Un om de stiinta creeaza o formula matematica pentru calatoria in timp

„Oamenii tind sa se gandeasca la calatoria in timp doar ca la ceva fictiv”. „Si in plus, inca credem ca nu se poate pentru ca, in realitate, nu…”

Nu rata noul videoclip de pe canalul nostru! Cand calatoreste in spatiu, corpul nostru sufera transformari destul de considerabile despre care nu toata lumea le cunoaste.

Pe baza teoriei lui Einstein, cercetatorul a spus ca curbura spatiu-timp reprezinta orbitele curbe ale planetelor. Daca spatiu-timp nu ar fi curbat, atat planetele, cat si stelele ar tinde sa se miste doar in linii drepte, sustine el…

„Directia in timp a suprafetei spatiu-timp arata si aceasta curbura”, a spus Tippet. „Exista dovezi care arata ca, cu cat ne apropiem de o gaura neagra, cu atat timpul devine mai lent. Modelul meu de masina a timpului foloseste spatiu-timp curbat pentru a curba timpul intr-un cerc pentru pasageri, nu in linie dreapta…”

Deoarece se presupune ca este capabil sa calatoreasca mai repede decat lumina, ar putea sa se intoarca in timp. Dar, desi poate fi matematic posibil, cercetatorul a precizat ca este foarte putin probabil ca cineva sa poata construi o masina a timpului de lucru in viitorul apropiat…

„Cu toate acestea, desi este adevarat ca poate fi matematic fezabil, nu este inca posibil sa construim o masina spatiu-timp, deoarece avem nevoie de materiale – ceea ce numim materie exotica – pentru a putea indoi spatiu-timp in toate aceste moduri imposibile. , pentru ca inca nu am fost descoperiti…”

Nu exista nicio indoiala ca calatoria in timp a fost un subiect foarte popular in ultimele decenii. Francize precum „Doctor Who” sau „Star Trek” au vazut, de asemenea, oamenii miscandu-se liber intre trecut si viitor. Cu toate acestea, realitatea este mult mai confuza; Unii oameni de stiinta spun ca incercarea ar fi fatala pentru orice om care a decis sa o intreprinda…

In plus, potrivit NASA, relativitatea generala ofera si scenarii care ar putea permite oamenilor sa calatoreasca in timp, desi cu unele ecuatii greu de realizat. O posibilitate ar fi sa mearga mai repede decat lumina in vid. Sigur, acest lucru ar intra in conflict cu teoriile lui Einstein, care a aratat ca un obiect cu viteza luminii ar avea o masa infinita si o lungime de 0. Cu toate acestea, unii oameni de stiinta au spus ca s-ar putea realiza prin crearea unor gauri de vierme intre punctele spatiu-timp. .

O alta posibilitate ar fi de a muta rapid o nava in jurul unei gauri negre sau de a crea artificial aceasta conditie cu o structura mare rotativa. Stephen Hawking a spus: „Iar si iar ei ar pleca, experimentand jumatate din timp din tot ceea ce este departe de gaura neagra. Nava si echipajul ei ar calatori in timp”. Cu toate acestea, ar fi nevoie de viteza luminii pentru a o atinge…

Pe langa problemele de fizica, calatoria in timp vine cu alte situatii inedite, cum ar fi paradoxul bunicului: calatorul in timp se intoarce si isi ucide parintii sau bunicul, intriga principala a unor filme precum „Terminator”, sau interfereaza relatia lor, ca in „ Inapoi in viitor”, asa ca nu se naste niciodata sau viata lui este modificata pentru totdeauna. Conform datelor fizice, daca s-ar intampla asta, nu s-ar fi nascut intr-un univers paralel, ci intr-un altul…

Calatoria virtuala in timp ofera o modalitate de a experimenta (si poate de a rezolva) puzzle-uri temporale precum „paradoxul bunicului”.

Charles Lu, astrofizician la Muzeul American de Istorie Naturala, a spus ca „este simplu, matematic, nu functioneaza”. De asemenea, oamenii ar putea sa nu suporte calatoriile in timp; a merge cu viteza luminii ar fi letal, potrivit lui Jeff Tollaksen, profesor de fizica. Utilizarea gravitatiei ar fi, de asemenea, mortala. „Sigur, pentru a experimenta dilatarea timpului, ar fi suficient sa aterizezi pe o stea neutronica, dar fortele ne-ar destrama mai intai”, a spus el. 

Calatoria in timp este posibila, dar poate fi doar o calatorie intr-un singur sens – spre viitor.