Top 10 jocuri horror ale acestei generatii

Top 10 jocuri horror ale acestei generatii – In ultimii 10 ani, industria gamingului s-a expandat considerabil, iar numarul de fani si gameri a crescut si el, gamingul devenind in prezent o activitate normala. O ramura aparte a industriei este genul horror, care, transpus in lumea jocurilor video, devine o imagine interactiva a celor mai infricosatoare imagini si actiuni izvorate din intelectul uman. In cele ce urmeaza veti vedea care sunt 10 din cele mai cunoscute, apreciate si temute jocuri video din categoria genului horror.

Pozitia codasa in top 10 jocuri horror ale acestei generatii este luat de Slender. Jocul refacut recent intr-o grafica actualizata a devenit mult mai inspaimantator decat era inainte.  In jocul in care un supravietuitor se afla noaptea intr-o padure, intr-un loc ciudat, avand doar o lanterna in ajutor, si cautand opt pagini salvatoare in timp ce o siuleta sinistra, imbracata la patru ace, il cauta, teroare se afla la ea acasa. Jocul are o sumedenie de fani care se intrec unii pe ceilalti in sperieturi pe Youtube, jocul devenind extrem de popular tocmai din acest motiv.

Locul noua in top 10 jocuri horror recente este luat de Alan Wake. Jocul pentru PC disponibil si pe Xbox 360 prezinta parti de mister si o sumedenie de momente in care jucatorul sare din fata calculatorului de spaima sau ramane mut de uimire. Si nu in sensul bun al cuvantului! Alan Wake este un joc violent si inspaimantator, fara a avea un limbaj urat sau scene violente. Jocul nu este recomandat copiilor si adolescentilor si pune un accent deosebit pe poveste, pe terorile ce se ascund in mintea umana care trebuie sa se descurce in acelasi timp si cu violenta manifestata in exterior. Nu intotdeauna amenintarea si pericolul iminent devin situatii ce duc la frica, ci mai ales situatiile in care jucatorul este prins fara nicio cale de scapare.

Locul opt in top 10 jocuri horror ale ultimei generatii este luat de jocul pentru console Condemned 2 Bloodshot. In acest joc destinat consolelor Xbox 360 si PlayStation 3, petrolul se afla este tot: pe pereti, pe usi si pe personaje. Intr-o lume murdara din care jucatorul nu are scapare, acesta mai trebuie si sa se lupte pentru viata sa. Un joc plin de violenta grafica si verbala care are animatii puternice si efecte de sunet extraordinar de spectaculoase, Condemned 2 uimeste si prin neobisnuitul acestora. Un first person in care jucatorul recurge in general la lupta corp la corp, care are efecte covarsitoare in ruperea inamicului in doua in moduri cat mai sangeroase, astfel incat jucatorul trebuie sa isi ucida adversarul de aproape. Disperarea devine infricosatoare cand trebuie sa traiesti ucigandu-i pe altii.

Locul sapte in top 10 jocuri horror ale generatiei actuale este luat de Project Zero. Jocul disponibil pentru consola Wii a fost recreat din ramasitele unui joc vechi, fiind un horror japonez de marca. Jocul nu prezinta un personaj neinfricat dotat cu tot felul de arme care sa il ajute sa scape, caci protagonist este o fetita cu un aparat de fotografiat, vulnerabila la spiritele care ajung sa o inconjoare si la evenimentele atroce prin care trece. Jucatorii vor avea parte de momente pline de adrenalina si de momente in care vor sari pur si simplu din scaun. In plus, si jocul pe consola Wii are un efect ceva mai sinistru decat jocul normal pe consola sau PC, facand lucrurile si mai personale.

Pozitia a sasea in top 10 jocuri horror ale acestei generatii este luata de The Walking Dead.  Jocul pentru console si PC a dovedit in cele cinci episoade ca jucatorul nu se afla nicicand in siguranta si ca, de fiecare data cand se vede adus intr-un impas, trebuie sa faca o alegere care il va schimba pentru totdeauna. Intr-o lume plina de zombii, protagonistul nu are aproape nicio sansa de supravietuire, iar cei pe care ii intalneste nu sunt neaparat de partea sa. Pus in situatia de a scapa de un inamic numeros, jucatorul trebuie sa faca alegeri care ii vor schimba viata intr-un mod sau in altul si care cu siguranta ca il vor lasa fara o parte sau alta din suflet.

