7 cosmetice care sa nu-ți lipseasca din portfard vara aceasta

E drept ca vara folosim mai puține cosmetice, data fiind temperatura ridicata. Insa cele puține pe care le folosim trebuie sa fie cele care ni se potrivesc cel mai bine și care, mai ales, fac fața sezonului cald.

Și cum zilele acestea am descoperit ca unele cosmetice nu rezista la caldura, am decis sa-mi refac stocul, ceea ce-ar trebui sa faci și tu daca aceste lucruri iți lipsesc din ”arsenalul” de cosmetice de vara!

1.Crema pentru fața și corp cu protecție solara

E primul lucru la care ma pot gandi atunci cand ma uit pe fereastra. Cum zilele astea canicula ne-a lovit din plin o astfel de crema este obligatorie. In fiecare dimineața, inainte sa ieși din casa, ar fi indicat sa aplici un strat de crema cu protecție solara, atat pe chip, cat și pe corp. Te sfatuiesc sa nu faci rabat de la acest ritual, daca nu vrei sa te trezești ca te-ai bronzat ”cu model”.

2. Fond de ten cu protecție solara / crema hidratant colorata care ofera protecție UVB

Daca nu ieși din casa fara ”acoperire”, asigura-te ca e vorba de una care sa ofere și protecție UV. Fondul de ten normal se topește, pur și simplu, așa ca nu risca! Pe-ncercate ca acela nu rezista la astfel de temperaturi.

Revenind la fondul de ten cu protecție, eu folosesc un CC Cream MaxFactor, care e compusa din 9,7% pigmenti de fond de ten și un cocktail de extracte – maceșe, apa de castravete, trandafiri și catina. Deci acopera, dar și hidrateaza in același timp. Un astfel de produs il gasiți pe elefant.ro, la reducere de peste 35%.

3. Mascara rezistent la apa

Din punctul meu de vedere, fara așa ceva nu se poate supraviețui pe timpul verii. Cel normal se va scurge dupa cinci minute petrecute la temperaturi de peste 40 de grade, temperaturi pe care le tot ”experimentam” zilele acestea.

Așadar, e util sa ai printre cosmetice unul rezistent la apa. Plus ca daca-n viitor prevezi niște vizite la piscina, la care nu te prezinți fara make-up, un astfel de produs e de neinlocuit. Eu am unul care rezista in orice condiții – caldura, umiditate, etc., achiziționat de pe site-ul elefant.ro, la o reducere considerabila.

4. Pudra bronzanta compacta

Daca ești in gașca prietenoasa a bronzului, parca ar fi și pacat sa n-ai la indemana o pudra bronzanta, compacta, care sa-ți puna in evidența bronzul. Nu una stridenta, ci mai degraba una care sa dea un aspect natural al pielii tale și, poate, puțina stralucire.

5. Ruj hidratant

Sa nu cumva sa credeți ca am uitat de buze. Nici ele nu trebuie neglijate pe timpul verii, mai ales daca vi se-ntampla des sa le simțiți uscate. Ar fi util sa aveți printre cosmetice un ruj hidratant, poate unul cu aspect mat (ca tot se poarta acestea), dar care se comporta ca orice balsam de buze – adica sa nu le lase sa se usuce!

6. Apa termala

Nu are rost sa militez prea mult pentru ea. Eu nu ies afara din casa fara ea, caci in momentele cele mai crancene imi ofera racoarea mult dorita. Hidrateaza, atenueaza iritațiile și regenereaza, ce sa-i ceri mai mult?

7. Spray stralucitor de corp

Din seria ”stralucire / bronz”, eu nu fac rabat nici de la spray-ul stralucitor de corp. Cel pe care il am eu este unul foarte parfumat, așadar e 2 in 1: da stralucire pielii (bronzate sau nu) și o și parfumeaza.