Microsoft schimba designul Windows, Office si a altor 100 de logo-uri clasice

Microsoft vrea sa inceapa deceniul cu o noua imagine si a prezentat noul design Windows, precum si o suta de logo-uri pentru aplicatiile sistemului sau de operare.

Cu putin peste un an in urma, Microsoft ne-a surprins cu o reproiectare a pictogramelor Office , iar acesta a fost doar inceputul. Acum compania vrea sa arate inovatie si modernitate in 100 de logo-uri, inclusiv designul Windows, care ne va insoti in 2020, cu noi culori, materiale si finisaje.

Microsoft lanseaza Dynamics 365 Commerce and Connected Store, noul sau CRM pentru omnicanal

Aceasta se inscrie in initiativa sa de a moderniza software-ul si serviciile Microsoft sub preceptele Fluent Design, standardul de design pe care compania l-a prezentat la sfarsitul anului 2017 si cu care urmareste sa unifice aspectul interfetei sale, din designul de la calculator. la aplicatia dvs. de realitate mixta.

„Cu noul val de reproiectari ale pictogramelor noastre, ne confruntam cu doua provocari creative majore ”, a declarat Jon Friedman, vicepresedinte corporativ pentru design si cercetare la Microsoft.

Trebuia sa aratam inovatie si schimbare, pastrand in acelasi timp familiaritatea cu clientii. De asemenea, a trebuit sa dezvoltam un sistem de design flexibil si deschis pentru a acoperi o varietate de contexte, ramanand in acelasi timp fideli Microsoft . ”

Acesta este noul design al Windows

Cele mai multe dintre aceste modificari sunt modificari subtile, nu variatii majore ale pictogramelor pe care le cunoastem de multi ani si doar le-au facut sa para mai consistente unele cu altele.

Amintiti-va, Microsoft pare sa-si fi concentrat cea mai mare parte a efortului asupra designului Windows , care prezenta multe pictograme populare, care apar in setari si aplicatii, iar unele dateaza de cateva decenii.

In postarea sa, Friedman nu se refera direct la modificarile de design din Windows, dar in imagini putem observa ca sistemul de operare va avea culori noi care au fost introduse pentru Windows 8 si Windows 10, dar intr-un gradient albastru: fiecare dintre patratele care reprezinta „fereastra” au un alt ton.

Cu toate acestea, pictogramele aplicatiei dvs. se vor schimba. De exemplu, Edge, browser-ul tau, care arata si modele cu margini rotunjite si un efect care cauta sa creeze o senzatie 3D , cu lumina si profunzime.


Fluent Design este limbajul de design cu care Microsoft vrea sa-si arate inovatia si schimbarea

Lucrarile la proiectarea Windows si, in general, a tuturor aplicatiilor si programelor Microsoft in cadrul Fluent Design a fost un proces gradual care a inceput in 2017 si  va continua pe parcursul anului 2020 , schimbare care, potrivit companiei, va aborda si design-urile sale. pe mobil.

„Pe masura ce continuam sa ne evoluam tehnologia si sa lansam noi pictograme care vor reflecta viitorul Microsoft, sistemul nostru de design va evolua si pentru a aborda noi scenarii pe care inca nu le-am luat in considerare”, a spus Friedman in declaratia sa.

„Dezvoltarea unui sistem care acopera spectrul de la literal la abstract, echilibrand in acelasi timp identitatea produsului si brandingul Microsoft este o provocare uriasa, dar nimic care merita sa fie realizat este intotdeauna usor.” In aceasta etapa, echipa de designeri Microsoft lucreaza la un sistem intern de colaborare , intr-un fel de open source, astfel incat sa se realizeze coerenta si fluiditatea intre fiecare parte a familiei de icoane a companiei.