Sony va poate interzice PS5 daca il utilizati pentru a oferi acces la PS Plus Collection

Nu-mi pot imagina cat de frustrant trebuie sa fie sa pornesti PS5-ul tau nou-nout si ravnit, doar pentru a descoperi ca accesul tau la serviciile online Sony a fost blocat . Un PS5 interzis, cand inca mai poti numara cu usurinta zilele de cand a fost pus in sfarsit la vanzare, trebuie sa-ti taie respiratia si sa-ti ridice tensiunea arteriala pentru cateva minute. Desigur, in anumite cazuri, poate avea sens… poate nu? 

Odata cu lansarea noii generatii de Sony si ca un stimulent pentru utilizatorii sai sa contracteze PlayStation Plus, le ofera PS Plus Collection, o selectie de 20 de titluri PS4 pe care le pot accesa nelimitat atata timp cat isi mentin abonamentul . Si da, ati citit bine, Collection este o selectie de jocuri PS4 pe care PlayStation Plus le ofera gratuit proprietarilor de PS5 . Si acest lucru nu este intamplator sau intamplator, Sony este cu adevarat hotarat ca utilizatorii care nu au PS5 nu pot accesa Collection de pe PS4. Si oricine incearca sa o evite, isi poate gasi PS5 interzis.

Pentru a intelege mai bine acest lucru, trebuie sa stiti cum functioneaza colectia PS Plus. Pentru a debloca accesul la acest catalog de jocuri, trebuie sa va conectati cu contul de pe un PS5 . Din acel moment, utilizatorul va putea juca cele 20 de titluri incluse, atat pe PS5-ul sau, cat si, daca il avea, si pe un PS4 si permanent. Pun pariu ca, in acest moment, va puteti imagina deja cum continua povestea si de ce mai mult de un utilizator a ajuns cu PS5 interzis.

Intr-adevar, unii utilizatori de PS5, constienti de aceasta imprejurare, au decis sa-si foloseasca consola pentru a da acces la Colectia PS Plus prietenilor lor, de asemenea utilizatorilor PS Plus dar, da, care nu au PS5. Si ei bine, cine spune prieten inseamna si, dupa cum putem citi pe Mspoweruser, oricine doreste sa plateasca in jur de cinci euro , chiar daca este complet strain. Adica da, utilizatorii care isi pot vedea PS5-ul interzis vand accesul la Collection cu cinci euro.

Desi nu a furnizat numere specifice, Sony a indicat ca mii de conturi au fost interzise din acest motiv si ca sistemul care este utilizat trece, asa cum se poate imagina, tinand evidenta numarului de conturi PS Plus care se autentifica. pe fiecare PS5 pentru a debloca Colectia. Nu stim care este pragul pe care Sony il considera acceptabil, dar stim ca, odata depasit, rezultatul este un PS5 interzis, dupa cum am citit, doua luni.

Este logic si de inteles ca Sony nu doreste ca oamenii sa faca afaceri vanzand acces la PS Plus Collection , dar ar fi mai mult decat interesant sa stim ce numere sunt folosite de multinationala japoneza pentru a stabili daca vorbim despre o persoana care ofera acces la grupul lor de prieteni sau cineva care, la fel ca revanzatorii, a decis sa profite folosind tehnici pe care companiei nu le plac. Si este ca a face un utilizator sa-si gaseasca PS5-ul interzis pentru a face aceasta afacere mi se pare rezonabil, ca i se intampla pentru ca a dat acces la cativa prieteni, totusi, mi se pare un exces.

Ce crezi? Crezi ca Sony face ceea ce trebuie interzicand acest tip de cont sau poate ca a mers putin prea departe? Ce ai crede daca intr-o buna zi ai gasi PS5-ul tau interzis? Si cum credeti ca ar putea Sony sa combata aceasta problema? Imi trece prin minte, desigur, ca colectia sa aiba doar jocuri exclusive pentru PS5. Dar, desigur, acesta ar fi un fel de Game Pass, ceva la care la inceput nu l-au gandit, desi acum ar putea sa se gandeasca mai bine la asta.