Sfaturi cum sa fii fericit

Fericirea este un obiectiv extraordinar si trebuie sa lucrezi in fiecare zi pentru acesta. A fi fericit nu este ceva pe care il obtii si apoi sa te tii de acesta fara efort – este o serie de decizii pe care le iei in fiecare zi. Incepe prin cultivarea pozitivitatii in viata ta si trairea vietii intr-un mod care ti se pare potrivit. In plus, petrece timp cu oameni pozitivi, conectandu-te cu ceilalti si sustine un corp si o minte sanatoasa. Cu toate acestea, retine ca bolile mentale, cum ar fi depresia, pot ingreuna dorinta ta de a fi fericit fara tratament de la un specialist de sanatate mintala.

Daca vrei sa stii cum sa fii o persoana fericita, citeste mai jos

Exprima recunostinta pentru lucrurile bune din viata ta

A fi recunoscator pentru lucrurile pe care le ai iti poate schimba viata. Te ajuta sa te concentrezi asupra a ceea ce merge bine, astfel incat sa ai mai putine sanse sa te simti deprimat in legatura cu viata ta. Ia 1-2 minute pentru a savura momente pozitive. In plus, multumeste oamenilor cand fac lucruri frumoase pentru tine. Pastreaza un jurnal de recunostinta sau enumera 3-5 lucruri pentru care esti recunoscator pentru fiecare zi.

Inlocuieste gandurile negative cu unele pozitive

Gandurile negative pot influenta fericirea ta, dar le poti schimba. Cand observi ganduri negative, analizeaza-le. Apoi, inlocuieste gandul cu un gand pozitiv sau neutru. In plus, fa-ti declaratii pozitive pe parcursul zilei. Sa presupunem ca te surprinzi gandindu-te ,,Sunt atat de urat”. S-ar putea sa inlocuiesti acest gand cu ,,Nu pot fi urat pentru ca fiecare este frumos in felul sau” sau ,,Sunt unic si asta ma face frumos”. Foloseste afirmatii pozitive de genul ,,Pot sa fac asta”, ,,Sunt suficient” sau ,,Daca incerc, am deja succes”.

Complimenteaza-te cel putin o data pe zi

Concentreaza-te pe ceea ce faci tu bine oferindu-ti complimente regulat. Arata-ti cele mai bune caracteristici, sarbatoreste-ti talentele si recunoaste-ti realizarile. Acest lucru te va ajuta sa gandesti pozitiv despre tine. Spune: ,,Tinuta asta mi se pare grozava”, ,,Am facut o treaba uimitoare in acea prezentare”, ,,Sunt un scriitor atat de grozav” sau ,,Imi place ca sunt atat de compatimitor”.

Nu te mai compara cu alte persoane

Toata lumea se afla in propria calatorie, asa ca este nedrept pentru tine sa-ti masori progresul uitandu-te la ceea ce au realizat altii. Nu-ti face griji cu privire la ceea ce fac altii. In schimb, compara-te cu locul in care ai fost in trecut. Acest lucru te va ajuta sa vezi cum progresezi. De exemplu, nu-ti face griji daca toti prietenii tai par sa fie mai departe in cariera lor, caci fiecare isi are nivelul sau de rapiditate.

Cauta ceva pozitiv cand te confrunti cu un obstacol

Greutatile si esecurile fac parte din viata si nimeni nu este imun la ele. Cand te confrunti cu o problema, fa tot posibilul pentru a gasi o captuseala argintie. Acest lucru te poate ajuta sa te simti mai bine in acest moment si te poate ajuta sa te dezvolti din experientele tale. De exemplu, sa presupunem ca ti-ai pierdut slujba. Aceasta este o experienta cu adevarat dificila, dar s-ar putea sa te concentrezi asupra ei ca pe o oportunitate de a schimba cariera. In loc sa te gandesti ca nu ai partenera, intra pe site-ul Vezi aici si gaseste-ti partenera pe care ti-o doresti.

Foloseste atentia pentru a te ajuta sa te concentrezi asupra prezentului

Trairea in trecut si stresul asupra viitorului pot afecta negativ starea ta de spirit. A fi constient te poate ajuta sa ramai concentrat asupra prezentului, astfel incat sa eviti gandirea inutila. Iata cateva modalitati de a fi mai atent: Mediteaza 10 minute. Implicati cele 5 simturi. Fa un singur lucru la un moment dat. Concentreaza-te asupra modului in care picioarele tale se misca de sol.

Traieste dupa valorile tale personale

Ignorarea convingerilor tale de baza te poate face sa te simti stresat sau conflictual. Descopera-ti valorile personale listand lucrurile care sunt importante pentru tine, identificand momentele in care te-ai simtit cu adevarat fericit si decidand ce vrei cu adevarat in viata. Apoi, aliniaza stilul de viata cu valorile tale, astfel incat sa poti fi persoana pe care doresti sa o fii.