7 software de proiectare eficiente pentru proiectarea casei si pentru desene tehnice

Un plan este o propunere care arata clientilor cum va arata planul de etaj sau planul de design propus, urmat de un model 3D al exteriorului si al interiorului. Acestea fiind spuse, proiectele de constructii sunt o sarcina complicata si a avea setul potrivit de instrumente poate face procesul de proiectare si modelare a cladirii mult mai usor.

Daca sunteti in cautarea unui software de proiectare a casei bogat in caracteristici, cu capacitatea de a crea obiecte 2D si 3D impreuna cu planuri, ti-am facut-o usor. Am trecut in revista unele dintre cele mai bune software de proiectare a casei care va permit sa proiectati fara efort planuri de etaj extrem de precise, cu drag and drop.

Iata alegerile noastre de top pentru cel mai bun software de creare a planurilor pentru Windows . Cele mai multe dintre aceste instrumente de proiectare vin cu o proba gratuita. Asadar, asigurati-va ca luati aceste instrumente pentru o invartire si alegeti-l pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs., mai degraba decat unul cu majoritatea caracteristicilor pe care probabil nu le veti folosi.

1. Edraw Max

Pro

 • Solutie completa de proiectare grafica vectoriala pentru planuri
 • Suport pentru documente Visio XML
 • Functionalitatea de glisare si plasare
 • 13 tipuri de planuri incluse
 • Suport pentru hyperlink

Contra

 • Se simte mai lent in timpul importului

Edraw Max este un program multifunctional si ofera unul dintre cele mai simple instrumente de proiectare a planurilor pentru a crea planuri de etaj, amenajarea biroului si planuri de cladire.

Poate produce pana la 13 tipuri de planuri care pot fi aplicate pentru designul casei, designul birourilor, planurile electrice si de telecomunicatii, planurile de acces de securitate etc. Daca clientul dvs. are o cerere pentru o zona de gradina, Edraw Max are si o optiune pentru amenajarea gradinii.

Producatorul de planuri de etaj este echipat cu un numar bun de sabloane de plan de etaj si mostre pentru a va oferi un avans, in timp ce mai multe pot fi descarcate din biblioteca online.

Puteti adauga mai multe informatii pe harta adaugand hyperlinkuri, atasamente si alte obiecte grafice. Planul finit poate fi exportat in mai multe formate, inclusiv Visio, Office si formate grafice.

Edraw Max nu este doar un instrument de creare a planurilor si a desenelor, ci poate fi folosit si pentru alte lucrari de diagramare in diferite domenii, cum ar fi electricitatea si ilustratia stiintifica etc.

2. CAD Pro

Pro

 • Creati planuri si planuri de etaj
 • Interfata de utilizator intuitiva
 • Schitati functiile de urmarire pentru a scana si a crea un sablon urmaribil
 • Suporta Microsoft Word, PowerPoint si Excell

Contra

 • Optiuni de import si export buggy

Pentru cei care cauta un instrument ieftin si doresc software doar pentru a crea desene, CAD Pro este o optiune buna. Instrumentul nu are prea multe caracteristici pentru inceput, dar exceleaza in crearea de planuri pentru aproape orice, de la designul casei pana la desene mecanice.

Interfata cu utilizatorul este intuitiva si destul de usor de inteles munca daca aveti cunostinte de baza despre software-ul de creare a desenelor.

De asemenea, vine cu o functie de urmarire a schitei care va permite sa importati schita scanata creata pe hartie si sa creati instantaneu un sablon urmaribil care poate fi modificat.

Planurile finalizate pot fi exportate in mai multe formate, inclusiv Microsoft Word, PowerPoint si Excel. De asemenea, vine cu integrarea stocarii in cloud pentru Dropbox, Google Drive si OneDrive.

3. Virtual Architect Ultimate

Pro

 • Usor de folosit si de invatat
 • Exemple de planuri si sabloane pentru a incepe
 • Un set cuprinzator de instrumente de proiectare a casei

Contra

 • Asistenta telefonica cu plata
 • Nu este acceptat de Trimble 3D Warehouse

Virtual Architect Ultimate este dezvoltat pentru designerii de case si este unul dintre cele mai bune software de proiectare a casei pentru a proiecta fiecare aspect al casei tale. Software-ul costa la fel de mult ca CAD Pro, dar vine cu un set suplimentar de caracteristici atunci cand vine vorba de designul interior si exterior al casei.

Acest program vine cu planuri cu noua etaje pentru a incepe. Cu toate acestea, layout-urile sunt complet personalizabile in functie de cerintele utilizatorului. Utilizatorii profesionisti pot incepe desigur cu un design gol pentru a incepe de la zero.

Virtual Architect Ultimate vine cu functii precum un expert pentru constructor de bucatarie, un expert pentru constructor de bai, abilitatea de a crea schite si planuri, decoratiuni interioare, amenajari de gradina si design exterior de case. Pentru lucrari de renovare, functia de schimbare va permite sa schitati si sa reproiectati interiorul cu optiuni de vopsea si mobilier.

4. TurboFloorPlan Home & Landscape Deluxe

Pro

 • Program de proiectare a locuintelor la preturi accesibile
 • Exemple de sabloane de proiectare a casei
 • Abilitatea de a crea planuri 3D/2D
 • Buna colectie de tutoriale video

Contra

 • Fara asistent de ghid initial

TurboFloorPlan Home & Landscape Deluxe este una dintre cele mai accesibile solutii de design pentru locuinte, care vine cu un set limitat de caracteristici, dar ofera suficient pentru a crea un design de la inceput pana la sfarsit.

