Carti inspirationale apreciate in intreaga lume

Întrucât toată lumea încearcă să găsească noi modalități de a obține motivație, credem că ar trebui să reveniți la elementele de bază, adică cărțile. Cărțile sunt considerate cele mai bune prietene ale unui om și au capacitatea de a vă ghida pe calea cea bună. Pentru a vă menține motivați și a vă simți pozitivi în acest blocaj, citirea unor cărți nu este o opțiune proastă. În acest blog, am adunat câteva dintre cele mai bune și mai inspirate cărți care vor fi utile pentru a rămâne pozitiv în viata.

1. Și asta va trece: Povești de schimbare, criză și începuturi pline de speranță – Julia Samuel

În acest scenariu complicat, în care există o mulțime de negativitate în jur, poate fi util să ne uităm înapoi la provocările din trecut, vremuri de criză și să ne amintim că nu au durat pentru totdeauna. Oamenii au reușit întotdeauna să treacă prin cealaltă parte, indiferent de cât de rele sunt lucrurile. Au crescut întotdeauna puternic în perioade de criză. În această carte, psihoterapeutul Julia Samuel analizează modul în care vremurile de criză vin și pleacă în mod natural în toată viața noastră. De asemenea, ea a oferit sfaturi utile pentru a face față provocărilor vieții. Intra pe https://buybooks.ro/dezvoltare-personala si descopera si alte carti interesante.

2. Puterea gândirii pozitive – Norman Vincent Peale

În ciuda faptului că este o figură politică în SUA, Norman Vincent Peale este cunoscut astăzi ca autorul care a scris cartea de sine „Puterea gândirii pozitive.” Publicată în 1952, această carte începe cu 10 reguli pentru „depășirea atitudinilor inadecvate și a învățării să practici credința ”. Mai mult, cartea vorbește despre importanța unei minți pozitive, renunțând la energie negativă, emoții și controlând furia. Atinge fiecare aspect al vieții care creează un mediu negativ în jurul tău.

3. Cartea mică a atenției: 10 minute pe zi pentru mai puțin stres, mai multă pace – Patrizia Collard

„Cartea mică a atenției” este o carte scurtă care promite să aducă un moment de calm cu exerciții simple de gândire care durează doar 5 sau 10 minute din zi și care ar putea fi chiar scurtate la un minut sau două, dacă este necesar. Cartea vine sub 100 de pagini și este citită rapid. Cu toate acestea, vă va oferi strategii pentru a face față momentelor anxioase pe care le veți putea folosi o viață întreagă. Daca esti pasionat de lectura, atunci intra si pe astraonline.ro si citeste recenziile de acolo.

4. Alchimistul – Paulo Coelho

Este una dintre cele mai bine vândute cărți fictive scrise de Paulo Coelho și își găsește un loc în aproape fiecare listă de cărți motivaționale din întreaga lume. Apărută pentru prima dată în 1988, cartea vorbește despre succesul în viață și împlinirea tuturor viselor tale, în ciuda dificultăților din viață. Învață același lucru prin perspectiva unui băiat tânăr care este păstor și are visul de a găsi o comoară. Sfârșitul cărții este destul de fascinant și cu siguranță te-ar face fericit și motivat din toate punctele de vedere.

5. Drive – Daniel Pink

Daniel Pink este un renumit autor motivațional care scrie cărți non-fictive despre gândirea pozitivă. „Drive: The Surprising Truth about what Motivates us” este cea de-a patra carte a sa, care vorbește despre motivația umană, susținând că este cea mai mare parte independentă. În această carte, el oferă motive din spatele angajaților de succes, cum ar fi stăpânirea, autonomia și scopul.

6. The Worry Trick – David Carbonell și Stephen Paul Aulridge Jr.

Dacă vă este greu să scăpați de sentimentele de îngrijorare și frică în acest moment, trebuie să încercați să vă sculptați niște abilități care vă vor ajuta să observați și să înțelegeți acele tipare de gândire fără să vă judecați sau să vă lăsați copleșiți. Această carte oferă tehnici bazate pe terapia cognitivă a comportamentului (CBT) și terapia de acceptare și angajament (ACT). Aceste terapii vă ajută să rupeți ciclul îngrijorării și să începeți să vă observați sentimentele anxioase cu claritate.