Clasamentul celor 8 profesii digitale ale viitorului

Intrand in noua era digitala si tehnologica in care ies in evidenta profesionistii dedicati TIC, platformele digitale sau noile tehnologii si inovatii , cererea companiilor de locuri de munca pentru profesii digitale a crescut exponential.

Daca vei continua sa citesti, iti vom arata clasamentul profesiilor digitale ale viitorului. Unele dintre acestea pot fi realizate facand un FP la distanta precum cele oferite in centrul Oceanului Atlantic. O modalitate de a gasi un loc de munca mai repede si cu salarii mai mari in comparatie cu alte locuri de munca mai traditionale.

Top 8 dintre profesiile digitale ale viitorului

In continuare, veti descoperi profesiile digitale care vor matura in acest deceniu invaluite in digitalizare, automatizare, inovatie si tehnologie:

Specialist in marketing digital

Ne aflam pe o piata competitiva la niveluri enorme, asa ca diferentierea este un aspect cheie pentru drumul bun al companiei.

Un specialist in marketing digital este in fruntea profesiilor digitale cele mai solicitate de corporatiile de astazi. Permite companiilor sa se pozitioneze in mintea consumatorului , contribuind la cresterea vanzarilor.

Cu acest profil profesional, compania poate beneficia de a avea o persoana responsabila cu crearea, planificarea, executarea si dirijarea planului de marketing . In plus, este axat pe identificarea pietei tinta pentru a crea o anumita imagine de marca si campanii de marketing digital care sa o insoteasca si sa o faca o idee omogena in care se reflecta clientii.

Data Scientist si Big Data

Stiinta datelor este responsabila pentru studiul setului de date care necesita programarea, ingineria si managementul software-ului si analizei.

Big Data cuprinde instrumentele necesare pentru a lucra cu si pentru informatiile obtinute datorita tehnologiei. Profilul uman si profesional al antreprenorilor digitali care lucreaza ca data scientist si Big Data este multidisciplinar, deoarece contribuie la imbunatatirea eficientei si calitatii produselor si serviciilor oferite pietei de companii.

Mai presus de toate, analiza Big Data deschide noi usi catre cercetari promitatoare si rezultate interesante legate de corporatie si misiunea acesteia.

Avocat de securitate informatica

Un avocat specializat in securitate informatica isi propune sa previna eventualele amenintari la securitatea informatica si sa rezolve aceste probleme prin proiectarea si integrarea politicilor de securitate cibernetica.

Misiunea principala a politicilor sale este protectia, confidentialitatea, integritatea, confidentialitatea si disponibilitatea informatiilor companiei si respectarea diferitelor reglementari in vigoare in orice moment de catre acestea.

Inginer industrial

In aceasta lume complet globalizata si in continua schimbare, ingineria industriala in companii este in crestere si companii ca aceasta o stiu foarte bine.

Se incadreaza in profesiile digitale si este faptul ca inginerii industriali permit inovarea si formarea sistemelor de management al energiei la nivel digital care ajuta la procesarea informatiilor unei companii mai rapid si mai usor, crescand exponential productia acesteia.

Specialist SEM si Consultant SEO

Responsabilul SEM si SEO este dedicat planificarii, implementarii si administrarii strategiilor care favorizeaza pozitionarea unui site web, produs sau serviciu in cautarile pe Internet.

Concret, atunci cand vorbim despre un specialist SEM, ne concentram pe proiectarea si executia campaniilor platite de promovare a produselor sau serviciilor companiei. In timp ce, atunci cand ne referim la un consultant SEO, acesta cuprinde optimizarea site-ului web in cautare organica , pe langa revizuirea si investigarea cuvintelor cheie actuale si posibile viitoare.

Expert in securitate digitala si securitate cibernetica

Expertul in securitate digitala si securitate cibernetica este delegatul pentru a lucra la confidentialitatea si protectia datelor si documentelor stocate pe platformele digitale ale companiei.

Combate potentialele atacuri cibernetice prin formularea de planuri pentru a proteja fisierele computerului, urmarirea rapoartelor de virusi informatici si implementarea protocoalelor criptografice si a instrumentelor de securitate.

Inginer calculator

In linii mari, un inginer informatic se ocupa de actiunile de analiza a datelor, crearea si administrarea fiecareia dintre fazele unui proiect informatic , dezvoltarea jocurilor video pentru companiile care se dedica acestuia sau exploatarea datelor corporative pentru cei care lucreaza.

Specialist in inteligenta artificiala

Un specialist in inteligenta artificiala isi asuma posturi de proiectare si creare de obiecte sau subiecte artificiale care rezolva probleme sau ajuta societatea sa avanseze independent si autosuficient.

Formare necesara pentru a accesa cele mai solicitate profesii digitale

Acest ansamblu de profesii digitale, care isi desfasoara activitatea in mediile digitale mentionate mai sus, au nevoie de pregatire specializata si corect focalizata pentru a desfasura eficient munca care le este incredintata.

Mai exact, inginerie, atat telecomunicatii, cat si informatica , specialitatea in inteligenta artificiala, studii de experti in securitate digitala si securitate cibernetica sau stiinta datelor si Big Data. Toate acestea pot fi realizate prin studii universitare sau pregatire profesionala prin diplome precum Gradul Superior in Dezvoltare de Aplicatii Multiplatforma sau Gradul Intermediar in Sisteme si Retele Microcalculatoare.

Consultantii SEO si SEM si specialistii in Marketing Digital pot fi formati si prin diplome universitare sau grade intermediare si superioare specializate si axate pe aceste ramuri de studiu.

In cele din urma, avocatul specializat in securitate informatica ar trebui sa termine Licenta in Drept pentru a se specializa ulterior in securitate informatica cu o pregatire profesionala sau un master/diploma postuniversitara.