3 romane pe care trebuie sa le citesti

Dupa cum bine stim cu totii, cititul are o multime de beneficii. Imbunatatirea bagajului de cultura generala este doar unul dintre cele mai importante beneficii ale cititului. Apoi, trebuie sa amintim si faptul ca cititul va poate ajuta sa va dezvoltati vocabularul iar astfel conversatiile pe care le purtati vor deveni mai bune si mai inteligente. Oamenii care citesc sunt respectati, din cauza discursului lor. In plus, sa nu uitam nici faptul ca cititul previne pierderea memoriei si a depresiei.

Tinand cont de toate aceste beneficii ale cititului, in continuare vom prezenta trei dintre cele mai bune romane scrise vreodata, si va recomandam sa cititi fiecare astfel de Carte Premium. Acestea sunt printre cele mai citite carti in toate colturile lumii, si cu siguranta va vor ajuta sa va imbogatiti bagajul de cultura generala. Iata asadar trei propuneri de carte premium spre care este indicat sa va indreptati atentia.

Don Quijote

Don Quijote al lui Miguel de Cervantes, poate cea mai influenta si mai cunoscuta lucrare a literaturii spaniole, a fost publicata pentru prima data integral in 1615. Romanul, care este foarte frecvent considerat ca fiind una dintre cele mai bune opere literare din toate timpurile, spune povestea unui barbat care ia numele „Don Quijote de la Mancha” si porneste intr-o forma de obsesie pentru romanele romantice despre cavalerism pentru a reinvia obiceiul si a deveni el insusi erou.

Personajul lui Don Quijote a devenit un idol si oarecum un personaj arhetipal, influentand multe opere majore de arta, muzica si literatura de la publicarea romanului. Textul a fost atat de influent incat un, cuvant quixotic bazat pe personajul Don Quijote, a fost creat pentru a descrie pe cineva care este „prost” practic, mai ales in urmarirea idealurilor; mai ales: marcat de eruptii romantice cu idei romantice sau actiune extravagant cavalereasca.”

Iubit

Romanul iubit din 1987 al lui Toni Morrison Beloved spune povestea unui sclav scapat pe nume Sethe care a fugit la Cincinnati, Ohio, in anul 1873. Romanul investigheaza trauma sclaviei chiar si dupa ce a fost dobandita libertatea, infatisand vinovatia lui Sethe si durerea emotionala dupa ce si-a omorat propriul copil, pe care ea l-a numit Iubit, pentru a o feri de viata ca sclava.

O figura spectrala apare in viata personajelor si poarta acelasi nume ca si copilul, intruchipand angoasa si greutatile familiei si facand ca sentimentele si trecutul lor sa fie inevitabile. Romanul a fost laudat pentru ca a abordat efectele psihologice ale sclaviei si importanta familiei si a comunitatii in vindecare. Beloved a primit premiul Pulitzer pentru fictiune in 1988.

Doamna Dalloway

Poate cel mai idiosincratic roman al acestei liste, doamna Dalloway al Virginiei Woolf descrie exact o zi din viata unui socialit britanic pe nume Clarissa Dalloway. Folosind o combinatie intre o naratiune a unei a treia persoane si gandurile diferitelor personaje, romanul foloseste un stil de constiinta pana la capat. Rezultatul acestui stil este o privire profund personala si revelatoare in mintea personajelor, romanul bazandu-se puternic pe personaj, mai degraba decat pe complot pentru a-si spune povestea.

Gandurile personajelor includ regrete si ganduri constante din trecut, luptele lor cu boli mintale si stresul posttraumatic din primul razboi mondial si efectul presiunilor sociale. Stilul unic, subiectul si setarea timpului romanului il fac una dintre cele mai respectate si privite opere din toate timpurile.

Acestea sunt asadar trei dintre cele mai cunoscute carti din lume, si trei dintre cele mai apreciate carti din lume de catre criticii literari. Cu siguranta atunci cand doriti sa cititi o carte de calitate, este recomandat sa va indreptati atentia spre una dintre aceste trei carti. In cazul in care aveti posibilitatea de a citi fiecare carte in parte, va recomandam sa nu ratati aceasta sansa, pentru ca sunt trei dintre cele mai bune romane din istorie.