De ce sa nu imprumuti aparatele de infrumusetare

Noi, fetele, avem obiceiul de a fi deseori extrem de darnice cu cei din jurul nostru – rude, prietene etc. Insa, din pacate, in ciuda intentiilor noastre extrem de bune, nu intotdeauna darncia vine cu recompense pe masura.

Un exemplu poate fi situatia in care, ii imprumuti prieteni sau surorii tale un produs cosmetic de la care aceasta poate avea reactii alergice foarte urate sau viceversa.

Lucrurile pot fi la fel de neplacute si atunci cand alegi sa imparti celor dragi tie aparatele de stilizare, ce pot sfarsi in cele din urma cu numeroase defectiuni care necesita reparatia lor, majoritar inlocuirea acestora cu altele noi. Cu atat mai neplacut este atunci cand aparatele tale de stilizare au un cost ridicat sau cand editiile alese nu mai sunt prezente pe piata si alternativele similare nu sunt intru tocmai ceea ce ai visat.

Iata asadar un prim motiv si principalul scop pentru care este recomandat sa eviti sa imprumuti aparatele tale de infrumusetare daca doresti sa te bucuri de acestea cat mai mult timp.

Un alt motiv e si faptul ca, aparatele de infrumusetare cum e epilatorul de exemplu, pot acumula o serie de depuneri, respectiv bacterii, care de altfel se pot transfera de la o piele la alta raspandind o infectie, o boala etc.

Acest produs este un produs de uz personal igienic si nu trebuie imprumutat sau s ail imprumuti sub nici o forma, pentru ca risti cele expuse mai sus.

Asadar, inainte de a lua decizia de a face o fapta buna si de a ajuta persoanele dragi tie prin imprumutul de aparatura, tine cont ca o astfel de actiune ar putea avea efecte ireversibile si s-ar putea ca aparatul cu pricina sau utilizarea acestuia sa se supuna unor riscuri de functionare, defectiuni sau probleme de sanatate majore.

Ghid de bune practic atunci cand imprumuti aparatura de infrumusetare

Daca alegi insa sa mergi pe ideea ca nimic rau nu se poate intampla, sau nu are cum sa mi se intample tocmai mie, asumandu-ti inclusiv riscul ca aparatura aferenta sa-si gaseasca sfarsitul in mainile unei rude sau a unei prietene este indicat sa te asiguri ca indeplinesti o serie de conditii.

De exemplu, daca vorbim de aparatura de igiena personala care nu ar trebui imprumutate practic niciodata si care se adreseaza exclusiv uzului individual, cum sunt epilatoarele, ideal e ca persoana in consecinta sa poata folosi o serie de rezerve pe care sa nu le vei refolosi si tu ulterior. Daca acest lucru nu este posibil, cel mai bine e sa nu imprumuti aparatul de infrumusetare.

Daca vorbim de un aparat adresat infrumusetarii parului, asigura-te ca persoana il va folosi corespunzator si mentioneaza-i acest lucru. Ca exemplu putem mentiona evitarea smulgerii sau a manuirii bruste a cablului, rotirea cablului in jurul aparatului de stilizare (pe loc) – situatii in care se poate produce ruperea contactelor si a cablului, scoaterea din priza a aparaturii fara a fi oprit din buton ce duce la posibilitatea unui scurt circuit etc.