Cum sa-ți vopsești camera ca sa para mult mai spațioasa

Cand vine vorba de design interior lucrurile sunt destul de complicate. Daca dorești un candelabru in living room trebuie sa ai grija la lungime, nu trebuie niciodata sa potrivești culoarea pereților cu culoarea vreunui obiect de mobilier, trebuie sa poziționezi draperiile cat mai sus pentru a face camera sa para mai inalta și tot așa. Iar cand vorbim despre a face o incapere – una mica mai ales – sa para mai mare, lucrurile par chiar imposibile.

Totuși, din experiența personala am invațat ca ținand cont de anumite trucuri, acest lucru este cat se poate de realizabil și, chiar, fara o investiție prea mare. Deci, fara daramat de pereți sau alte lucruri de genul. Singurele lucruri de care o sa ai nevoie sunt astfel de vopsele decorative, in nuanțe cat mai placute. Iar in cele ce urmeaza, vom vedea exact ce culori populare te ajuta in sensul acesta și, deci, ce opțiuni ai.

Fara culori banale!

Grix Onix 6. E o culoare temperata, dar foarte interesanta. E adevarat ca nu este o culoare tocmai calda, insa cu siguranța nu este una pe care ochiul sa o respinga. Iar daca mobila ta este alba, vintage, atunci aceasta culoare merge ca unsa. Nu-ți face griji, gasești AICI toate culorile de care ai putea avea nevoie.

Maro nuc

Maro Nuc 7. Daca pentru tine „grix onix” este un pic prea extravaganta, aceasta nuanța, ”maro nuc 7” este opțiunea sigura. Una nu foarte indrazneața, dar de efect. Cu siguranța, vopseaua aceasta va face ca incaperea respectiva sa para mai generoasa.

Negru caviar 1. Tot in cazul mobilei albe este potrivita și culoarea ”negru caviar”. Daca vrei sa dai impresia de loc fresh, spațios, și nu ți-e frica sa optezi pentru o culoare mai inchisa, atunci ”negru caviar” poate fi soluția pentru camera ta.

Orange clementin

Orange Clementin 1. Daca vrei ca incaperea respectiva sa fie vesela și sa dea senzația de caldura, atunci alege ”orange clementin 1”. Este una dintre acele culori populare, o culoare foarte romantica, vibranta, destul de indrazneața, și care va da amploare camerei respective.

Olive

Olive Oriental 1. O culoare ceva mai puternica, care e menita in genere pentru camere de tranzit. Desigur, nu te oprește nimeni din a o folosi și-n dormitor, insa s-ar putea sa fie o culoare prea tare pentru a o vedea fix cand te trezești. Oricum, este una dintre acele culori populare de anul acesta.

Negru

Negru Abanos 7. E o culoare care anul acesta a prins foarte bine. Și care, convenabil, da fix senzația de amploare in cazul unui spațiu restrans. Așadar, daca ți-e pe plac aceasta culoare, nu ezita s-o folosești!

Trucuri pentru atunci cand varuiești

Daca tocmai ai vopsit și deja te-ai procopsit cu niște urme pe pereți, incearca sa le acoperi cu sapun. Cel puțin, in cazul urmelor lasate de unghii, pe pereții de culoarea untului, poți folosi sapunul pe care il ai la baie. E de ajuns sa-l ”razuiești„ de perete pentru a ascunde acele urme problematice. Daca ai mobila care este lipita de perete, atunci folosește banda izoliera pentru a proteja mobila de la a o murdari de vopsea. Folosește ziare pentru podea, pe care pe la colțuri sa le lipești de asemenea cu banda izoliera. Nu uita niciodata sa acoperi prizele. Ele nu trebuie vopsite. Asigura-te ca acoperi cu plastilina toate gaurile din pereți, inainte sa te apuci de varuit.