Formatia Megadeth

Una dintre cele mai cunoscute trupe, pioniera a curentului thrash metal, s-a format in California in anul 1983.

Megadeth face parte alaturi de Slayer si Metallica si Anthrax din Big Four Thrash.

Mai intai sa ne amintim de Metallica. Dave Mustaine a fost adus in trupa pentru a face solo-ul melodiei “Hit The Lights” care apare pentru prima data pe Master Of Massacre.

Au avut loc diverse divergente intre el si Ron, chiar intr-una din seri acesta i-a turnat bere peste bass. Punctul culminant al certurilor intre el si ceilalti membrii ai trupe a avut loc in timpul unui turneu cand Dave consuma alcool in mod excesiv si devenea violent.

Dave Mustaine a fost dat afara din trupa si din acel moment a inceput sa lucreze la un alt proiect, Megadeth. Au existat certuri si divergente si intre noii membrii ai acestei trupe, tot din cauza alcoolului si a consumului excesiv de droguri.

Alaturi de Metallica, Dave Mustaine a inregistrat piese precum: “The Four Hourseman”, “Jump In The Fire”, “Metal Mitia”, “The Call Of Ktulu”, “Ride The Lightning” .

Se pot observa asemanari de riffuri intre melodiile celor de la Metaliica cu cele de la Megadeth. Un exemplu elocvent este “The Call of Ktulu” cu “The Hangar 18”. Dave Mustaine si James (solistul trupei Metallica) au foarte buni prieteni, de cele mai multe ori James intervenind cand ceilalti membrii doreau sa il dea afara pe chitarist. Aveau aceleasi gusturi muzicale, ascultau acelasi trupe care i-au influentat in compunerea melodiilor. Venom era una dintre formatiile lor preferate.

“Mechanix”, “Skull Beneath The Skin”, “Love to Death” sunt primele piese inregistrate de Megadeth cu participatia lui Kerry King de la Slayer. Primul lor album “Killing Is My Business and Business Is Good” s-a bucurat de o editie nou in 2002 careia i s-au adaugat si trackuri bonus. Albumul contine piese cunoscute precum: “Chosen Ones”, “Killing Is My Business And Business Is Good” etc.

Urmatoarele trei albume le-a adus membrilor trupei Megadeth discuri de platina. “Peace Sells, But Who’S Buying?” s-a bucurat de un success enorm. Albumul combina riffuri thrash foarte bine definite cu punk. A urcat pe locul 72 in topul Billboard, iar in anul 1992 aduce trupei discul de platina. Albumul contine si un cover dupa celebra piese a lui Willie Dixon “I Ain’t Superstition”.

Megadeth dau lovitura in anul 1992 cand lanseaza “Countdown To Extintion” . Albumul a fost nominalizat la Premiile Grammy la categoria “Best Metal Performance”. “Symphony Of Distruction”, “ Foreclosure Of A Dream”, “Captive Hour”, “Sweating Bullets” au urcat albumul pe locul 2 in topul Billboard. Megadeth primeste de data asta doua discuri de platina chiar in anul in care au lansat albumul.

“Symphony Of Destruction” ramane cea mai cunoscuta piesa trupei tharsh. Avand cam acelasi impact precum “Painkiller” a celor de la Judas Priest.

“ Youthanasia”, “Cryptic Writings” primesc discuri de platina, iar urmatorul album ce apare in 1999 aduce trupei discul de aur. “The Worls Needs A Hero”, “The System Has Failed” sunt inregistrate cu alta casa de discuri. Membrii trupei rup contractul cu Capitol Records si incep colaborarea cu Sanctuary Records.

In 2005 scot primul loc “Greatest Hits”. Albumul contine 17 piese si videoclipul piesei “Kill The King”. Se gasesc pe aceasta compilatie cele mai apreciate piese de ale lor: ”A tout le Monde”, “Peace Sells But Who’s Buying?”, “In My Darkest Hour”, “Dread And The Fugitive Mind”.

Megadeth au lansat si o alta varianta a melodiei “A Tout Le Monde” in colaborare cu Christina Scabbia, solista trupei Lacuna Coil.

Lacuna Coil au putut fi vazuti in Romania in vara anului acesta in ultima zi a festivalului Artmania, organizat la Sibiu.

“Endgame” lansat in 2009 nu a avut acelasi succes ca si cel al albumelor precedente. Trupa incepe sa fie influentata de metalul modern.

Formatia se pregateste sa lanseze la inceputul lunii urmatoare cel de al 13 lea album. “Th1rt3n” va fi unul heavy si va contine piesele: ”We The People”, “Guns, Drugs And Money”, “Milennium Of The Blind”, “13” etc.

Cateva piese pot fi downloadate gratis de pe profilul de facebook al trupei.

In general in versurile melodiile californienilor se regasesc teme precum politica, religia, moartea, ura, razboiul, iubirea.

Megadeth au si o balada. “Promises” este o piesa diferita fata de toate celalalte, fiind si singura de genul acesta. Alturi de Dave Mustaine, la aceasta piesa a participat si Pitrelli.

In concluzie, trupa inca se bucura de un succes enorm. A avut numeroase turnee alaturi de Slayer, Antharx. A reusit sa inoveze scena metalului, membrii trupei ( Dave Mustaine, Dave Ellesfon, Chris Broderick, Shawn Drover) devenind idolii multor tineri.