Studiu asupra virginitatii adolescentilor – Cand isi pierd adolescentii virginitatea

A fost lansat un nou studiu despre unul dintre cele mai mari tabuuri din cultura americana – virginitatea. Studiul, „American Virgin: First-Time Sex Trends of US Males and Females” dezvaluie tendinte cu privire la momentul in care americanii isi pierd virginitatea si ce factori afecteaza atunci cand se intampla acest lucru. Principala este lipsa educatiei sexuale la scoala si acasa. Dintre diversele lor constatari, una dintre cele mai interesante este ca numarul total de persoane care au avut vreodata contact sexual intre persoane de acelasi sex este de 11,5%. Adica mai mult de 1 din 10 persoane. 

In scopul acestui studiu, definitia pierderii virginitatii este daca respondenta a avut un act sexual vaginal heterosexual. Avand in vedere acest lucru, varsta medie de pierdere a virginitatii pentru barbatii americani este de 16,9 ani, iar varsta medie pentru femeile americane este de 17,2 ani. Procentul de americani care nu au facut niciodata sex este in mod constant mai mare pentru femeile tinere decat barbatii tineri intre 15-18 ani. Inseamna ca exista mai multe fecioare femei decat fecioare barbati intre 15-18 ani. Ceea ce este interesant este ca la 19 ani, cand multi adolescenti si-au parasit parintii acasa si sunt la facultate, exista un procent mai mare de barbati care nu au facut sex. Adica, exista mai multe fecioare barbati de 19 ani decat fecioare de 19 ani.

S-ar putea sa va intrebati cu cine isi pierd virginitatea acesti tineri de 15-19 ani. Potrivit American Virgin, „primele experiente sexuale ale barbatilor tind sa fie cu femei cu doar sase luni mai in varsta decat ele, in timp ce femeile sunt de obicei cu barbati cu aproape un an si jumatate mai in varsta”. Aceasta tendinta se datoreaza probabil doar ca unul dintre cei doi parteneri este virgin – poti fi primul partener sexual al mai multor persoane. Oricare ar fi motivul, pentru a fi personal, acest lucru ne aduce cu siguranta amintiri despre faptul ca eram o fata in boboc la facultate si am mers pe langa un grup de baieti mai in varsta care ma numeau in gluma „carne proaspata”. 

Desi acest studiu nu priveste facultatea ca un factor de pierdere a virginitatii, se uita la cativa alti factori: parintii, activitatea de fumat si educatia sexuala. Pentru americanii cu varsta cuprinsa intre 15 si 44 de ani, aproximativ 58,1% au fost crescuti de doi parinti biologici sau adoptivi, iar 41,9% nu au fost crescuti. Varsta medie de pierdere a virginitatii intr-o gospodarie cu doi parinti este de 17,6 ani. Varsta medie de pierdere a virginitatii intr-o gospodarie fara doi parinti este de 16 ani. Aceasta inseamna ca americanii tind sa-si piarda virginitatea cu un an si jumatate mai devreme daca nu locuiesc cu doi parinti. In plus, aproximativ 6% dintre cei care nu au crescut intr-o gospodarie cu doi parinti si-au pierdut virginitatea la varsta de 12 ani sau mai putin. Aceasta este in comparatie cu 2% dintre cei care traiesc intr-o gospodarie cu doi parinti.

Deoarece varsta de 12 ani nu este o varsta la care consimtamantul legal este posibil, studiul sugereaza ca aceasta reflecta prevalenta generala a sexului neconsensual raportata de toti respondentii la sondaj: 15,2% dintre femei au experimentat relatii sexuale involuntare cu barbati, dar doar 4,7% dintre barbati au experimentat relatii sexuale involuntare. sex cu femei. In general, tendinta gospodariei ne spune ca oamenii care cresc intr-o gospodarie cu doi parinti isi vor pierde virginitatea la o varsta mai inaintata.

O alta constatare legata de parinti este ca peste 1 din 4 persoane intervievate au spus ca parintii lor nu le-au vorbit niciodata despre sex. Destul de interesant, un numar similar de persoane chestionate (desi nu neaparat exact aceleasi persoane) nu au folosit un contraceptiv prima data cand au facut sex. Parintii au renuntat in mare parte la minge cand vine vorba de educarea copiilor lor cu privire la consimtamant – jumatate dintre persoanele intervievate au spus ca parintii lor nu au vorbit niciodata despre cum sa spuna „nu” sexului. Acelasi lucru este valabil si pentru educatia sexuala: 27% dintre adolescentii americani nu au invatat niciodata cum sa spuna „nu” sexului la scoala – si, in medie, isi pierd virginitatea putin mai devreme din cauza asta. Acest lucru ne face sa credem ca americanii au nevoie de o educatie serioasa cand vine vorba de consimtamant.

In sfarsit, sa vorbim despre fumat si sex. Aleatoriu, nu? Poate ca nu – studiul a analizat date referitoare la fumatori si nefumatori si, desi nu exista dovezi ca fumatul cauzeaza pierderea virginitatii, The American Virgin sugereaza ca „poate ca femeile care fumeaza isi asuma riscuri in alte moduri”. (Studiul se uita doar la femei in aceasta sectiune, deoarece datele referitoare la barbati care fumeaza si varsta pierderii virginitatii nu au fost disponibile.) Ei raporteaza ca fumatorii frecventi fac sex cu aproape doi ani mai devreme decat fumatorii rare si nefumatorii. Femeile care fumeaza 2 sau mai multe tigari pe zi si-au pierdut virginitatea la o varsta medie de 15,6 ani, in timp ce femeile care au declarat ca fumeaza 1 sau mai putine tigari pe zi si-au pierdut virginitatea la o varsta medie de 17,5 ani. Desi iubim femeile carora nu le este frica sa-si asume riscuri, va rugam sa evitati asumarea riscurilor care provoaca 1 din 5 decese pe an.

Si iata-l. In general, acest studiu sugereaza ca scolile isi educ foarte putin elevii in ceea ce priveste sexul si ca parintii nu isi desfasoara activitatea acasa. Ironia este ca 28 de state (mai mult de jumatate) nu impun scolilor sa aiba programe de educatie sexuala, iar acest lucru se datoreaza in primul rand pentru ca oamenii considera ca educatia sexuala ar trebui predata la discretia parintilor. In unele cazuri, aceasta inseamna ca scolile ofera cursuri optionale de educatie sexuala care necesita permisiunea parintilor, dar in alte cazuri inseamna ca nu sunt oferite deloc cursuri de educatie sexuala.

Educatia sexuala nu numai ca este necesara pentru intelegerea reproducerii umane de baza, dar educatia sexuala este responsabila pentru a-i invata pe oameni de la o varsta frageda ca consimtamantul este diferenta dintre sex si viol. In consecinta, consimtamantul este diferenta dintre a te distra si a traumatiza pe cineva pe viata. Din pacate, unii parinti care nu se simt confortabil cu educatia sexuala in scoli sunt, de asemenea, incomozi cu educatia sexuala acasa, lasand adolescentii complet nepregatiti pentru intalniri sexuale. Acest lucru ne lasa cu o intrebare: daca nimeni nu ii invata pe adolescenti despre sex, de unde vor sti ei ce este consimtamantul?