8 case minimaliste moderne incredibile

Influentate de traditie, dar foarte imaginative, exista o multime de case moderne cu care Japonia se poate mandri, fie ca sunt proiectate de firme de arhitectura consacrate sau de noi studiouri. Lista noastra reuneste cateva dintre cele mai impresionante exemple. Aceste modele moderne de case japoneze prezinta creativitatea celor mai buni arhitecti din Japonia. Aici se pot admira case care au terase interioare si gradini sau sere cu panouri translucide; volume concrete care combina elemente de design brutaliste si minimaliste; si proiecte creative care rezolva probleme complexe de constructie in moduri ingenioase.

Sunt sanse sa gasiti aici cel putin o casa japoneza moderna care sa va inspire si sa va faca sa va indragostiti din nou de arhitectura.

1. Casa moderna minimalista cu beton la vedere

Casa moderna minimalista cu beton la vedere

Incepem lista noastra cu un design superb de la firma de arhitectura GOSIZE. Numita F Residence, aceasta casa japoneza moderna din Hyogo, Japonia, prezinta indicii inconfundabile de design brutalist, precum si elemente minimaliste. Structura din beton are o forma dreptunghiulara curata, cu o baza din piatra naturala. Un zid inalt de beton protejeaza zona exterioara de casele din jur, oferind un spatiu privat pentru a face plaja in liniste. La etaj, livingul se deschide spre un balcon care ofera vederi frumoase asupra copacilor si muntilor din departare. La fel ca exteriorul, interiorul este minimalist si modern cu gust. Are elemente decorative atent selectionate si doar cateva piese de mobilier.

2. Casa minimalista cu o fatada ondulata foarte moderna

Casa minimalista cu o fatada ondulata foarte moderna

Proiectata de SAI Architectural Design Office, aceasta casa japoneza moderna are un exterior minimalist, cu pereti albi ondulati. In cadrul compactului Melt House, studioul a proiectat un spatiu de terasa cu inaltime dubla, cu o gradina uscata. Aceasta zona leaga cele doua aripi ale casei, oferind un spatiu senin de relaxare. Situata intre bucatarie si living, gradina uscata devine inima locuintei. Casa are, de asemenea, pereti curbati si suprafete din lemn, precum si usi pliante care pot separa sau conecta diferite zone.

3. Minimalismul modern la maxim

Minimalismul modern la cel mai bun aspect

Incarnarea arhitecturii minimaliste, designul lui John Pawson este pe cat de frumos, pe atat de util. Numit Okinawa House, acest weekend si vacanta ofera ragazul perfect din viata orasului. Proprietarii locuiesc in Tokyo si isi doreau o casa in care sa poata evada din mediul urban. Situata pe insula Okinawa, aceasta casa japoneza moderna are trei volume simple, cu un exterior alb stralucitor. Inchisa la fatada pentru a proteja spatiile de locuit de la strada, casa are pereti de sticla in spate. Atat geamul generos, cat si terasa de pe acoperis ofera vederi neintrerupte asupra oceanului.

4. Fatada casei moderne si minimaliste, totul in negru

Fatada casei moderna si minimalista, totul in negru

Minimalist, dar indraznet, Slender House profita la maximum de un teren ingust si compact intr-un cartier aglomerat din Shiga, Japonia. Proiectata de FORM / Kouichi Kimura Architects, aceasta casa japoneza moderna are volume in forma de cutie cu design dinamic. Fatadele inchise ofera intimitate, in timp ce ferestrele atent plasate incadreaza vederile. Realizata din beton si metal, aceasta casa are o paleta de culori inchise la exterior. Spatiile de locuit au pereti albi stralucitori si suprafete de beton texturate, precum si mobilier si podele din lemn maro inchis.

5. Casa minimalista camuflata cu mediul inconjurator

Casa minimalista camuflata cu mediul inconjurator

Casa din Gakuenmae de catre Fujiwaramuro Architects este un exemplu excelent de arhitectura contemporana influentata de peisaj. Designul arata, de asemenea, ca atunci cand vine vorba de case moderne, studiourile de arhitectura din Japonia vin adesea cu solutii ingenioase si elegante la probleme complexe. De exemplu, aceasta locuinta situata pe un teren inalt a necesitat un nou loc de parcare. Cu un buget limitat, echipa a abandonat ideea unui nou zid si a creat o panta care leaga casa de terenul inferior adiacent. Aceasta solutie inteligenta a influentat si designul casei. Are un acoperis alungit care continua unghiul topografiei si confera casei caracterul sau distinctiv si silueta triunghiulara.

6. Casa birou, moderna si minimalista

Casa oficina, moderna y minimalista

Proiectata de SAI Architectural Design Office, aceasta casa japoneza moderna are doua volume cu un spatiu central acoperit care le conecteaza la peisajul forestier. Denumita Seki House, aceasta casa din Toyono-cho, Osaka, are un design flexibil datorita usilor mari care deschid sau inchid terasa acoperita. Aici, rezidentii se pot relaxa intr-un lounge privat sau pot invita prietenii si vecinii la o petrecere la gratar pe terasa. 10 stalpi sustin acoperisul mare, dar studioul i-a asezat pe doua laturi separate pentru a mentine aceasta zona cat mai aerisita si deschisa.

7. Adu o gradina zen in interiorul casei tale minimaliste

Adu o gradina zen in interiorul casei tale minimaliste

Inspirat de dresajul japonez, House in Takaya ofera o intorsatura moderna a conceptului traditional de utilizare a pamantului compactat pentru a lega exteriorul cu spatiile interioare. Sa presupunem ca biroul de proiectare a proiectat casa contemporana cu un aspect si un design imaginativ, aratand un exemplu dintre cele mai bune case moderne pe care Japonia le are de oferit. Pamantul stivuit alcatuieste cea mai mare parte a parterului, cu trepte de piatra care leaga diferite zone. O platforma din lemn ocupa o parte a livingului si bucatariei in plan deschis, in timp ce doua scari duc la etajul superior cu dormitoare. Usile glisante deschid parterul spre imprejurimi, transformand aceasta casa intr-un spatiu social care intampina prietenii si vecinii.

8. Casa cu platforma in mijlocul muntelui

Casa cu platforma in mijlocul muntelui

Vorbind de case moderne, Japonia are o multime de modele pentru a impresiona iubitorii de arhitectura. Luati, de exemplu, proiectul Nojiri-ko Nature Platform. Una dintre cele mai creativ case de pe lista noastra, aceasta casa pe lacul Tokyo de la SUGAWARA DAISUKE Architects are mai multe niveluri care imbunatatesc inteligent spatiul disponibil. Designul cu mai multe straturi profita la maximum de diferitele elemente. Un avion din lemn functioneaza ca podea intr-o zona si blat de bucatarie in alta. Treptele servesc si ca scaune si pereti care feresc camerele de vedere si le lasa partial deschise. La etaj, mansarda deschisa sporeste interiorul, dar are si zone de depozitare ascunse inteligent.