Vine cu sabloane profesionale de plan de casa care pot fi editate pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastra. Exista exemple de modele de case pentru inspiratie, impreuna cu alte caracteristici, cum ar fi crearea planurilor de etaj, redimensionarea in timp real si incadrarea automata cu editor de cadre.

Folosind instrumentul, puteti planifica toate fazele casei dvs., cum ar fi fundatia, electricitatea, instalatiile sanitare si HVAC pentru o eficienta maxima. De asemenea, vine cu un estimator de cost automat, simulari de iluminare interioara si exterioara si un instrument de proiectare pentru proiecte 3D si 2D.

Pentru o mai buna intelegere a instrumentului, utilizatorii pot viziona tutorialele video pentru a incepe. Cu toate acestea, lipsa vrajitorilor care sa explice procesul de proiectare inseamna ca trebuie sa va obisnuiti cu modul in care functioneaza programul.

5. Software de proiectare a casei DreamPlan

Pro

 • Program de proiectare a locuintelor la preturi accesibile
 • Instrumente de baza de proiectare pentru planul de etaj
 • Suport pentru modele de case 3D

Contra

 • caracteristici limitate

Software-ul DreamPlans de proiectare a casei este cel mai ieftin software de creare de planuri din aceasta lista. Desi s-ar putea sa nu ofere atat de multe functii ca alte instrumente, pentru proiectele mici, DreamPlan ofera suficiente caracteristici pentru a crea un plan al planului de etaj, in timp ce il termina cu un model de casa 3D.

Instrumentul este usor de utilizat si ofera un expert pentru acoperis pentru a incepe. Planurile pot fi importate in software pentru modificare. Crearea planurilor de case, apartamente si apartamente este usoara cu programul DreamHome. Planurile pot fi personalizate in continuare folosind un set personalizat de culori, texturi, mobilier si instrumente de decorare.

DreamPlan este bun pentru proiecte mici si ofera un numar bun de instrumente pentru crearea de planuri si harti 3D/2D, impreuna cu optiuni de decorare interioara si exterioara. Cu toate acestea, instrumentului ii lipsesc instrumente avansate de instalatii sanitare si electrice, ceea ce inseamna ca trebuie sa consultati o terta parte pentru aceste sarcini.

6. AutoCAD

Pro

 • O interfata de utilizator prietenoasa si intuitiva
 • Program gratuit pentru studenti
 • Creati desene 2D/3D pentru arhitectura si piese mecanice
 • Recomandat pentru incepatori si utilizatori avansati

Contra

 • Disponibil numai prin abonament
 • Lipsa unui instrument avansat pentru design complex

AutoCAD este probabil cel mai cunoscut program CAD (Computer Aided Design) pe care il puteti cumpara astazi. In ciuda faptului ca ofera un set bogat de instrumente de design, este inca un software de design foarte usor de utilizat pentru incepatori si utilizatori intermediari.

Daca sunteti student, AutoCAD are un editor gratuit pentru tinerii care invata. Este un program profesional folosit pentru a crea desene 2D si 3D pentru arhitectura si piese mecanice.

Puteti utiliza AutoCAD pentru a crea planuri, sectiuni si elevatii. Accepta mai multe formate de fisiere, inclusiv DWG, DXF, DWF, DGN, SKP, STEP si STI. Puteti, de asemenea, sa importati planuri dintr-un alt program sau chiar sa va imprimati desenele in 3D.

AutoCAD este un software bazat pe abonament si solicita utilizatorilor sa plateasca lunar, dar ofera suport pentru aplicatii web si mobile. Exista plug-in-uri terta parte disponibile pentru AutoCAD care adauga un set suplimentar de caracteristici programului.

7. Homestyler

Pro

 • Creator de planuri online gratuit
 • Interfata de utilizator usor de utilizat
 • Suport pentru vizualizare 3D la 720 de grade
 • Optiune de export ca document, DWG si desen

Contra

 • instrumente limitate
 • Versiunea numai pentru web necesita internet

Homestyler este o aplicatie gratuita bazata pe web care va permite sa creati planuri de etaj, planuri, design de casa, decoratiuni si sa le vizualizati in 3D live. Programul este usor de utilizat, dar necesita inregistrare pentru a salva proiectul.

Accepta functionalitatea de glisare si plasare pentru a crea planuri si pereti de colt. Exista o varietate de optiuni de ferestre si usi din care puteti alege. Instrumentele de amenajare si decorare includ dulapuri, electrocasnice, mobilier si alte articole de decorare obisnuite.

Exista doua moduri de vizualizare, Orbit si 3D. Puteti exporta proiectul ca document, in format DWG sau ca foaie. Apoi, exista optiunea de randare pentru a adauga optiuni de iluminare si decorare si, de asemenea, pentru a crea un tur virtual de 720 de grade.

Homestyle nu are planuri Pro, dar versiunea standard ofera suficiente instrumente pentru a crea planuri simple. Este un instrument excelent pentru un incepator, deoarece nu necesita instalare.

E timpul sa-ti pictezi planurile in ALBASTRU!

Majoritatea acestor programe va permit sa indepliniti mai mult de o sarcina. Pe langa crearea de planuri pentru proiecte de acasa si mecanice, il puteti folosi si pentru a crea imagini 3D ale proiectului real.

Indiferent daca sunteti o persoana fizica, un arhitect sau doar un student, aceasta lista cu cele mai bune software-uri pentru a crea planuri si proiecte de case va va ajuta sa incepeti. Spune-ne alegerea ta in comentarii.