Un studiu arata ca cu cat oamenii heterosexuali devin mai beti, cu atat devin mai homosexuali

Iesi intr-un weekend cu grupul tau de prieteni, incepi sa bei si vine un moment in care pierzi socoteala bauturilor. Cu toate acestea, aceasta nu este o problema, deoarece esti in faza de hype a prieteniei. Partea rea vine mai tarziu, cand gasesti alti oameni mai atractivi decat ai fi daca ai fi treaz . In acea stare nu iti pasa prea mult de cine se afla pe langa tine, daca este fata sau baiat, chiar daca a doua zi regreti intre mahmureala si momentele de ”neatentie” cauzate de alcool.

Aceasta realitate ia acum o noua intorsatura datorita unui studiu stiintific publicat de Journal of Social Psychology care arata ca heterosexualii nu exista . Cel putin cand este in stare de ebrietate. Situatia descrisa mai sus nu ne-ar face doar sa ajungem in pat cu un orc din Mordor insusi, ci si sa ajungem cu cineva de acelasi sex.

Desi nu a fost necesar ca nimeni sa confirme o realitate larg cunoscuta de comunitatea homosexuala, nu strica sa avem sprijinul stiintei. Pentru a realiza studiul, un grup de cercetatori a efectuat mai multe sondaje pe 83 de adulti heterosexuali care se aflau in baruri dintr-un oras nespecificat din Midwestul american. Dupa ce au precizat cat de mult au baut, participantilor li s-a aratat un videoclip de 40 de secunde cu un barbat sau o femeie atragator care bea la un bar. Ei au trebuit apoi sa evalueze cat de dispusi erau sa faca in functie de ce acte cu acea persoana, de la invitarea la o bautura pana la relatii sexuale. 

„Alcoolul ne dezinhibeaza cand vine vorba de experimente cu persoane de acelasi sex”

Fara a fi o surpriza pentru nimeni, primul lucru pe care l-a aratat studiul este ca barbatii nu au nevoie de prea multe bauturi pentru a-si manifesta interesul fata de femei si chiar sa o duca in pat. In cazul femeilor, fiind sobre, ele si-au exprimat putin interes sexual fata de barbati. Astfel, se constata ca barbatii sunt mai deschisi sa faca sex cu straini decat femeile

Lucrul interesant a venit cand au crescut cupele. Cu cat participantii barbati la studiu au baut mai mult, cu atat si-au aratat mai mult interes fata de baiatul din videoclip, chiar si din punct de vedere sexual . In ceea ce priveste femeile, daca au manifestat interes zero fata de barbati atunci cand erau treji, pe masura ce starea lor de ebrietate progresa, interesul a crescut atat pentru sexul opus, cat si pentru al lor .

De ce ne face alcoolul sa ne exploram sexualitatea?

„Atractia intre persoane de acelasi sex este naturala”

De ce atunci cand suntem beti ne pierdem atat de mult incat ajungem sa ne culcam cu cineva de acelasi sex? Probabil ca are ceva de-a face cu faptul ca alcoolul ne scade anxietatile si inhibitiile in general, determinandu-ne sa exploram lucruri pe care altfel nu le-am face, pentru ca atunci cand suntem beti, nu ne mai pasa de ceea ce ar trebui sa facem .

Sexualitatea este inca un subiect tabu in societatea noastra, dar alcoolul ajuta la spargerea acestei bariere. Sub heteronomativitate poate exista o realitate bisexuala si chiar homosexuala pe care, din cauza presiunii sociale, multi oameni o ascund, dar care ajunge sa iasa la iveala in stare de ebrietate. 

Exista un stigmat legat de bisexualitatea masculina, asa ca aceste dorinte de acelasi sex raman ascunse de cele mai multe ori. Desigur, exista si interes in randul femeilor de acelasi sex, de fapt, cercetarile sugereaza ca fluiditatea sexuala este chiar mai frecventa la femei decat la barbati . Dar, in timp ce barbatii sunt sub presiune pentru a ascunde dorintele persoanelor de acelasi sex, femeile sunt sub presiune pentru a ascunde toate dorintele sexuale. Acest dublu standard ne ajuta sa intelegem de ce femeile sobre nu au raportat prea mult interes sexual fata de nimeni.