Senzualitate vs. Sexualitate – Care este diferenta si cum sa fii mai senzual

Esti senzual sau sexual in pat? Confuz? Ei bine, este usor sa confundati aceste doua cuvinte. Oamenii le folosesc adesea in mod interschimbabil fara sa-si dea seama de diferenta dintre cele doua. SEXFETE.RO ne dezvaluie delimitarea dintre senzualitate si sexualitate.

In termeni simpli, a fi senzual se refera la a face dragoste, in timp ce a fi sexual se refera la a face sex.

Aceasta este diferenta dintre senzualitate si sexualitate. Cand faci dragoste cu cineva, simturile tale sunt implicate. Ai anumite sentimente pentru partenerul tau. 

Cu toate acestea, atunci cand esti sexual, simturile tale joaca un rol secundar, in timp ce accentul principal este sa devii fizic. Esti ingrijorat in principal de a face sex. 

Deoarece diferenta dintre senzualitate si sexualitate este acum clara, sa ne uitam la modul in care poti fi mai senzual fara a fi sexual. 

Uita-te in ochii lui

In abilitatile usoare, este invatat sa faci contact vizual cu cineva cu care vorbesti. Motivul este ca, atunci cand faci contact vizual, il lasi pe celalalt sa se uite in inima si in minte. Esti sincer si fidel. In sensualitatea fata de bifurcatia sexualitatii, contactul vizual direct este esential. Procedand astfel, iti lasi partenerul in inima ta si poti sa te uiti la a lor.  De aceea, oamenii spun ca exista o faza a modului in care va privesc. La urma urmei, aspectul spune totul. 

Mangaiere

Mangaierea este reconfortanta si romantica. Cand imbratisezi pe cineva pe care il iubesti, te simti confortabil si protejat. Acesta este cel mai simplu si cel mai romantic gest de a arata dragoste unul fata de celalalt.  Indiferent cat de mult ai face o noapte, dar nimic nu poate bate momentul de alintat cu persoana iubita la sfarsitul zilei aglomerate. 

Va tineti de mana

O manifestare publica de afectiune se intampla atunci cand amandoi sunteti fericiti si indragostiti unul de celalalt. Conform specialistilor in relatii, a mentine un anumit limbaj corporal atunci cand sunteti sexual unul cu celalalt este un semn ale unei relatii de succes.

Pe de alta parte, pentru a fi senzuali, trebuie sa va tineti unul pe celalalt de mana, sa va faceti unul pe celalalt confortabil in timp ce mergeti impreuna pe drum. Chiar si atunci cand sunteti acasa, cufundati-va in patura in timp ce stati pe canapea si urmariti un film intr-o duminica dupa-amiaza. Gesturile mici si limbajul corpului arata ca sunteti senzuali.

Jocuri si jucarii sexuale

Exista diverse jucarii sexuale pe piata atat pentru barbati, cat si pentru femei. Sexul nu trebuie sa fie intotdeauna despre penetrare. Puteti modifica dinamica introducand jucarii sexuale sau incercand mai multe pozitii sexuale din Kamasutra. Experimentati cu ele. Vedeti cu care ati prefera sau ati dori sa experimentati. La urma urmei, a fi senzual este, de asemenea, esential intr-o relatie. 

Sarut

Doar un sarut poate topi totul. Este sarutul dragostei care va ridica starea ta de spirit si va transforma o zi proasta, in una speciala. Un sarut poate insemna o multime de lucruri, cum ar fi „Sunt acolo pentru tine”, „Esti special pentru mine” si „Te iubesc cel mai mult din lume”. Este adevarat ca un sarut duce la sex, dar nu intotdeauna. Chiar si unii experti cred ca un sarut de la o persoana draga poate face minuni pentru ei – mental si fizic. 

Mici dovezi de afectiune

Se intelege ca amandoi sunteti ocupati in viata voastra personala si de multe ori ajungeti sa faceti sex in graba. Ei bine, daca amandoi puteti avea cateva momente private, cateva minute intr-o zi, puteti pastra in continuare romantismul in viata. In senzualitate vs. sexualitate, castiga micile dovezi de afectiune. Poate ca o imbratisare surpriza sau un sarut rapid sau o partida matinala vor mentine focul aprins intre voi.

Senzualitatea creeaza un profund sentiment de cunoastere si sporeste intimitatea sexuala dintre cuplu, duce la dorinta de ingaduinta si stabileste o legatura de incredere reciproca, afectiune si grija. Vezi si alte articole despre relatii si sex pe SEXFETE.RO.