Cum functioneaza aromaterapia?

Uleiurile esențiale au devenit foarte populare în ultima perioadă pentru că ajută la orice, de la dureri de cap la somn până la dureri de gât. Dar funcționează aceste uleiuri concentrate pe bază de plante? Uleiurile esențiale pot avea un impact pozitiv asupra sănătății și bunăstării tale, atâta timp cât le folosești într-un mod sigur. Vrei să încerci uleiurile esențiale? Aflați ce afecțiuni pot ajuta la tratare și cum să găsiți uleiuri esențiale de calitate, deoarece nu toate produsele sunt create egale.

Ce sunt uleiurile esențiale?

Uleiurile esențiale de pe https://produse-bio.ro/imbunatatirea-memoriei sunt practic extracte din plante. Sunt făcute prin aburirea sau presarea diferitelor părți ale unei plante (flori, scoarță, frunze sau fructe) pentru a capta compușii care produc parfum. Pot fi necesare câteva kilograme de plantă pentru a produce o singură sticlă de ulei esențial. Pe lângă crearea parfumului, uleiurile esențiale îndeplinesc și alte funcții în plante.

Ce este aromaterapia?

Aromaterapia este practica de utilizare a uleiurilor esențiale pentru beneficii terapeutice. Aromaterapia a fost folosită de secole. Atunci când sunt inhalate, moleculele parfumate din uleiurile esențiale călătoresc de la nervii olfactivi direct la creier și afectează în special amigdala, centrul emoțional al creierului. Uleiurile esențiale pot fi absorbite și de piele.

Un terapeut de masaj ar putea adăuga o picătură sau două de ulei pentru a ajuta la relaxarea mușchilor strânși în timpul masajului. O companie de îngrijire a pielii poate adăuga lavandă la sărurile de baie pentru a crea o înmuiere liniștitoare. Pe poluscentercluj.ro ai informatii utile despre care sunt beneficiile extraordinare ale aromaterapiei.

La ce sunt bune uleiurile esențiale?

Deși oamenii susțin că uleiurile esențiale sunt remedii naturale pentru o serie de afecțiuni, nu există suficiente cercetări pentru a determina eficacitatea lor în sănătatea umană. Rezultatele studiilor de laborator sunt promițătoare – unul de la Johns Hopkins a descoperit că anumite uleiuri esențiale ar putea ucide un tip de bacterii Lyme mai bine decât antibioticele – dar rezultatele studiilor clinice pe oameni sunt mixte.                                                                                 Unele studii indică faptul că folosirea uleiurilor esențiale are un beneficiu, în timp ce altele nu arată nici o îmbunătățire a simptomelor. Studiile clinice au analizat dacă uleiurile esențiale pot atenua afecțiuni precum:

·       Anxietate

·       Depresie

·       Greaţă

·       Insomnie

·       Apetit scăzut

·       Gură uscată

Cum poți folosi uleiurile esențiale în siguranță?

Calitatea uleiurilor esențiale de pe piață variază foarte mult, de la uleiuri esențiale pure la cele diluate cu ingrediente mai puțin costisitoare. Și pentru că nu există nici o reglementare, eticheta poate să nu enumere nici măcar tot ce se află în sticla pe care o cumpărați. De aceea, uleiurile esențiale nu trebuie ingerate.

Cele mai sigure moduri de a folosi uleiurile esențiale includ:

·       Accesorii pentru aromoterapie: coliere, brățări și brelocuri realizate din materiale absorbante pe care le aplicați uleiuri esențiale și le adulmecați pe tot parcursul zilei.

·       Ulei de corp: un amestec de uleiuri esențiale cu un ulei de corp, cum ar fi uleiul de măsline, de jojoba sau de nucă de cocos, care poate fi masat în piele. Deoarece uleiurile esențiale sunt concentrate, pot provoca iritații. Evitați să le folosiți pe deplin pe piele.