Greseli pe care le faci atunci cand cauti dragostea pe internet

 Tot mai multe persoane aleg sa-si gaseasca dragostea pe internet. Motivele pentru care apeleaza la mediul virtual pentru a-si gasi jumatatea sunt dintre cele mai diverse, pornind de la timiditate, lipsa timpului pentru intalnirile clasice ”fata in fata” sau multe altele. Indiferent de motive, studiile arata ca mediul virtual prinde din ce in ce mai mult, fiind folosit inclusiv de persoanele mai in varsta care vor sa scape de singuratate. Pentru cei care isi doresc un chat 100% romanesc, creat pentru romanii din intreaga lume, a fost creat chat202.

Greseli pe internet

Din pacate, in incercarea lor de a-si gasi sufletul pereche, unii oameni fac si greseli mari, pe care ajung ulterior sa le regrete. Precautie este cuvantul pe care il folosesc cel mai des specialistii atunci cand vine vorba despre relatiile pe internet, cel putin cele aflate la inceput. Chiar daca se spune ca inimii nu ii poti comanda, este bine sa va pastrati si o parte rationala, care sa va atentioneze atunci cand lucrurile nu sunt tocmai in regula.

Perfectiunea nu exista

Cu totii avem un ideal atunci cand ne imaginam persoana iubita. Stim cam cum ar trebui sa arate, ce calitati sa aiba, ce sa faca pentru a reusi sa ne cucereasca inima. In doua cuvinte, avem de a face cu ”domnul sau doamna perfectiune”, dupa caz. Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca perfectiunea nu exista, asa ca ar trebui sa mai renuntam la cateva dintre asteptarile noastre. Sau, si mai bine, sa avem asteptari realiste, pentru ca in caz contrar vor avea parte doar de dezamagiri crunte. Oamenii sunt diferiti, iar pe multi dintre ei mediul online ii indeamna chiar si la unele inselatorii. Din pacate, exista uneori si profiluri false, care urmaresc cu totul alte scopuri decat o prietenie sau o frumoasa poveste de dragoste. Cu toate acestea, nu trebuie sa renunti, chiar daca poate ai avut astfel de incidente neplacute. Gasirea sufletului pereche pe internet poate fi o adevarata aventura, si merita sa fie traita.

Totul tine de atitudine

Se spune ca mereu trebuie sa privim partea plina a paharului pentru a avea mai multe de castigat de la viata. Aceeasi atitudine este bines a fie pastrata si atunci cand vorbesti pe chat cu cineva. Nu folosi afirmatii radicale, iar raspunsurile tale nu trebuie sa fie incarcate de pesimism. Multi dintre cei care folosesc serviciile de chat o fac si pentru a se relaxa, la o discutie lejera, si o astfel de atitudine nu face decat sa-i puna pe fuga si sa evite sa mai discute cu tine data viitoare. Cel mai probabil vei fi perceput/a ca fiind o persoana stresanta, si nimanui nu-i sunt pe plac astfel de prieteni sau simple cunostinte.

Un status prea comun

La o simpla vizita pe un site de intalniri matrimoniale, se observa ca la profil, la status, apar descrieri banale, care nu ies cu nimic in evidenta. Nu spunem ca afirmatiile de acolo nu ar fi sincere, dar sunt atat de seci incat nu ”vorbesc” nimic despre persoana respectiva, nu exista nimic care sa ne faca sa comunicam cu ea. De aceea, pe cat posibil, la status incearca sa le arati celor care iti viziteaza profilul ca au sansa de a cunoaste o persoana cu adevarat remarcabila.

Prea multă credulitate

Dupa cum spuneam mai sus, exista si persoane rau-intentionate. De aceea, pe chat este bines a pastrezi mereu o rezerva, si nu te aprinde imediat, chiar daca totul pare perfect. Nu este o competitie de genul ”cine isi gaseste primul jumatatea”, ci este mai degraba o petrecere in mod placut a timpului liber, gasirea de noi prieteni si abia apoi putem vorbi si de aflarea sufletului pereche.