Sfaturi pentru un blog de succes

Notebook with Toolls and Notes about Blog,concept

Odata cu aparitia si tot odata evolutia retelelor de Social Media, succesul blogurilor a scazut simtitor, fie ca vorbim despre bloguri pe un anumit domeniu sau pe subdomeniu. Blogurile sunt o sursa foarte importanta de informatii in mediul online si pot aduce o contributie majora la mentalitatea noastra, dar si la practicile din viata de zi cu zi.

Asadar, dincolo de informatiile pe care le putem obtine din carti, reviste sau ziare, blogurile aduc un plus de valoare in diferite domenii, dar si multa vizibilitate detinatorilor, atunci cand sunt manageriat corespunzator. Si totusi, nu e deloc usor sa mentii blogul la standarde ridicate si sa-ti mentii audienta pe termen lung. Dar poti aplica cateva trucuri astfel incat sa-l manageriezi cu usurinta.

Trucuri si sfaturi pentru un blog de succes

  • Posteaza constant

Ca sa-ti pastrezi comunitatea actuala si pentru a avea sanse sa o cresti este necesar sa postezi continut frecvent. Ideal este zilnic insa, daca iti este peste puteri sa faci acest lucru, stabileste-ti un interval de timp la care sa faci asta.

Este recomandat sa introduci postari noi pe blogul tau personal sau al firmei cel putin o data pe saptamana, stabilindu-ti inclusiv o tactica de a posta (de exemplu, in aceeasi zi a saptamanii si la aceeasi ora).

  • Stabileste-ti nisa

Blugurile nisate sunt mai bine vazute atat din punct de vedere al indexarii, la nivel tehnic de SEO, cat si din punct de vedere al calitatii informatiei. Astfel e de preferat sa-ti alegi o tema de baza pe care sa te bazezi astfel incat, toti urmaritorii care vor ajunge la tine sa stie ca postezi informatii relevante si dedicate dintr-un domeniu de interes vast.

Poti captiva urmaritorii si printr-o serie de filmulete inserate de-a lungul textului sau diferite animatii astfel incat sa starnesti interesul audientei tale.

  • Fii unic

Ai spunea ca a fi unic nu e nimic iesit din comun. Insa, in zilele noastre, tot mai multe persoane ce-si doresc sa devina populare in mediul online apeleaza la tehnica copy-paste. Acesta e un prim pas gresit pe care nu te incurajam sa-l faci. De ce? In primul rand, cititorii isi doresc continut original, nu continut pe care l-au mai citit si in alte parti. Iar automat acest lucru va avea un efect contrar dorintelor tale. De altfel, daca preiei o informatie, nu uita de fiecare data sa citezi sursa. Nu e o slabiciune, ci o forma de responsabilitate si respect fata de ceilalti care si-au facut timp sa studieze si sa impartaseasca la randul lor acele informatii pretioase pe care tu le postezi pe blogul tau.

Totodata, fotografiile cat mai unice, abordarile inedite de continut, tematicile iesite din comun etc. toate vor reusi sa atraga atentia si mai mult si vor incuraja cititorii sa revina pe pagina ta.

In concluzie, un blog de succes depinde in esenta doar de tine, administratorul acestuia. Bineinteles, n-ar trebui sa omiti nici campaniile din Social Media special concepute pentru a-ti atrage publicul intr-un numar cat mai mare si, de ce nu, asocieri cu o serie de pagini si personalitati importante care ar putea atrage atentia celorlalti din jur.