Aflati despre alimentele care ajuta la prevenirea bolii Alzheimer

Potrivit datelor de la Asociatia Alzheimer , boala Alzheimer este cea mai comuna forma de dementa, un termen umbrela care defineste pierderea memoriei si a altor abilitati cognitive. Anumite alimente au un efect pozitiv in prevenirea aparitiei acestei boli, care afecteaza intr-o mai mare masura persoanele cu varsta peste 65 de ani. Este necesar sa vorbim despre aceste alimente pentru a preveni Alzheimer.

Alimente pentru prevenirea bolii Alzheimer, cea mai comuna forma de dementa la adultii in varsta si care devine o cauza a dizabilitatii.

Spanac

Un motiv in plus sa mananci spanac continuu. Acest aliment este benefic pentru prevenirea bolii Alzheimer deoarece are cantitati mari de acid folic sau vitamina B9. Alte legume cu frunze verzi, cum ar fi sparanghelul, ajuta si ele.

Zmeura si afine

Datorita continutului lor ridicat de antioxidanti si flavonoide antiinflamatoare , aceste alimente sunt perfecte pentru prevenirea aparitiei bolii Alzheimer. Un studiu a aratat ca cresterea acestui tip de fructe in dieta ar putea opri declinul cognitiv pana la 2,5 ani.

Scoici si stridii

Daca sunteti unul dintre acei oameni carora le plac fructele de mare, va va placea sa stiti ca stridiile si scoicile servesc foarte mult pentru a preveni boala Alzheimer. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt alimente bogate in vitamina B12. Diverse studii au constatat ca scaderea sau lipsa acestei vitamine este legata de cauzele dementei senile la adulti.

Struguri, mure si nuci

Fructele cu coaja mov au un tip de antioxidant legat de prevenirea bolii Alzheimer. Unele studii sugereaza chiar ca un pahar de vin pe zi ar putea avea efecte pozitive pentru prevenirea bolii.

In cazul nucilor, o lucrare stiintifica publicata in revista Neurochemical Research sugereaza ca extractul de nuca are efecte protectoare impotriva stresului oxidativ si a mortii celulare, probleme care se dezvolta in creierul bolnavilor de Alzheimer.

Citrice

Fructele cu vitamina C au capacitatea de a preveni acumularea de substante nocive in tesutul creierului , care uneori ajung sa fie factori de dezvoltare a bolii Alzheimer. Din acest motiv, va invitam sa cresteti consumul de capsuni precum papaya, capsunile si kiwi, care au vitamina C in cantitati mari.

Peste albastru

Aceste alimente sunt bune pentru prevenirea bolii Alzheimer datorita incarcaturii mari de acizi grasi Omega 3, care sunt transformati in grasimi bune atunci cand intra in organism si au un efect pozitiv asupra creierului. Pacientii care sufera de boala sunt tratati si prin consumul de suplimente cu Omega 3, intrucat unele studii au aratat o imbunatatire a cognitiei acestor persoane.

Fapte relevante despre Alzheimer

Persoanele cu Alzheimer traiesc in medie opt ani dupa ce boala este detectata si simptomele devin evidente. Cu toate acestea, supravietuirea lor poate varia de la patru la 20 de ani , in functie de varsta lor, de calitatea tratamentului si de conditiile de sanatate care se dezvolta in acest timp.

Este o boala fara tratament , dar exista tratamente si terapii care pot incetini progresul ei si pot imbunatati calitatea vietii oamenilor.

Simptomul precoce al bolii Alzheimer este dificultatea de a-si aminti informatiile nou invatate. Acest lucru se datoreaza faptului ca boala Alzheimer se dezvolta de obicei in partea creierului care afecteaza invatarea.

Alte simptome sunt dificultatea de concentrare , de planificare sau de rezolvare a problemelor sau de a indeplini sarcini simple la domiciliu sau la serviciu.

Persoana poate sa nu fie constienta de ceea ce i se intampla, totusi, membrii familiei si prietenii apropiati sunt cei care observa schimbarile la pacient.