Un avocat te poate ajuta in urmatoarele situatii

Ar trebui să angajez un avocat sau să ma ocup de lucrurile cu care ma confrunt pe cont propriu? Obțineți niște îndrumări pentru a lua această decizie crucială. Aflați când aveți în mod clar nevoie de ajutor legal și când l-ați putea obține fără cheltuieli suplimentare.

Când trebuie să angajezi un avocat

Există câteva situații în care angajarea unui avocat este esențiala:

Intocmirea unui contract de comodat auto

Aceste contracte nu sunt atat de simple pe cat par. Adesea ele pot include unele clauze care sa fie in dezavantajul cumparatorului. Afla mai multe vizitand https://ad-avocat.ro/contractul-de-comodat-auto/ . De aceea, un avocat este mai mult decat necesar intr-o situatie de acest gen.

Ai putea merge la închisoare

Dacă sunteți acuzat de o crimă, inclusiv violența domestică, frauda fiscală sau chiar unele infracțiuni ale autovehiculelor (cum ar fi conducerea sub influența alcoolului, etc, este esential sa angajezi un avocat.

Ai putea pierde o mulțime de bani

Dacă sunteti pe punctul să pierdeți mulți bani într-un proces, atunci găsiți un avocat. Adversarul dvs. are un avocat deja? Veți fi dezavantajați dacă încercați să luptati împotriva unui avocat care reprezintă adversarul vostru.

Este implicata vătămarea corporală

Cea mai obișnuită situație este un accident de automobile, dar acest lucru ar putea implica, de asemenea, o varietate de situații, cum ar fi cineva care este mușcat de câinele dvs. sau care s-a ranit pe proprietatea dvs. ori rănile datorate unui produs defect. Este posibil să aveți asigurări de automobile sau de locuințe, dar este încă recomandat să consultați un avocat. Dacă dvs. sau un membru al familiei ati fost răniți, majoritatea avocaților de vătămare corporală nu vă vor percepe nici o taxă, ci vor lua plata din hotărârea pe care o obțin. Pentru o astfel de situatie, puteti apela la consultanta juridica online. Afla mai multe despre acest serviciu, accesand epochtimes-romania.com.

Sunteți într-un divorț complicat

Dacă există dezacorduri asupra activelor sau copiilor, dacă există acuzații de violență în familie sau dacă aveți o situație financiară suficient de complexă, astfel încât să vină în joc divizarea beneficiilor de pensionare sau considerații grave de impozitare, veți avea nevoie de asistență juridică. În unele state, chiar dacă sunteți în acord cu fostul sot, puteți angaja totusi un avocat pentru a vă ajuta să obțineți procesul legal.

Trebuie să administrezi moștenirea unei persoane care a murit

Multe state au proceduri simplificate pentru „proprietăți mici”, în care o persoană lasă active minime, iar legea este clară despre cine ce moștenește. În aceste cazuri, este posibil să nu fie necesar să angajezi un avocat. Dar, cu multe proprietăți, procedurile sunt mai complexe, pot exista probleme fiscale, iar un avocat specializat in acest domeniu poate fi de mare ajutor.

Doriți să faceți o planificare imobiliară

Este posibil să pregătiți un testament sau sa cumparati un imobil. Cu toate acestea, trebuie să fiți sigur că știți ce faceți. Mai ales dacă există o proprietate importantă, aspecte fiscale sau un plan ceva mai complicat sau extins, este important să găsiți un avocat pentru a fi sigur că lucrurile se fac corect din punct de vedere legal. Atat persoanele fizice cat si companiile care doresc sa faca investitii imobiliare, au nevoie de un avocat care sa se ocupe de contracte. Nu uita ca uneori, contractele pot avea anumite clauze care sa fie destul de dezavantajoase pentru cumparator. Asadar, asigura-te ca nu intampini nici o problema de acest gen, apeland la un avocat.