10 adevaruri amuzante la care toti angajatii de birou se pot raporta

Viata de birou este ciudata, indiferent unde lucrati – exista anumite experiente universale incorporate in cultura peste care este imposibil sa nu dati macar o data, din moment ce lucrati de la 9 la 5. Mai mult, acum ca majoritatea birourilor au planuri deschise, lucrurile au devenit si mai ciudate.

Iata 10 experiente amuzante in care te vei regasi  100% daca lucrezi intr-un birou traditional.

Daca cineva si-a adus salata ramasa de luna trecuta si a lasat-o in bucataria biroului pentru consumul comun, sunt sanse ca tu si colegii tai sa te gandesti cel putin sa o consumi. Exista ceva in lucrul intr-un birou care poate fi cel mai usor comparat cu a fi un animal in gradina zoologica – vei manca orice picatura din cusca si vei fi si cu adevarat entuziasmat de asta.

Sa fim sinceri – pranzul este practic cea mai buna parte a zilei tale de lucru, chiar daca il mananci la birou. De indata ce te apuci de treaba, esti predispus sa te trezesti cu gandul la masa mare a zilei, un proces care continua pana dupa pranz, moment in care esti inevitabil oarecum dezamagit ca iti irosesti alegerea pentru orice ai ales.

Nu suntem pe deplin siguri de ce oamenii sunt perfect capabili sa regleze temperaturile din mediul lor de acasa, dar din orice motiv nu isi pot da seama cum sa impiedice un spatiu de birou sa se transforme intr-un frigider. Ne plac razboaiele pasiv-agresive cu aer conditionat care tind sa apara ca urmare – un coleg, imbracand mereu dramatic o haina de iarna in caldura verii, creste temperatura cand nimeni nu se uita in timp ce altul se plange constant despre caldura rezultata, readuce camera la temperaturi sub zero ori de cate ori este posibil.

Putem fi toti de acord ca planurile de birou deschis sunt cele mai proaste? Este imposibil sa te concentrezi in haos, asa ca sarcinile dureaza de un miliard de ori mai mult decat ar trebui – s-a dovedit chiar ca aceste setari scad productivitatea! Cand lucrezi intr-un birou deschis, vei gasi in mod pervers ca este mult mai greu sa bifezi elementele de pe lista ta de lucruri de facut peste opt sau noua ore de timp decat atunci cand iti iei o ciudata „zi de boala” libera acasa si dedica, sa zicem, trei ore acelorasi sarcini.

Indiferent cat de mult ai realizat in timpul programului de lucru stabilit , stii ca esti judecat de colegii de munca (care, de asemenea, doresc sa plece la timp) daca pleci la timp. In Danemarca, lucreaza 33 de ore pe saptamana si s-a dovedit a fi atat mai fericiti, cat si mai productivi, dar din anumite motive, cultura noastra a facut sa fie rusinos sa lucrezi mai inteligent in loc de mai mult. (In interesul echilibrului, este mult mai rau in Japonia, unde oamenii muncesc pana la moarte.)

Probabil te-ai plans si tu de ei la un moment dat.

De obicei, acestea se invart in jurul navetei (de exemplu, „Mi-a luat o vesnicie sa ajung astazi aici”), mancare (de exemplu, „Ce faci la pranz?”) si in ce zi a saptamanii este (de exemplu, „Se simte ca vineri, dar nu este.”).

Intentiile din spatele unui happy hour de birou sunt grozave – este menit sa permita relationarea angajatilor, sa recompenseze lucratorii pentru eforturile lor, etc. Realitatea orelor fericite la birou este oarecum diferita, totusi. Majoritatea oamenilor nu doresc sa prelungeasca ziua de lucru cu o bautura obligatorie – ar prefera sa-si faca treaba si sa iasa de la birou cat mai curand posibil, indiferent daca isi iubesc meseria sau nu.

Acest fenomen isi datoreaza originile si culturii americane de birou, in care bolnavul este echivalat cu lenes si ar trebui sa-ti arati fata la birou indiferent de situatie. Cu planuri de birou deschise, asta inseamna ca ne imbolnavim unul pe celalalt mai mult decat oricand, dar din anumite motive, asta nu ne-a impiedicat sa aducem in mod inexplicabil diferitele ciuma in birou, cand aceasta inventie grozava numita internet ne permite sa lucram la fel de bine. de acasa.

Exista multe lucruri grozave despre stilul de viata liber profesionist, dar singurul element pe care il rateaza inevitabil este camaraderia unui loc de munca. Chiar daca nu vei mai vorbi niciodata cu colegii tai dupa ce parasesti un loc de munca, legaturile pe care le formati in timp ce lucrati impreuna sunt probabil unele dintre cele mai intime din viata voastra.

Cine altcineva petrece noua ore pe zi cu tine, cinci zile pe saptamana? Raspunsul este nimeni, decat daca numiti timpul in care esti inconstient in fiecare noapte. Aceste relatii sunt subestimate, dar semnificative, deoarece va pot oferi un sentiment de apartenenta la o cultura care, in general, pretuieste individualitatea in detrimentul comunitatii, in detrimentul fericirii generale.