Cum iti poti transforma blogul intr-o sursa de venit

In ultima vreme, este o adevarata moda ca toata lumea sa aiba un blog. Suna bine sa spui ca esti blogger, dar prea putini cei care au un trafic bun, majoritatea isi au cititorii din randul rudelor si al cunostintelor. Cu toate acestea, daca stii cum sa te descurci, iti poti transforma cu usurinta blogul intr-o sursa de venit. De fapt, cam asta este scopul, mai mult sau mai putin declarat al celor care si-au creat ”patratica” lor in mediul virtual.

Numele de domeniu

Inainte de a intra in blogosfera, si mai ales, sa obtii si profit din aceasta indeletnicire, trebuie sa incepi cu alegerea numelui de domeniu. Acesta poate fi cumparat de la o firma care intermediaza aceasta operatiune, sau direct, de la RoTLD, care este este autoritatea oficiala (registru) pentru domeniile .ro.

Serviciile de gazduire

Urmeaza pasul doi, serviciile de hosting, sau de gazduire daca prefer asa. Mai exact, o firma care sa iti pastreze pe serverele lor blogul, articolele, imaginile, materialele video si tot ce mai decizi tu ca vei pune pe site. Sunt multe companiile de gazduire web care fac asta, dar daca vrei o sugestie pentru una cu adevarat profesionista, www.thc.ro/este exact ceea ce ai tu nevoie. Cele mai fiabile servicii de gazduire web impreuna cu un software usor de utilizat, preturi bune, iar la serviciul de asistenta sunt cei mai bine pregatiti oameni in domeniu, pentru a fi non-stop la dispozitia ta. Nu este o exagerare, degeaba ai un blog excelent, daca nu ai un hosting de calitate, pentru ca in caz contrar, risti ca site-ul sa fie mai mult offline decat online, si astfel sa pierzi cititorii.

Interfata

Daca ai rezolvat aceste doua probleme, ai nevoie de un software care sa fie usor de utilizat atunci cand vine vorba de scris si publicat articolele online. WordPress este varianta cea mai la indemana, si de aici lucrurile merg foarte rapid pentru ca nu este greu deloc sa lucrezi in el.

Rapid si eficient

Principalul avantaj al unei afaceri online care are ca punct de plecare un blog este faptul ca aproape totul se desfasoara in mediul virtual, nu este nevoie de prezenta ta fizica constanta acolo. Chiar daca, de exemplu, comercializezi unele produse prin intermediul blogului, poti controla rapid expedierea, iar totul sa se rezolva cu maximum de eficienta.

Pasiune si daruire

Nu degeaba se spune ca daca faci ceea ce iti place, totul este mult mai usor. Aceasta afirmatie este valabila si daca te referi la blogul tau, devenit acum afacerea ta online. Aproape ca nu vei simti ca muncesti, pentru ca o faci din pasiune, dar important, daca urmaresti profitul, este sa gasesti acele parti ale hobby-ului tau care pot deveni o potentiala sursa financiara.

Nu exista limite

Exista o multime de produse sau servicii online pe care le poti crea si care te pot propulsa in varf. Foloseste atat texte, cat si material audio sau video, astfel incat mesajul tau sa fie mai usor de inteles si sa ajunga mai repede la vizitatori sau potentialii clienti. Daca totul pana aici a mers ca pe roate, poti incepe sa-ti creezi un produs/serviciu de mai buna calitate, dezvoltandu-te permanent. Apoi treci la vanzarea acestuia si, ceea ce este si mai important, retine ca o afacere online are succes si daca nu te rezumi la doar cele de mai sus, ci continui sa te dezvolti permanent si te preocupi sa cresti traficul, numarul de produse, chiar si numarul de site-uri de nisa, asa ca nu poti spune ca munca se opreste vreodata. Dar si satisfactiile sunt pe masura.