Celebritati rock si metal care fac parte din comunitatea LGBT+

Comunitatatea LGBT+ iese in evidenta in diferite aspecte ale societatii noastre. Isi are originea in revoltele care au avut loc in Stonewall , un cartier din New York, in 1969 . Atunci legile din Statele Unite i-au pedepsit aspru pe cei care aveau o orientare sexuala diferita de cea traditional stabilita. Raidurile abuzive ale politiei din acea zona au gasit un raspuns cu revolte si marsuri de respingere a hartuirii. Ca parte a contraculturii, aceste demonstratii au crescut in toata tara, scotand la lumina mii de oameni obositi sa fie subestimati pentru simplul fapt de a iubi altfel.

Dorim sa comemoram aceasta lupta pentru egalitate cu o selectie de muzicieni care ne-au oferit momente fabuloase cu albumele lor, concertele si un mesaj de unitate prin diversitatea pe care o reprezinta fiintele umane. Ei au stiut sa se puna inaintea prejudecatilor fiind icoane, nu doar pentru miscarea LGTB+ , ci pentru societate in general.

Dupa acea data, multe celebritati si-au aratat fara teama preferintele sexuale si asta include mai multe legende ale industriei muzicale.

 • Elton John

Sir Elton a anuntat ca este bisexual la mijlocul anilor 1970 si a devenit gay un deceniu mai tarziu.

 • Rob Halford

„  Dumnezeul de metal”  a iesit din dulap la sfarsitul anilor 90 si de mai multe ori l-a recunoscut ca fiind unul dintre cele mai eliberatoare lucruri pe care le-a facut.

 • Janis Joplin

Desi nu a confirmat niciodata, se stie ca a avut multe iubite care au vorbit despre relatiile lor cu regretata cantareata.

 • Lzzy Hale

Solista si vocalistul Halestorm confirmat deschis ca este bisexuala si ii invita pe altii sa-si imbratiseze sexualitatea.

 • David Bowie

Pana in prezent, Bowie ramane o icoana pentru comunitatea LGBTQ+ , deoarece nu s-a ascuns niciodata si a fost intotdeauna extravagant, inspirand increderea multora.

 • Freddie Mercury 

Legenda  reginei  a fost unul dintre primii muzicieni care au aparut. Din pacate, lumea a pierdut din cauza SIDA unul dintre cei mai mari artisti din istorie.

 • Gaahl

Solistul Gorgoroth iesit drept gay si pentru multi a fost greu de asimilat, dar a mentionat in repetate randuri ca  comunitatii Black Metal  nu prea ii pasa.

 • Joan Jett

Desi cantareata nu a confirmat sau negat ca este bisexuala sau lesbiana , ea asigura intotdeauna ca o persoana ar trebui sa se simta bine cu ea insasi, indiferent de ceea ce cred altii.

 • Roddy Bottum

Clapalistul  Faith No More  s-a declarat  gay intr-un interviu din 1993 cu Advocate.

 • Billie Joe Armstrong

Liderul  Green Day s  -a declarat bisexual intr-un interviu din 1995 si a asigurat ca din perspectiva sa, toti oamenii se nasc bisexuali .

 • Paul Masvidal si Sean Reinert

Membrii lui  Cynic  si-au confirmat homosexualitatea in 2014.

 • Brian Molko

Solistul si chitaristul lui  Placebo  este bisexual si este cunoscut pentru stilul sau androgin.

 • Dug Pinnick

Basistul pentru  King’s X  si  KXM , a devenit gay in 1998 intr-un interviu pentru Regeneration Quarterly. Un timp mai tarziu, el a dezvaluit ca s-a identificat ca un agnostic .

 • Micul Richard

Tatal rock n’roll-ului nu a avut o copilarie usoara din cauza felului sau de a fi. Tatal sau l-a dat afara din casa la varsta de cincisprezece ani si a fost adesea respins pentru manierele sale. Cu toate acestea, Richard s-a razbunat apeland la machiaj, haine extravagante si o performanta sugestiva. Primele lor albume au marcat tiparul de sunet pe care l-au luat multe grupuri din anii 60 pentru a ajunge la celebritate.

 • Mina Caputo

Cantaret si fondator al trupei alternative de metal  Life of Agony . La mijlocul anilor ’90, livrarea lui coplesitoare pe scena a cucerit presa si mii de fani insetati de noi propuneri intr-un gen oarecum stagnat. In acelasi deceniu, a lansat doua albume solo care prezentau o fateta diferita de cea a grupului din New York. In 2011 , ea si-a schimbat cu succes sexul din  Keith in Mina . In acest sens, el a spus: „Sunt un ticalos , treci peste asta (rade). Nu mai am masculinitatea care sa ma protejeze. Am visat toata viata la aceasta transformare”.

 • Kurt Cobain

Legendarul lider al Nirvanei a aparat intotdeauna homosexualii si alte minoritati respinse de societate. Fiind foarte mic a suferit neintelegerea parintilor, profesorilor si colegilor de scoala. Nefacand sport sau avand iubite, multi l-au numit „ fagot ”. Acest lucru a avut o transcendenta in munca trupei sale, pana in punctul in care pe albumul „ Incesticide ” (1992) face un apel in brosura sa ca cei care nu tolereaza homosexualii , va rog sa nu-i mai asculte. Cobain a fost legat romantic in ultimele sale zile de Michael Stipe de la REM.Mostenirea sa muzicala ofera cel mai mare respect pentru diversitatea oamenilor.

Despre comunitatea LGBTTTIQ+

Sunt persoane care au atractie emotionala, afectiva si sexuala pentru persoane de acelasi gen sau de mai multe genuri; include si persoanele care isi identifica, isi exprima sau isi traiesc identitatea dupa un gen care nu corespunde in mod traditional sexului lor.

Acronimul LGBTTTIQ+ se refera la:

Lesbiene:  femei care sunt atrase sexual de femei.

Gay:  barbati care sunt atrasi sexual de barbati.

Bisexuali:  Persoane atrase de persoane de acelasi sex sau gen si, de asemenea, de persoane de alt sex sau gen.

Transgender:  Persoane care se identifica si se exprima cu un alt gen decat sexul lor biologic.

Travestit:  Persoane care adopta comportamente, imbracaminte si expresii care corespund unui alt gen decat al lor.

Transsexuali:  Persoane care si-au schimbat sexul, pentru a dobandi caracteristicile fizice ale altuia.

Intersex:  Persoane care se nasc cu caracteristici fizice si biologice ale ambelor sexe.

Queer:  oameni care se bucura de sexualitatea lor in afara oricarei clasificari binare de gen.