Pozitia a cincea in top 10 jocuri horror ale generatiei actuale este luata de seria Bisohock. Jocul pentru PC si console nu este neaparat un horror, insa modul in care jucatorul se lupta impotriva unei intregi lumi prezinta elementele sale personale nu tocmai sarmante. Temele prezente in aceasta serie variaza de la abuz  fizic si psihic, la manipulare genetica, spalare pe creier sau patricid. Este un joc  al umbrelor si alegerilor morale si vizuale, oamenii prezentati in aceasta poveste fiind innebuniti tocmai din cauza propriului lor ego, ceea ce duce la distrugerea a ceea ce a fost candva frumos. Jucatorul ajunge sa experimenteze lumea Bioshock dupa ce lumea a fost deja distrusa, plimbandu-se prin ruinele a ceea ce a fost candva ceva frumos, o societate ruinata plina de bestii transformate genetic care distrug tot ce a mai ramas. Rapture este cel mai infricosator oras in care ajunge jucatorul in calatoria sa prin lumea virtuala Bioshock.

Locul patru in top 10 jocuri horror ale ultimei generatii  este luat de Left 4 Dead 2. Jocul pentru PC si Xbox 360 in care zombii sunt baietii rai, iar baietii buni trebuie sa faca tot ce le sta in putinta pentru a scapa. In acest joc de actiune survival jucatorii ajung din cand in cand sa dea si peste tipuri mai “speciale” de zombii si alte fiinte ciudate aduse inapoi din pragul mortii sau schimbate in moduri macabre din oameni muribunzi. In incercarea de a ajunge mai departe in joc, puteti da peste creaturi inspaimantatoare precum o Witch care plange cu unghiutele sale extrem de lungi gata sa sfasie carnea celor vii, ceea ce transforma experienta survival intr-o intalnire macabra din care jucatorul poate sa nu mai scape cu viata!

Pozitia a treia in top 10 jocuri horror din ultima generatie este luata de DayZ. In acest mod al jocului ARMA 2, jucatorul se confrunta cu cea mai mare problema din viata sa! Este nevoit sa supravietuiasca intr-o lume a jocului multiplayer de unul singur! In acest joc fiecare este pe cont propriu daca joaca fara prieteni, caci va trebui sa isi gaseasca arme si alimente pentru a putea supravietui. Zombiile pot deveni inamici de temut chiar si pentru cei cu arme, iar alti jucatori devin un inamic redutabil, caci isi vor ucide adversarii, fie ca sunt vii sau morti, pentru resursele acestora. Jucatorii singuri sunt in pericol de a fi rapiti de alti jucatori pentru  lupta pentru propria viata intr-o lume virtuala. DayZ este un joc violent, in care fiecare jucator trebuie sa isi pazeasca spatele exact ca in viata reala.

Pe locul doi in top 10 jocuri horror din aceasta generatie se afla Dead Space. In pielea lui Isaac Clarke, jucatorul incearca sa isi gaseasca iubita pe nava spatiala Ishimura, insa da peste cu totul alte atrocitati. Inginerul da peste necromorfi, tot felul de fiinte ciudate si distorsionate cu abilitati care mai de care mai ingrozitoare si o pasiune viscerala pentru sange si moarte. Isaac ramane pentru o buna parte a seriei un protagonist tacut care isi face treaba, incercand sa scape de mutantii periculosi peste care da, in incercarea da  a isi gasi iubita. Mai apoi, acesta preia misiunea de a scapa de markerele din Univers, monumentele extraterestre care innebunesc oamenii si ii transforma in cele din urma in ciudatii necromorfi ale caror subspecii nu mai intarzie sa apara.

Pozitia fruntasa din top 10 jocuri horror din ultima generatie este luata de Amnesia The Dark Descent. Acest joc  de supravietuire a devenit unul din cele mai temute din bransa si, desi nu prezinta o gama variata de inamici, atmosfera juaca un rol esential in sperierea jucatorilor. Jucatorul nu are nicio arma cu care isi poate opri inamicii ciudati care nu lipsesc. Tot ce poate sa faca este sa fuga, sa stea in locuri cat de cat luminate si sa se ascunda! Intunericul este si el un dusman, caci il duce pe protagonist in sfera nebuniei. Este considerat unul din cele mai inspaimantatoare jocuri de la ora actuala si va avea parte si de un al doilea joc cu o grafica mai aproape de realitate si mai inspaimantator.