Daca iti place luxul, confortul si exoticul, alege o vacanta Dubai

Devenit sinonim cu cuvantul lux, Dubai este unul dintre cele mai interesante si mai vizitate destinatii turistice din Emiratele Arabe Unite – peste 17 milioane de oameni aleg sa se cufunde aici in spiritul nealterat al Orientului Mijlociu. 

Pana in 2020, ar trebui sa ajunga si chiar sa depaseasca 20 de milioane de oameni pe an, sau cel putin acesta este scopul autoritatilor. Politica conducatorilor locali, combinata cu locatia favorabila pentru comert si transport de marfuri, si nu in ultimul rand – petrolul descoperit pe teritoriul Dubaiului, fac din Emirate puterea pe care o detine astazi. 

In ultimii ani, o vacanta Dubai a devenit o destinatie destul de populara si chiar comerciala, ceea ce nu este deloc un factor negativ pentru turisti. Dimpotriva, exista zboruri regulate ale companiilor low-cost, iar o vacanta Dubai organizata din timp este de asemenea, profitabila. Poti folosi Dubai ca punct de plecare pentru a explora restul Emiratelor Arabe Unite.

Pentru cine este potrivita o vacanta Dubai? 

Toti cautatorii de lux in cea mai adevarata forma, il vor gasi aici. De la marea de zgarie-nori si hoteluri ultramoderne de cinci stele, prin mall-urile uriase pline cu cele mai noi colectii ale celor mai mari designeri, pana la frumoasele gradini, porturi si plaje, Dubaiul poate oferi experiente interesante tuturor. 

Citeste si: Viziteaza-i pe beduini si calatoreste cu camile intr-o vacanta Dubai

Iti poti combina vacanta Dubai cu un safari cu jeepul in desert, plimbare cu camile sau o plimbare prin partea veche autentica a orasului, cu souk-urile sale pentru tot felul de marfuri, dar mai ales mirodenii si aur. 

Orasul este plin de zgarie-nori moderni, cum ar fi Emirates Towers, luxosul hotel de 7 stele Burj Al Arab, care a devenit un simbol al Dubaiului, precum si zgarie-nori Burj Dubai. Nu trebuie uitate proiectele in desfasurare pentru insulele artificiale, cele mai mari din lume – cele trei Insule Palm din Jumeirah, Jebel Ali si Deira, Insula World si Coasta Dubai.

Dubai – o parte majora a Emiratelor Arabe Unite

La mijlocul secolului trecut, Dubai era deja o parte majora a Emiratelor Arabe Unite (aparand ca unul dintre cele mai bogate emirate, alaturi de Abu Dhabi) si un centru comercial activ. Insa, campurile petroliere descoperite in 1966 au dat un impuls urias economiei. 

Veniturile din petrol au permis dezvoltarea infrastructurii economice si sociale care stau la baza societatii moderne. Educatia, sanatatea, drumurile, locuintele si asistenta sociala pentru femei au fost prioritati. 

Un rol important in aceasta dezvoltare l-au jucat prevederea si daruirea conducatorului de atunci, seicul Rashid bin Zayed Al Maktoum, care a avut grija ca veniturile petroliere ale Dubaiului sa fie folosite cat mai bine. Munca lui a fost continuata de actualul conducator, seicul Maktoum bin Rashid Al Maktoum.

Vara este calda, vantoasa si umeda, lunile iulie si august fiind cele mai calde, cu o temperatura medie in timpul zilei de 41 grade C, dar uneori chiar depasind 48 grade C. Temperatura medie pe noapte este de 30 grade C. 

In ianuarie, luna cea mai rece, media de temperatura este de 14 grade C. Ploile cad adesea sub forma de averse scurte, dar puternice, iar in ultimii ani, cantitatea medie de precipitatii a crescut. Furtunile de nisip sunt cele mai frecvente. Cel mai bun moment pentru a merge intr-o vacanta Dubai, este din noiembrie pana in aprilie, cand temperaturile sunt suportabile si placute.