Vrei sa iti deschizi o afacere? Afla ce ti se potriveste!

Tot mai multi tineri isi doresc propria afacere, fara sa stie ce presupune aceasta. Daca si tu esti unul dintre ei, afla ce afacere ti se potriveste!

Ce iti place sa faci?

Atunci cand faci ceva de placere, lucrurile vin de la sine si munca ti se pare mul mai usoara. Asa ca va trebui sa alegi un domeniu care iti place si pe care il cunosti. Daca ai lucrat pana acum drept contabil, poate o firma de contabilitate ar fi perfecta pentru tine.

Pregateste-te de sacrificii

Sa ai propria afacere nu este atat de usor precum pare. Trebuie sa tii sub control toate cheltuielile, sa ai bani pentru stocuri, pentru marketing, pentru salariile angajatilor, etc. In plus, nu te gandi ca vei avea la fel de mult timp liber ca si in cazul unui job de 8 ore. Acum, cand trebuie sa iti cresti propria afacere, vei lucra chiar si 12 ore pe zi pentru a realiza ceva.

Raspunde catorva intrebari

Inainte de a incepe orice afacere trebuie sa iti raspunzi la cateva intrebari, precum “Ce nevoi as putea satisface cu afacerea mea?”, “Ce as putea face mai bine”, “De ce anume au oamenii nevoie?”, etc. Trebuie in primul rand sa afli nevoile oamenilor si sa stii care iti vor fi potentialii clienti.

Nu te gandi ca te vei imbogati peste noapte

Daca iti pornesti afacerea cu gandul ca te vei imbogati rapid, mai bine las-o balta. Nu numai ca nu vei avea profit foarte repede, insa va trebui sa investesti o multime de bani in afacerea ta, inainte sa castigi si tu niste bani.

Trebuie sa ai bani sa investesti

Indiferent de domeniul in care activezi, trebuie sa ai bani sa incepi o afacere si sa o promovezi. Orice afacere, fata o promovare sustenabila, nu va ajunge niciodata sa faca profit si va fi mereu pe punctul de dizolvare. Asa ca, daca vrei o afacere, mai bine pune deoparte cateva mii de euro.

Pana cand afacerea incepe sa aiba profit, este bine sa ai un job stabil

Nu renunta la job-ul actual doar pentru a-ti incepe o afacere. Pana in momentul in care afacerea va necesita atentia ta totala mai este destul timp sa iti faci indatoririle de la actualul loc de munca si sa nu renunti la salariul de acolo. In primele luni de afacere va trebui sa castigi bani si din alte parti.