Ce trebuie sa iei in considerare atunci cand treci printr-un divort

Atunci când o căsătorie se încheie, soții și copiii lor se confruntă adesea cu o multime de evenimente stresante: aranjamente noi de viață, programe de vizita pentru părinți și, bineînțeles, deciziile privind proprietatea și banii. Emoțiile cauzate de aceste schimbări pot face soții să nu înțeleagă procesul juridic de divorț și poate chiar să-și afecteze capacitatea de a lua decizii solide. Acest articol oferă câteva sfaturi utile care va vor ghida prin acest proces dificil.

1. Nu vă așteptați să „câștigați” cazul de divorț

O mulțime de oameni își încep divorțul în speranța de a „bate” soțul / soția în instanță. De fapt, există rareori un câștigător adevărat în divorț. Divorțul tipic implică diverse probleme, cum ar fi custodia copilului, sprijinul și divizia de proprietate. Rareori, soții obtin tot ce vor. De exemplu, un soț / soție ar putea fi acordat custodia fizică primară a copiilor, dar poate primi o cantitate mult mai mică de suport pentru soț decât este solicitat. Un avocat bun de pe avocatonline.xyz iti va spune din start care sunt sansele tale de castig, pentru ca are experienta necesara sa faca o astfel de precizare.

2. Nu luați decizii importante fără să le gândiți

Multe decizii în schimbarea de viață vin în timpul unui divorț. De exemplu, este posibil să trebuiască să vă hotarati dacă doriți să vindeți casa de familie. Rezistă impulsului de a face o decizie rapidă doar pentru a obține ce vrei. Când faceți alegeri importante, este esențial să luați în considerare consecințele potențiale.

3. Sunteți divorțați: copiii dvs. nu sunt

Studiile psihologice arată că cu cât mai mulți părinți se luptă în timpul unui divorț, cu atât este mai dăunător întregul proces copiilor. Ori de câte ori sunteți pe cale să spuneți ceva rău, acordati-va ceva timp să vă gândiți înainte de a vorbi. O regulă simplă de urmat este să numărați pana la zece înainte de a răspunde la o întrebare sau sa faceți o declarație. În plus, dacă nu există o istorie de abuz sau neglijență, copiii dvs. vor continua să aibă o relație normala cu celălalt părinte. Indiferent cât de supărat sunteți cu soțul / soția dvs., nu ar trebui să încercați să descurajați sau să interferați cu o legătură sănătoasă a copilului cu parintele celalalt.

4. Nu credeți tot ce vă spun alte persoane despre divorțul lor

Prietenii tăi divorțați vă pot oferi sfaturi despre ceea ce ar trebui să se întâmple în divorțul dvs. Din păcate, informațiile și sfaturile pe care le obțineți de la alte persoane pot fi înșelătoare sau greșite. Fiecare divorț are un set diferit de probleme. Prietenii tăi pot crede ca ce s-a întâmplat în divorțul lor este tipic, dar cel mai bine este să nu vă bazați deciziile oe experiențele altcuiva. În schimb, să vă bazați pe sfatul pe care îl obțineți de la avocat, pe profesioniștii din domeniul sănătății mintale și de la consultanții financiari, toți sunt familiarizați cu specificul cazului dvs.

5. Uitați de trecut. Pregătiți-va pentru viitor

Obsesia despre toate lucrurile rele pe care le simțiți ca au fost făcute de soțul dvs. în timpul căsătoriei dvs. vă va împiedica să vă deplasați inainte cu viața dvs. și să luați decizii care sunt în interesul familiei dvs. Încercați să uitați trecutul și să vă concentrați asupra viitorului. Abordați divorțul cu dorința de a lucra cu soțul dvs. pentru a obține cel mai bun rezultat posibil pentru familia dvs. Pentru mai multe informatii utile despre o astfel de situatie, poti accesa cu incredere livepr.ro. Nu uita ca atata timp cat esti bine informat, vei stii ce este mai bine de facut intr-o astfel de situatie neplacuta.