor. Romanii aleg sa-si cumpere incaltaminte fie ca un „tratament” ce atenueaza aparent o serie de conflicte, fie din plictiseala sau in vederea unei satisfactii personale, drept o forma de multumire.

Foarte putini sunt cei care investesc atent si chibzuit exclusiv in confort, calitate si doar atunci cand este cu adevarat necesar. Astfel, specialistii ne atentioneaza sa fim mai cumpatati si sa alegem mai atent perechile de pantofi pe care dam banii. Nu doar ca astfel putem evita sa cheltuim sume uriase de bani si putem realiza economii semnificative, dar totodata gestionati si mai usor spatiul de locuit. Daca esti una dintre persoanele care achizitioneaza lunar incaltaminte de aproximativ 200-500 lei, imagineaza-ti ca într-un an de zile ai putea inclusiv sa-ti achizitionezi chiar și o mașină second hand sau o vacanta în tarile exotice. Daca si tu vrei sa-ti schimbi obiceiurile si sa investesti atent in tot ceea ce porti, iata cateva lucruri de care sa tii cont pentru a-ti achizitiona acea pereche versatila de incaltaminte.

  • Marimea

Cu totii stim ca atunci cand ne achizitionam o pereche de incaltaminte trebuie sa gasim inainte de toate si marimea ideala. Insa cati dintre noi respecta acest tipar? 

Deseori cadem prada modelului simpatic care e fie modic mai mic, fie simtitor mai mare. 

Totusi, forma piciorului nu se modifica extrem de tare in timp, la un adult, iar daca esti adepta sau adeptul tendintelor se va dovedi o investitie extrem de proasta. Asadar, evita o astfel de alegere si asigură-te ca papucii nu te jeneaza la proba in niciun fel. Almiteri, sansele sa-i porti sunt minime. 

  • Culoarea

Opteaza pentru culori neutre in detrimentul celor tipatoare, cu diferite forme si imprimeuri ce se pot demoda. 

  • Forma

Forma papucului nu trebuie aleasa exclusiv din punct de vedere estetic, ci cu precadere tinand cont de forma piciorului tau si de „expresivitatea” degetelor. 

  • Materialul

Cu cat materialul din care este confectionata incaltamintea este mai fin si mai pretios sau mai slab, cu atat aceasta se va deteriora mai repede si cel mai probabil, nu-ti vei scoate investitia prin numarul de purtari, oricat de scumpi ar fi fost. Recomandam cu precadere incaltamintea din material textil sau piele naturala care va rezista mai bine, dar si unele imitatii din piele pot fi la fel de calitative. Alegerea materialului potrivit depinde de multe ori si de noroc. 

  • Calitatea

Nu uita ca de fiecare data vei primi exact calitatea in care invesesti. Bineinteles, asta nu inseamna ca nu pot exista exceptii si ca nu poti gasi incaltaminte calitativa, confortabila si durabila, la un pret accesibil. Fii atent la finisaje, cusaturi etc. pentru a-ti face o idee mai buna referitoare la acest aspect. 

Asadar, nu uita ca si tu poti sa investesti si sa economisesti inteligent, in acelasi timp, prin alegerea incaltamintei perfecte. Colectia ta se va simti „normala” cu maxim 2-3 perechi de incaltaminte pentru fiecare sezon in parte.