Chirurgia estetica a picioarelor

Iata ca medicii esteticieni au gasit o noua parte a corpului nostru pe care sa o poata modela, in functie de preferintele clientilor. In acest fel a aparut chirurgia estetica a picioarelor, care presupune mai multe interventii chirurgicale de infrumusetare a piciorului. Sa descoperim si noi cateva dintre acestea!

Operatia Cenusareasa

Aceasta interventie face referire la redarea formei initiale a labei piciorului si gleznei, care au fost deformate in timp de incaltaminte nepotrivita. Incaltamintea care ne strange, este prea ascutita la varf sau creeaza un disconfort piciorului are efecte devastatoare pe termen lung.

Scurtarea degetelor

Pentru cei care au degetul mare prea lung se poate recomanda operatia de miscorare a degetelui. Aceasta interventie se preteaza pentru orice deget de la picior, femeile apeland la aceasta operatie pentru a purta pantofi cu 1-2 numere mai mici.

Indepartarea monturilor

In cazul in care purtam incaltaminte cu tocuri pentru mult timp, piciorul nostru are de suferit. In acest fel apar monturile, care pot fi indepartate chirurgical. Monturile reprezinta de fapt o excrescenta de natura osoasa.

Subtierea labei piciorului

Exista si persoane care au laba piciorului mai lata, lucru ce poate fi incomod atunci cand incerci sa porti o incaltaminte de firma. Pentru a nu apela de fiecare data la pantofii facuti special pe masurile proprii, multe persoane au ales sa se supuna unei interventii chirurgicale care are ca scop subtierea labei piciorului.