Lucruri importante de stiut in cazul unei mosteniri

Cel mai probabil fiecare dintre noi a primit la un moment dat mostenire un anumit lucru sau o anumita suma de bani. Indiferent ca este vorba de ceva ce ne lasa parintii nostri, o ruda indepartata sau chiar si cineva strain, pentru a intra in posesia unei mosteniri este necesar sa urmam anumiti pasi. In continuare, iti prezentam cateva lucruri importante de stiut in cazul unei mosteniri.

Cum se imparte o mostenire atunci cand exista un testament

Când cineva moare și nu există soț / soție in viață, supraviețuitorii primesc bunurile decedatului prin moștenire. Aceasta este de obicei o dotare în numerar acordată copiilor sau nepoților, dar o moștenire poate include, de asemenea, active precum stocurile și bunurile imobile. Pentru a distribui totul uniform, se pot lista pur și simplu beneficiarii cu ajutorul unui avocat specializat in domeniu de pe www.advocat.ro. Dacă anumite elemente trebuie lăsate la anumiți oameni, trebuie să fie scrise în testament.

Pentru ca procesul de moștenire să înceapă, testamentul va fi analizat din punct de vedere legal. Un judecator va face acest lucru pentru a transfera din punct de vedere legal bunurile beneficiarilor așa cum este prezentat in testament. Înainte de transfer, executantul va soluționa oricare dintre datoriile rămase ale persoanei decedate.

Cum funcționează moștenirea atunci când nu există un testament

Moștenirea devine mai complicată dacă decedatul nu a evidențiat distribuția activelor înainte de moarte. În acest caz, instanța trebuie să determine dorințele celor decedați cât mai bine. Se va verifica dacă decedatul a numit beneficiarii privind stocurile, conturile bancare, conturile de brokeraj și planurile de pensionare. Imobiliare, bijuterii, și alte proprietăți pot fi mai greu de alocat. Odată ce planul este stabilit, Curtea va numi un administrator pentru a acționa ca Executor și să difuzeze activele. Acest proces poate dura luni sau ani in anumite situatii.

Când o moștenire are restricții

In anumite cazuri, cel care lasa o mostenire poate specifica că suma este plătită în rate mici, mai degrabă decât într-o singură sumă mare. El sau ea poate, de asemenea, să limiteze moștenirea la anumite utilizări, cum ar fi educația. În funcție de termenii prestabiliti, puteți primi in totalitate banii numai când ajungeți la o anumită vârstă sau dupa absolvirea colegiului sau căsătorie.

Sunt moștenitorii responsabili pentru datoriile imobiliare?

Deși creditorii pot încerca să colecteze datorii de la membrii familiei decedatului, ei nu sunt direct responsabili pentru datorii. Deci, ca un moștenitor, nu sunteți responsabil personal pentru acele datorii.

În cazul în care există impozite de moștenire

Pentru mai multe informatii utile despre mostenire, poti accesa inspectmun.ro. Aici vei gasi tot ce trebuie sa stii despre intregul proces. Deși nu există o taxă federală de moștenire, exista unele state care impun impozit de moștenire. În aceste state, un soț este scutit de plata impozitului de moștenire. Copiii și nepoții sunt scutiți de impozitul pe moștenire în aproape toate statele. Scutirile variază în funcție de stat pentru frați, mătuși, unchi, fiii și fiice. În cazul în care există o taxă de moștenire, rata de impozitare depinde de factori precum statul, relația dvs. cu decedatul și cu suma pe care ați moștenit-o. Tarifele variază de la 0% până la 18% din valoarea moștenirii.

Taxa de moștenire este adesea discutată în legătură cu impozitul pe proprietate. Acestea sunt două taxe distincte. Beneficiarul plătește impozitul pe moștenire, în timp ce impozitul imobiliar este colectat din proprietatea decedatului.