Compactoare manuale pentru un spatiu mai curat si mai economi

De fapt, la orice firma de productie sau comerciala, este implicata formarea si acumularea diferitelor tipuri de deseuri menajere. Presele compactoare manuale de deseuri sunt folosite pentru a optimiza costurile si a simplifica procedura de indepartare si eliminare a deseurilor generate. 

Presele compactoare manuale, prin reducerea volumului de deseuri prin presare, prezinta o serie de avantaje: reduc cantitatea de gunoi generat, reduc costurile si simplifica insasi procedura de depozitare si transport. Presele compactoare manuale de deseuri sunt utilaje de reducere a deseurilor prin compactarea volumului de gunoi. 

Sarcina principala a unui astfel de echipament este de a optimiza costurile financiare ale depozitarii si transportului gunoiului. In plus, procesul de presare face transportul si intretinerea vehiculelor mai putin costisitoare. 

Presa compactoare manuala este conceputa pentru compactarea deseurilor libere in baloturi dense. Acest dispozitiv elimina o serie de probleme: reduce suprafata de depozitare a deseurilor; permite ca mai putine deseuri sa fie duse la gropile de gunoi sau punctele de colectare, ceea ce reduce costurile de transport.

Principiul de functionare

Gunoiul este incarcat in camera de primire a unitatii. In interior, materia prima este comprimata cu mare efort de catre o presa mecanica, cu surub sau hidraulica. Rezulta un balot compact solid, care ocupa 4-5 ori si uneori de 15 ori mai putin spatiu decat materialul original. Deseurile compactate sunt transportate convenabil la locul de eliminare.

Beneficiile folosirii unei prese compactoare manuale

Versatilitate. Echipamentele de presare compacteaza diferite tipuri de materii prime in aproape orice conditii. Usurinta in utilizare este un alt criteriu. La spatiul de amplasare, dispozitivul este deservit de un utilizator care il actioneaza manual. Ceilalti angajati nu trebuie sa se aprofundeze in instructiuni si sa intocmeasca permise de acces la echipament. Compactoarele manuale sunt usor de utilizat si nu necesita abilitati speciale.

Gama larga de putere. Compactoarele manuale mici sunt concepute pentru a comprima hartie, celofan, plastic subtire si gunoi menajer. Echipamentele industriale mari comprima pana la sute de tone de deseuri pe zi.  

Functionalitati diverse. Compactoarele manuale sunt utile atat pentru un tip de materie prima, cat si pentru echipamente universale.

Presele compactoare manuale sunt utilizate in mod activ de catre utilitatile publice pentru indepartarea zilnica a deseurilor menajere din zonele rezidentiale ale oraselor mari. Alegerea unui model specific se bazeaza pe o evaluare a materialelor supuse compactarii: volumul formarii lor, caracteristicile fizice, precum si directia miscarii ulterioare. Criteriul principal este performanta compactorului, care ar trebui sa acopere cantitatea de deseuri generate cu o marja mica, aproximativ 15%.

Compactoare manuale – usurinta de utilizare

Usurinta in utilizare a compactorului manual este, de asemenea, un criteriu important, deoarece acest lucru simplifica selectia personalului care sa lucreze cu dispozitivul si, cel mai important, reduce riscul de raniri. De exemplu, sistemul de incarcare usor este o caracteristica importanta, deoarece elimina nu numai gunoiul ci si posibilele raniri care ar putea aparea. 

O alta caracteristica, nu mai putin importanta, este forta generata de placa de presare, deoarece determina gradul de compactare a deseurilor acumulate sau a resurselor secundare. Presa pentru containere este formata dintr-un buncar si un mecanism hidraulic. Deseurile din container sunt comprimate si exista mai mult loc pentru noi materii prime.