10 moduri gratuite de a atrage mai multi vizitatori pe site-ul dvs. web

Vrei trafic gratuit pe site-ul tau? Exista si alte surse in afara de Google care pot aduce vizitatori pe un site web? Raspunsul este da, iar aceste 10 metode  descriu ce trebuie sa faceti pentru a obtine mai mult trafic fara a va baza complet pe traficul de cautare Google.

1. Optimizati-va site-ul web pentru Google

Sa incepem cu Google, astfel incat sa iasa din cale. Sunt sigur ca sunteti cu totii de acord ca cel mai bun si mai greu mod de a obtine trafic gratuit este optimizarea site-ului dvs. web pentru Google .

Google detine peste 70% din cota de piata a motoarelor de cautare si un loc intr-una dintre primele pozitii ale cautarii Google, este o sursa excelenta de trafic gratuit.

Problema este ca concurenta este uriasa, asa ca trebuie sa ai un site web grozav atat in ​​ceea ce priveste continutul, cat si SEO , daca vrei sa faci o parte din placinta.

Ce poti sa faci? SEO Audita-ti site-ul web pentru a te asigura ca este bine optimizat pentru Google si publica in mod regulat continut de buna calitate .

Ok, acum ca Google a iesit din imagine, sa vedem din ce alte surse poti obtine trafic gratuit.

2. Nu uitati de Yahoo si Bing

Este posibil ca Yahoo si Bing sa nu aiba cota de piata a Google, dar o pozitie de varf fie in Bing, fie in Yahoo poate aduce un numar bun de vizitatori.

Am site-uri web care se claseaza pe primele pozitii pentru cuvintele cheie populare atat pe Google, cat si pe Bing si, desi traficul pe care il primesc de la Bing este ¼ din ceea ce primesc de la Google, este totusi o sursa buna de trafic gratuit.

Ce poti sa faci? Prima actiune pe care trebuie sa o faceti este sa va inregistrati cu instrumentele pentru webmasteri Bing si sa va trimiteti site-ul. Procesul este similar cu instrumentele Google pentru webmasteri; daca nu sunteti sigur ce sa faceti, puteti citi acest tutorial.

In al doilea rand, trebuie sa fii activ in Facebook si Twitter. Bing si Yahoo iau in considerare (in algoritmul lor de clasare) numarul de aprecieri si tweet-uri Facebook, asa ca cu cat paginile tale au mai multe aprecieri si tweet-uri, cu atat sunt mai mari sansele de a te clasa mai sus in Bing si Yahoo.

3. Adaugati site-ul dvs. web in magazinul web Chrome

Magazinul web Chrome este o sursa fantastica de trafic gratuit si totusi multi webmasteri nu profita de ea. Este foarte usor sa adaugati site-ul dvs. web in Magazinul Chrome, iar traficul pe care il puteti obtine este gratuit si continuu. Daca nu sunteti familiarizat cu magazinul web Chrome, cititi postarea mea anterioara, care include si un studiu de caz privind castigurile de trafic.

Ce poti sa faci? Pur si simplu petreceti 10 minute din timpul dvs., urmati instructiunile din acest tutorial si inregistrati-va site-ul web in magazinul web Chrome. Este usor si rezultatele in ceea ce priveste vizitatorii sunt imediate.

4. Creati o versiune mobila a site-ului dvs. web

Din ce in ce mai multi utilizatori cauta pe web folosind telefoanele lor mobile. Numarul cautarilor mobile creste dramatic si pur si simplu nu le puteti ignora.

Studii recente arata ca 28% dintre cautarile mobile se convertesc intr-o ora, asa ca este foarte important sa se furnizeze si o versiune optimizata pentru mobil.

Ce poti sa faci? Mobilizati-va site-ul! Crearea unei versiuni pentru mobil nu este foarte dificila. Puteti fie sa utilizati un plugin (daca sunteti pe WordPress), fie sa adoptati un design responsive.

De asemenea, nu uitati de Accelerated Mobile Pages, care este noua tendinta fierbinte in marketingul de cautare. 

5. Creati o aplicatie nativa Android si publicati-o in Magazinul Google Play

Stiti ca exista peste 15 milioane de utilizatori Android noi pe zi? Ce inseamna asta in ceea ce priveste traficul?

Puteti crea o aplicatie pentru Android si o puteti publica in magazinul Google Play, utilizatorii va vor descarca aplicatia, iar unii va vor vizita site-ul web. Sunt un mare fan al acestei metode de a obtine trafic gratuit si functioneaza foarte bine.

Cititi postarea mea anterioara site-ul web mobil versus aplicatia nativa pentru cateva studii de caz reale.

