10 jocuri greu de batut

10 jocuri greu de batut – In lumea jocurilor video nu totul este atat de usor pe cat pare, mai ales avand in vedere ca si gamerii sunt mai mult sau mai putin experimentati. Avand atatea alegeri la dispozitie, jucatorii de multe ori incep jocuri, insa renunta pe parcurs la ele doar pentru ca dau de momente grele din jocul ales, pe care nu mai pot sa le treaca. Multi gameri convinsi cu experienta in spate stiu insa si ca jocurile nu mai sunt chiar ce erau odata si ca vremea jocurilor Nintendo considerate cele mai grele in anii 1990 a trecut deja. Iata insa 10 titluri care va vor scoate peri albi prin dificultatea pe care o au.

Dark Souls si Demon Souls reprezinta doua RPG-uri care va vor scoate din sarite in anumite parti ale jocului gratie dificultatii de joc. Jocul este destul de dificil, iar avand in vedere ca si bossii prezenti ofera o provocare oricarui jucator, totul se va petrece intr-un timp indelungat, iar joystrick-uri si tastaturi vor fi cu siguranta aruncate pe geam.

Unul din jocurile ceva mai vechi JRPG este I Wanna be the Guy, care prezinta o dificultate uimitoare, iar asta numai pe harta incipienta de joc. De indata ce ajunge la nivelurile propiu-zise, jucatorul va dori sa nu fi trecut niciodata de nivelul incipient, iar dificultatea creste tot mai mult si mortile perspnajului controlat de jucator vor creste si ele.

In randul celor 10 jocuri greu de batut pentru un jucator obisnuit de jocuri se afla si Limbo. Orice jucator care intra in atmosfera monocroma sinistra va avea de infruntat cativa monstri ciudati si isi va pune inteligenta la bataie pentru a iesi din situatii destul de neplacute. Cu siguranta ca pe drum isi va gasi si cateva momente de enervare maxima pentru ca nu va mai sti ce sa faca pentru a inainta in joc si a ajunge la apoteoticul sfarsit.

Super Meat Boy devine un titlu mai greu de digerat chiar si pentru cei mai carnivori dintre gameri. De fiecare data, jucatorul trebuie sa ajunga la iubita lui si trece prin tot felul de situatii care mai de care mai periculoase, mai ales avand in vedere ca masini ucigase incearca sa il faca pe micul baiat din carne maruntaie de carne tocata. Sarmanul Meat Boy este cu atat mai traumatiza(n)t pentru ca, la fiecare final de nivel, jucatorul vede in replay cum acesta moare din nou si din nou in incercarile jucatorului de a-l duce mai aproape de iubita sa.

Nu poate fi uitat din 10 jocuri greu de batut nici DMC: Devil may Cry, cel mai recent joc al francizei DMC. La cea mai grea dificultate de joc, totul devine si mai complicat, caci Dante moare la orice lovitura primita de la inamicii sai demoni. In Heaven and Hell jucatorul are de furca si nici nu este de mirare, caci doar cei mai abili jucatori reusesc sa treaca si de dificultatile ceva mai usoare pentru a ajunge la aceasta. Dante devine un personaj mult mai greu de condus in povestea sa si in lupta impotriva demonilor.

Fallout New Vegas

Un joc arcade old school, Ikaruga ii enerveaza pana si pe cei mai abili jucatori, avand tot felul de nivele de joc care mai de care mai complicate. Daca primele nivele de joc in care atacurile inamicilor sau atacarea acestora se face prin miscarea intre portiunea alba si cea neagra a jocului, in nivelurile urmatoare ploaia de acid si alte impedimente si mai enervante pun piedici peste piedici pentru jucatori.

Si Fire Emblem Awakening poate fi un joc extrem de greu la dificultatea Lunatic +, in special daca jucatorul isi seteaza avatarul pentru a muri la cel mai mic atac. Inamicii vor avea atacuri extrem de puternice, iar salvarea lumii devine mult mai complicata.

Etrian Odyssey 4 : Legends of the Titan este unul din cele mai grele jocuri in echipa, avand in vedere ca dificultatea cea mai grea este numita normala. Pe langa faptul ca jucatorul va recurge la grinding pentru a isi creste personajele, acesta va trebui sa invinga oponenti foarte puternici capabili de atacuri surprinzatoare. Acest JRPG tactic cauzeaza dependenta.

Dead Space 2 reprezinta unul din cele mai grele jocuri, cu atat mai mult daca setati si dificultatea very hard. Isaac Clarke trece prin situatii care mai de care mai periculoase iar in dificultatea cea mai mare a jocului, inamicii sai au la indemana atacuri foarte puternice si viata eroului atarna de un fir de ata. In plus, si bossii ii pot aduce moartea in moduri care mai de care mai sangeroase, chiar si la dificultate normala sau usoara. O clipa de neatentie poate constitui sfarsitul eroului Clarke.

Din 10 jocuri greu de batut nu putea lipsi Fallout New Vegas. La dificultatea Very Hard, totul devine o lupta pentru supravietuire, iar avatarul jucatorului nu se vindeca de indata ce ia medicamente, si trebuie sa manance si sa doarma pentru a supravietui. In plus, si inamicii sai sunt mult mai puternci, primind doar jumatate din damage-ul obisnuit, insa trimit atacuri mult mai puternice catre jucator. Intr-o lume post-apocaliptica, doar cei mai puternici supravietuiesc in hard mode, asa ca doar cei mai buni jucatori pot deveni adevarati eroi.