Ziua Nationala a Hamburgerului: originea hamburgerului si sfaturi pentru a-i face perfect acasa

Hamburgerii sunt unul dintre cele mai emblematice bannere de fast-food din Statele Unite si unul dintre cele mai globalizate alimente. In fiecare 28 mai, este sarbatorita Ziua Nationala a Burgerului. 

Va spunem despre inceputurile hamburgerului si va impartasim si sase sfaturi care va vor ajuta sa ii faceti perfecti si suculenti pe gratarul dumneavoastra.

Acest sandvis iconic care poarta numele asociat orasului german Hamburg , desi originea sa nu este sigura.

Exista diferite versiuni ale primei aparitii a hamburgerului in Statele Unite. Hamburgerul ar fi fost creat de fratii Menches in timpul targului din comitatul Erie din New York, in anul 1885.

„Fratii au ramas fara carnati de porc si au pus carne de vita intr-un sandvis , creand astfel un hamburger ”, conform cronologiei creata de David Michaels, autorul cartii The World Is Your Burger: A Cultural History.

Denumirea „hamburger” a fost deja folosita anterior in 1747 in Arta gatitului de Hannah Glasse, descriind astfel prepararea compacta a carnii afumate facuta cu carne macinata, adaugand grasime, piper, cuisoare, nucsoara, usturoi, otet, sare, rosu. vin si rom, de servit pe paine prajita.

Potrivit datelor Michaels, primele preparate asemanatoare hamburgerului ar fi facute la Roma in s. I AD „carnea macinata continea nuci de pin, piper si arome de vin si garum”, potrivit Food&Wine. Garum era un sos de peste apreciat folosit pentru a aroma mancarurile.

Acum ca stii putin mai multe despre originea hamburgerilor, urmatorul lucru este sa stapanesti pasii de baza pentru a face hamburgeri perfecti acasa.

1. Alegeti carnea potrivita

Pentru burgeri suculenti, carnea trebuie sa aiba putina grasime. Prin urmare, nu este recomandat sa folositi carne slaba in intregime, acest lucru ar face hamburgerii tari si uscati. Este indicat ca acesta sa fie 80% slab si 20% grasime.

In mod ideal, folositi carne proaspat macinata. Cere macelarul sa macine carnea proaspata, daca ai masina de tocat o poti face acasa.

2. Amestecati usor

Pentru a evita burgerii tari, nu suprasolicitati carnea. Amestecati usor carnea si condimentele precum sare, piper, usturoi si oregano intr-un castron; efectuati actiunea cu mainile, degetele departate.

3. Umeziti-va mainile

Umeziti-va usor mainile cu apa inainte de a forma chiftele si, de asemenea, ajuta carnea sa se imbine mai repede. Formati chiftelute de aproximativ 3/4 inci grosime.

4. Gratar curat si fierbinte

Curatati gratarul pentru a preveni lipirea reziduurilor nedorite de burgeri. Asteptati pana cand gratarul este foarte fierbinte, folositi un foc mare constant, puteti unge putin. Cand utilizati un gratar cu gaz, tineti capacul inchis.

5. O intoarcere la carne si evitati sa le zdrobiti

Doar intoarceti carnea o data. Daca le intoarceti constant, carnea se va usca. Intre patru minute si cinci minute pe fiecare parte ar fi timpul aproximativ pentru a gati bine carnea. Amintiti-va ca este important sa gatiti bine carnea pentru a preveni intoxicatiile alimentare. Carnea de vita tocata trebuie sa atinga 160 ° F (71 ° C).

Pentru a mentine burgerii suculenti, evitati sa va spargeti burgerii cu spatula.

6. Lasati burgerii sa se odihneasca

Odata ce burgerii sunt gatiti, lasati-i sa stea cateva minute pentru a permite sucul sa se distribuie. Asteptati cel putin trei minute, zece minute este ideal.

Acum carnea este gata sa fie acoperita de chifle si ingredientele tale preferate.