Ce poti sa faci? Angajati un dezvoltator sau gasiti un serviciu (cum ar fi appyet.com) pentru a crea o aplicatie Android pentru site-ul dvs. web si pentru a o publica in magazinul Google Play.

6. Creati o aplicatie Android si publicati in magazinul Amazon

Amazon a avut mare succes cu Kindle si au decis sa-si creeze propriul magazin de aplicatii (Amazon appstore). Conceptul este acelasi cu cel descris mai sus cu publicarea unei aplicatii pe magazinul Google Play.

Creati o aplicatie gratuita si publicati in magazinul Amazon. Oamenii descarca aplicatia si unii dintre acesti utilizatori vor vizita site-ul dvs. web pentru a obtine mai multe informatii.

Ce poti sa faci? Daca ati creat deja aplicatia pentru Android, puteti publica si pe Amazon Appstore.

7. Postarea invitatilor pe site-uri web cu trafic mare

Multi oameni cred ca postarea invitatilor este despre obtinerea de linkuri, dar nu ar trebui sa fie cazul. Principalul motiv pentru care ar trebui sa postati oaspeti pe un alt site web este beneficiile de trafic si faptul ca nu obtineti un link care sa indice site-ul dvs.

O postare de oaspeti pe un site web de incredere poate avea o pozitie ridicata si aceasta va crea un flux constant de trafic gratuit catre site-ul dvs.

Ce poti sa faci? Uitati tot ce stiti despre postarea invitatilor pentru link-uri si, in schimb, faceti o lista de site-uri web cu trafic mare din nisa dvs. Aflati cine sunt editorii acestor site-uri web si urmariti-i pe Twitter, Facebook si Google+.

Incercati sa intrati in legatura cu ei in toate modurile valide posibil si, cand este momentul potrivit, prezentati-i ideea de postare a invitatilor. Stiu ca nu este usor, dar ar trebui sa stii si ca modalitatea usoara de postare a invitatilor te va pune in probleme.

8. Pastreaza-ti continutul proaspat

„Pastreaza-l actual si pastreaza-l relevant”, acesta a fost raspunsul Google despre importanta de a avea continut proaspat pe site-ul tau.

Continutul nou va poate aduce mai mult trafic gratuit fie prin mai multi vizitatori fideli (oamenii se vor intoarce sa verifice daca ati publicat continut nou), mai multe mentiuni pe retelele sociale sau mai multe vizite organice (motoarele de cautare va vor accesa cu crawlere site-ul mai des).

Ce poti sa faci? Mai intai trebuie sa creati un program de publicare si sa va respectati, iar in al doilea rand, sa incercati sa publicati continut bun care sa-i faca pe cititorii sa revina din nou si din nou.

9. Interactioneaza cu retelele sociale (Twitter, Facebook, Google+, Pinterest, Stumbleupon, YouTube, LinkedIn)

Platformele de social media devin populare pe zi ce trece si daca nu aveti o strategie clara a ceea ce doriti sa realizati, multi ajungeti sa va pierdeti timpul fara a avea un beneficiu real.

In opinia mea, cele mai bune platforme de social media din punct de vedere al traficului sunt Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Stumbleupon, YouTube si LinkedIn.

Ce poti sa faci? Daca nu aveti o prezenta in TOATE canalele de mai sus, asigurati-va ca incepeti sa le utilizati. Multi trebuie sa petreceti ceva timp pentru a afla cum functioneaza fiecare platforma, dar acestea sunt modalitati dovedite de a atrage vizitatori gratuiti pe site-ul dvs.

10. Posteaza o prezentare pe slideshare.net

Ati auzit de slideshare.net? Daca nu, du-te si verifica. Practic este un site web unde poti incarca si partaja o prezentare. Vestea buna despre Slideshare este ca are mult trafic, asa ca daca faci o prezentare buna va fi vazuta de mii de oameni, iar unii dintre ei iti vor vizita si site-ul.

Ce poti sa faci? Creati un cont gratuit cu Slideshare si creati o prezentare interesanta si atragatoare.

Nu fi dezamagit daca nu reusesti de la inceput. Poate fi necesar sa incercati de cateva ori inainte de a crea o prezentare care va primi multe vizualizari.

Alte surse de trafic gratuit

Mai descriu cateva surse de trafic in postarea mea, cum sa cresti traficul pe site-ul web, dar rezultatul in toate metodele este acelasi. Trebuie sa aflati unde pot participantii dvs. potentiali hangout online si sa le oferiti cateva motive bune pentru a va vizita site-ul web.

Incercati sa ganditi in afara cutiei si dincolo de Facebook si Twitter si sunt sigur ca puteti gasi si mai multe modalitati gratuite de a atrage mai multi vizitatori pe site-ul dvs. web.