Cum sa faci o relatie platonica sa functioneze

Sunt posibile prietenii profunde intre prietenii de gen opus si sunt multi oameni care au o relatie platonica. Desi pot exista momente in care amandoi sa aveti sentimente care depasesc natura platonica a relatiei voastre, ceea ce conteaza este ca niciunul dintre voi nu va actiona asupra lor si ca veti pastra respectul unul fata de celalalt. Relatiile platonice sunt incredibile atunci cand functioneaza bine – un prieten baiat iti poate oferi multe sfaturi, sprijin, conversatie si perspective diferite.

Daca ai o relatie platonica si nu stii cum sa o faci sa functioneze, citeste mai jos

Fii constienta ca pot fi momente tensionate intre voi

Cu exceptia cazului in care tu si prietenul tau platonic nu sunteti atrasi romantic sau sexual  de alte persoane exista intotdeauna posibilitatea ca unul dintre voi sa dezvolte un sentimente pentru celalalt. Nu este neobisnuit, dar poate face ca relatia platonica sa fie dificil de intretinut.

Creeaza reguli de baza 

Evita sa intri in cliseul ,,prietenii sunt cei mai importanti”. Este mult mai bine sa arati clar ca aveti o prietenie care conteaza, in care amandoi aveti grija unul de celalalt intr-o maniera asemanatoare cu fratii, urmarindu-va unii pe altii si petrecand timp impreuna, dar prietenia este tot ceea ce ramane. Poti chiar recomanda prietenului tau site-ul de matrimoniale sex unde isi poate gasi o partenera romantica. Este un site cu multe femei sexy si frumoase care ii vor capta atentia. Astfel te poti asigura ca relatia voastra platonica e in siguranta. Pe site-ul de matrimoniale sex, prietenul tau va putea gasi partenere dupa placul lui si dorintele lui, ori ca vrea o relatie de lunga sau scurta durata, va putea gasi tot ce doreste.

Ai incredere in tine

Natura si presiunile societatii nu sunt facute pentru tine, prietenul tau sau alegerile tale. Esti responsabila pentru propriile alegeri, iar decizia de a avea o relatia platonica este alegerea ta clara. Crezi in el pentru ceea ce este si ai incredere in amandoi ca puteti avea o relatie platonica eficienta.

Ia in considerare toate beneficiile unei relatii platonice

Te ajuta sa-ti amintesti ce castigi ramanand platonici, mai degraba decat sa fii tentata sa creezi o cearta din asta intr-un moment de slabiciune. Prietenia platonica rezista pentru ca aveti incredere unul in celalalt si impartasiti multe impreuna la un nivel spiritual, emotional si de experiente comune. Nu sunteti afectati de intimitatea iubirii romantice si a relatiilor sexuale, cu toate indoielile, geloziile, complicatiile etc. Niciunul dintre voi nu trebuie sa falsifice  unul in fata celuilalt; tu esti cine esti. Poti afla despre barbati si el despre femei unul de la altul intr-un mod sigur si fara compromisuri, daca voi doi sunteti de genuri diferite. Amandoi beneficiati de perspectivele reciproce asupra provocarilor cu care va confruntati in relatiile cu alti oameni

Linisteste-i pe altii care ar putea fi afectati de relatia ta platonica

Acolo unde sunt implicati parteneri, soti, iubiti etc., poate fi util sa curati din timp aerul cu ei despre natura prieteniei voastre platonice. Fa la fel si pentru prietenii prietenului tau platonic, unde crezi ca sunt prejudecati. Evita situatiile potential compromitatoare, cum ar fi sa stai la apartamentul lui noaptea tarziu, fara stirea / acordul sotului / sotiei. Recunoaste ca uneori ingrijorarile partenerului cu privire la relatia ta platonica poate fi cea mai grea parte a mentinerii unei prietenii platonice.

Fii realista

Este posibil ca o parte din tensiunea suprimata intentionat  sa va ofere la amandoi scanteia pentru a o face sa functioneze atat de bine. Aceasta realitate niciodata implinita, dar potentiala, poate fi sursa unei incredibile creativitati, descoperiri si rezolvari de probleme atunci cand voi doi lucrati impreuna la ceva. Desi nu ar trebui sa actionati niciodata la impulsurile sentimentelor, uneori merita sa  recunosti ca acest lucru face parte din ceea ce face ca prietenia platonica sa functioneze atat de bine.