Foloseste plasticul de mulcire corespunzator

Folia de mulci de plastic este un produs utilizat pentru a elimina buruienile si a conserva apa in productia de culturi si amenajarea peisajului. Culturile cresc prin fante sau gauri in folie subtire de plastic. Mulci de plastic este adesea folosit impreuna cu irigarea prin picurare. Au fost efectuate unele cercetari folosind diferite culori de mulci pentru a afecta cresterea culturilor.

Beneficii : 

Utilizarea mulcilor din plastic impreuna cu utilizarea irigarii prin picurare are multe beneficii, cum ar fi:

Date de plantare anterioare 

Utilizarea mulciului din plastic modifica temperatura solului. Mulci intunecati si mulci limpezi aplicati pe sol intercepteaza lumina soarelui incalzind solul permitand plantarea mai devreme si incurajand o crestere mai rapida la inceputul sezonului de vegetatie.

Retinerea umiditatii solului 

Mulci de plastic reduc cantitatea de apa pierduta din sol din cauza evaporarii. Asta inseamna ca va fi nevoie de mai putina apa pentru irigare. Mulci din plastic ajuta, de asemenea, la distribuirea uniforma a umiditatii in sol, ceea ce reduce stresul plantelor.

Managementul buruienilor 

Mulci de plastic impiedica lumina soarelui sa ajunga in sol, ceea ce poate inhiba majoritatea buruienilor anuale si perene. Plasticul transparent nu impiedica cresterea buruienilor. Gaurile din mulci pentru plante tind sa fie singura cale de crestere a buruienilor.

Reducerea scurgerii de ingrasaminte 

Utilizarea irigatiei prin picurare in combinatie cu mulci de plastic permite reducerea scurgerii ingrasamintelor. Utilizarea irigatiei prin picurare elimina utilizarea irigatiei prin inundatii si brazde care aplica cantitati mari de apa pe sol, care, la randul sau, tinde sa preleve azot si alti nutrienti la adancimi sub zona radacinii.

Irigarea prin picurare aplica cantitati mai mici de apa cu ingrasaminte injectate si astfel aceste ingrasaminte sunt aplicate in zona radacinii dupa cum este necesar. Acest lucru reduce, de asemenea, cantitatea de ingrasamant necesara pentru cresterea adecvata a plantelor in comparatie cu fertilizarea difuza.

Calitatea imbunatatita a culturii

Mulci de plastic pastreaza fructele de coacere departe de sol. Acest contact redus cu solul scade putregaiul fructelor, precum si mentine fructele si legumele curate.

Reducerea compactarii solului

Mulciul de plastic care acopera solul scade efectul de crusta al ploii si al luminii solare. Reducerea cantitatii de buruieni inseamna o nevoie redusa de cultivare mecanica.

Combaterea buruienilor intre paturile de plastic se poate face folosind erbicide aplicate direct si prin mijloace mecanice. Pamantul de sub mulciul de plastic ramane liber si bine aerat. Aceasta creste cantitatea de oxigen din sol si ajuta la activitatea microbiana.

Reducerea daunelor provocate radacinilor

Utilizarea mulciului de plastic creeaza o zona practic fara buruieni in jurul plantei, eliminand nevoia de plivire. Daunele radacinilor asociate cu plivirea sunt, prin urmare, eliminate. Datorita acestor factori, utilizarea mulciului din plastic poate duce la o imbunatatire a cresterii generale a plantei.

Un strat de mulci ar putea fi de natura organica, de exemplu, ierburi, frunze, scoarta de copaci etc.

 Poate fi facut din folie anticondens de plastic.

De obicei, se aplica zonei din jurul plantei. Ingrasamantul de grajd sau compost va fi incorporat in mod natural in sol prin activitatea viermilor si a altor organisme. Procesul este utilizat atat in ​productia de culturi comerciale, cat si in gradinarit, iar atunci cand este aplicat corect poate imbunatati dramatic productivitatea solului.

Multe materiale sunt folosite ca mulci, care sunt folosite pentru a retine umiditatea solului, pentru a regla temperatura solului, pentru a suprima cresterea buruienilor si pentru estetica. Se aplica pe suprafata solului, in jurul copacilor, potecilor, paturi de flori, pentru a preveni eroziunea solului pe versanti, si in zonele de productie pentru culturi de flori si legume.

Straturile de mulci sunt in mod normal de 5 cm sau mai mari.

Se aplica in diferite perioade ale anului in functie de scop. Spre inceputul sezonului de crestere, mulciul serveste initial la incalzirea solului, ajutandu-l sa retina caldura care se pierde in timpul noptii. Acest lucru permite insamantarea timpurie si transplantarea anumitor culturi si incurajeaza o crestere mai rapida. Pe masura ce sezonul avanseaza, mulciul stabilizeaza temperatura si umiditatea solului si previne cresterea buruienilor din seminte.

Mulciul formeaza un strat intre sol si atmosfera care impiedica lumina soarelui sa ajunga la suprafata solului, reducand astfel evaporarea.

Cu toate acestea, mulciul poate impiedica de asemenea apa sa ajunga in sol prin absorbtia sau blocarea apei de la ploile usoare. Se recomanda sa pastrati un strat de mulci gros din orice materie vegetala care putrezeste pe ambele parti ale fermei de legume, pe masura ce se descompune si imbogateste solurile.

Utilizarea mulciului din plastic modifica temperatura solului. Mulci intunecati si mulci limpezi aplicati pe sol intercepteaza lumina soarelui, incalzind solul, permitand plantarea mai devreme si incurajand o crestere mai rapida la inceputul sezonului de vegetatie. Mulciul alb reflecta caldura de la soare reducand eficient temperatura solului. Aceasta reducere a temperaturii poate ajuta la stabilirea plantelor la mijlocul verii, cand ar putea fi necesar un sol mai rece. 

Mulci de plastic reduc cantitatea de apa pierduta din sol din cauza evaporarii. Asta inseamna ca va fi nevoie de mai putina apa pentru irigare. Mulci din plastic ajuta, de asemenea, la distribuirea uniforma a umiditatii in sol, ceea ce reduce stresul plantelor. Folia de mulcire din plastic creeaza o bariera de fotosinteza si evita cresterea altor plante. Utilizarea irigatiei prin picurare in combinatie cu mulci de plastic permite reducerea scurgerii ingrasamintelor. Utilizarea irigatiei prin picurare elimina utilizarea irigatiei prin inundatii si brazde care aplica cantitati mari de apa pe sol, care, la randul sau, tinde sa preleve azot si alti nutrienti la adancimi sub zona radacinii. Irigarea prin picurare aplica cantitati mai mici de apa cu ingrasaminte injectate si astfel aceste ingrasaminte sunt aplicate in zona radacinii dupa cum este necesar. Acest lucru reduce, de asemenea, cantitatea de ingrasamant necesara pentru cresterea adecvata a plantelor in comparatie cu fertilizarea difuza.