Crochete cu gorgonzola si spanac

Cum se prepara crochete cu gorgonzola si spanac?  Aceasta gustare este cu siguranta preferata majoritatii si fiecare persoana are preferatele sale, fie datorita aromei, fie datorita modului in care sunt preparate. Cele ale mamelor si bunicilor sunt pe masura, de aceea ne straduim zilnic sa ne asiguram ca ies la fel.

In aceasta reteta folosim spanac si branza gorgonzola, care are o aroma si o textura foarte neteda si este perfecta pentru ocazie. Terminam treaba cu stafide maruntite, dand acestor crochete un punct de dulceata brutala care le face foarte, foarte speciale.

Crochetele pot fi consumate ca aperitiv , servite la pranz sau cina cu o salata sau incluse intr-o masa tip bufet sau gustare . Se joaca mult in bucatarie si sunt intotdeauna bineveniti.

Pentru ca sarcina sa nu devina prea plictisitoare, pregatim aluatul intr-o zi si pe urmatoarea il formam/prajim. Ne asiguram ca includem intreaga familie in proces, formand un lant de batere care se misca rapid atunci cand este mai mult de unul. Oh! Si de obicei pregatim cantitati mari, rezervand o parte la congelare . Ce bine este sa le ai pregatite si sa le tragi pentru momente de necaz sau capriciu.

Prepararea aluatului de crochete

  1. Mai intai, pregatim spanacul. Le punem la fiert intr-o cratita cu putina apa, direct de la congelator, pana sunt fragede. Se scurge bine peste o strecuratoare, presand sa elibereze apa pe care o contin si se toaca grosier cu un cutit. Se hidrateaza stafidele intr-un castron cu putina apa fierbinte timp de cinci minute. Ne scurgem.
  2. Tocam spanacul si stafidele cu un robot sau, in lipsa, cu un cutit. Trebuie sa fie foarte subtire, asa ca prima optiune este mai confortabila. Noi am rezervat.
  3. Intr-o cratita mare, incalziti uleiul cu untul la foc mic. Imediat ce untul este topit, adaugam branza gorgonzola si mentinem o temperatura moale. Cand branza este topita adaugam amestecul de spanac si stafide pe care l-am rezervat, faina si amestecam bine.
  4. Se adauga apoi tot laptele odata si se condimenteaza dupa gust. S-ar putea sa fie nevoie sa reglam punctul de sare mai tarziu, dar in acest moment adaugam o parte. Gatiti amestecul la foc mediu-mic, amestecand continuu, timp de 30-40 de minute sau pana cand aluatul capata corpul si grosimea.
  5. Cand este gata, se toarna intr-un recipient alungit (in acest fel se va raci mai repede) si se acopera cu folie de plastic in contact cu bechamel pentru a nu forma crusta. Asteptam sa se raceasca inainte de a-l transfera la frigider, unde il vom lasa sa se odihneasca minim 4-5 ore.

Prezentarea finala a crochetelor de gorgonzola si spanac

  1. Cand aluatul s-a odihnit suficient, formam crochetele si le imbracam. Pentru asta pregatim trei feluri de mancare adanci: una cu faina, alta cu cele doua oua batute si a treia cu pesmet din belsug. Modelati crochetele cu ajutorul a doua linguri.
  2. Le trecem pe fiecare prin faina, apoi prin oul batut si, la final, prin pesmet, avand grija sa fie bine acoperite pentru ca umplutura sa nu iasa la prajit.
  3. Lasati aluatul de crochete sa se usuce aproximativ 15-20 de minute inainte de a continua. Intre timp, umpleti o cratita sau o tigaie cu ulei de masline din abundenta si incalziti la 180°C. Prajiti crochetele cateva cate una, pentru ca uleiul sa nu se raceasca pana cand devin maro aurii. Scoateti din cratita sau tigaie si lasati excesul de ulei sa se scurga pe hartie de bucatarie pe o farfurie inainte de servire.

Sfaturi pentru crochete perfecte de gorgonzola si spanac

  • Cu cantitatile care apar in lista de ingrediente veti obtine aproximativ 50 de crochete pe partea mare. Daca le faci mai mici, atunci multe altele. Totul va depinde de marimea pe care le oferiti.
  • Deoarece ies atat de multe, puteti congela cateva (intotdeauna fara prajire). Cel mai bun mod de a le face este asezandu-le plate pe o tava si, odata ferme, transferati-le intr-o punga de congelare. Deci le veti avea la dispozitie pentru orice zi. Va fi suficient sa le arunci direct in uleiul incins pentru a le gati.
  • Un truc pe care il folosim pentru aluat este sa turnam pesmetul intr-un tupper mic . Asa ca le batem doua cate doua. Am mai comentat cu alte ocazii ca sunt mult mai bogate cu pesmet de casa, e alta lume.
  • Va puteti bucura de mai multe retete de crochete pe blog. De la crochete fierte care sunt glorioase, crochete de pui fript , crochete de cod delicioase , crochete originale de caracatita si crochete cu sunca pline de aroma. Obtineti un aluat foarte fin si neted, care apoi ne da batai de cap la aluat, dar rezultatul final este spectaculos.