Ai tenul sensibil? Iata ce masti trebuie sa folosesti!

Tenul sensibil are ca principale cauze expunerea la filtrele solare, consumul de alcool si conservantii din produsele alimentare.

Se remarca trei tipuri de sensibilitate a tenului!

  1. Pielea hipersensibila

Acest timp de piele se irita foarte usor din cauza soarelui, a vantului sau a frigului.

  1. Cuperoza

Se observa prin roseata care apare din cauza spargerii capilarelor.

  1. Pielea asfixica

Acest tip de piele este aparent uscata la exterior, insa grasa in interior. Aceasta sensibilitate este cauzata de irigarea insuficienta cu oxigen in sange.

Noi iti recomandam cateva masti speciale pentru tenul tau sensibil!

Masca pentru ten cu miere de albine

Trebuie sa amesteci doua lingurite de miere de albine cu zeama de la o lamaie. Alica-ti masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care te clatesti cu apa calduta.

Masca pentru ten cu piersica si petale de trandafiri

Paseaza o piersica si amestec-o cu cateva picaturi de infuzie de petale de trandafir. Aplic-o pe ten si las-o sa actioneze timp de 15 minute, dupa care, cu ajutorul unui buretel, te clatesti cu apa calduta.

Masca pentru ten cu galbenus de ou

Ai nevoie de un galbenus de ou, pe care il freci energic cu furculita, pana obtii o pasta. Aceasta pasta se intinde pe ten si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Dupa aceea, te clatesti cu apa calduta din abundenta.

Masca pentru ten cu miere de albine si caise

Ai nevoie de 2 caise medii pe care sa le mixezi. Amesteca pasta obtinuta prin mixare cu ½ lingura de miere de albine. Aceasta masca se poate aplica atat de pen, cat si pe decolteu. Las-o sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care clateste-te cu apa calduta din abundenta.

Masca pentru ten cu smantana si zeama de lamaie

Amesteca intr-un recipient 2 lingurite de smantana cu 6 picaturi de zeama de lamaie. Aplica masca si las-o sa actioneze timp de 10-15 minute, iar apoi clateste-te cu apa calduta.