Ce sa faci daca cel mic tipa

Copiii pot fi imprevizibili si ne pot surprinde cateodata. Inca de mici, copiii ar trebui educati si invatati sa se comporte in societate. Numai ca nu toti inteleg de ce nu este frumos sa tipi sau sa urli in vazul lumii, deranjand persoanele din jur. Daca si copilul tau tipa aparent fara motiv, atunci trebuie sa faci ceva. Noi iti dam cateva sfaturi!

Nu il ignora

Poate cel mai rau lucru pe care il poti face este sa il ignori. Copilul tipa deoarece vrea ceva, insa nu stie cum sa exprime acest lucru, ii este rusine sau vrea pur si simplu sa iti atraga atentia. Cel mai bine este sa discuti cu el si sa il intrebi ce are sau ce isi doreste.

Distrage-i atentia

Ti s-a intampla sa fii intr-un magazin de jucarii, iar copilului tau sa i se puna pata pe o jucarie pe care nu ai vrut sa i-o cumperi? Prin aceasta experienta trec toti parintii, insa este important ce faci in momentele acelea. Ii poti distrage atentia cu o alta jucarie, poate mai ieftina si pe care ti-o permiti, sau ii poti aduce aminte de jucariile preferate pe care le are deja acasa.

Nu il cocolosi

Ca mame, avem tendinta sa ne luam copiii in brate si sa ii alintam atunci cand tipa. Ei bine, potrivit specialistilor, acest lucru trebuie evitat deoarece ii transmite copilului mesajul gresit: ca este ok sa se comporte in acest fel, si ca astfel poate obtine atentia pe care si-o doreste. Incearca sa nu fii foarte mamoasa atunci cand cel mic are o “criza de nervi” si lasa-l mai bine sa se calmeze inainte de a-l certa.

Nu tipa

Nici sa tipi nu este o idee buna. Evident, poti tipa mai tare ca el, insa nu asta e ideea. Atunci cand cel mic este furios si tu ii raspunzi cu aceeasi moneda, va crede ca doar asa puteti comunica. Vorbeste-i intotdeauna frumos si lasa-l sa se calmeze.

Copiii uita repede

Copiii se lasa distrasi de multe nimicuri si uita repede de ce s-au suparat. Chiar si o jumatate de ora este deajuns pentru ca cel mic sa nu mai tina minte de ce s-a suparat. Daca vezi ca i-a trecut si nu mai spune nimic de micul incident, incearca sa nu-i aduci din nou aminte, deoarece este posibil sa se supere iar si sa inceapa sa tipe.