Greselile frecvente in prepararea unui mojito

Cand vorbim despre mojito, ne vin in minte plaja, relaxare, petrecerile si gustul de menta. Ai indrazni sa pregatesti unul? Pregatirea ssa cere sa va concentrati si sa cunoasteti bine pasii de urmat.

Descopera aici cele mai frecvente greseli la prepararea mojito-urilor.

Mojito este un cocktail clasic la nivel mondial. Aceasta bautura aromata si racoritoare nu poate lipsi de pe niciun blat de bar. Totusi, desi pregatirea unui mojito pare simpla, se pot face o serie de greseli care ii strice complet magia.

De origine cubaneza, mojito este o bautura alcoolica care se prepara cu rom alb, lamaie sau lime, menta, zahar si sifon. Daca esti iubitor al acestui cocktail clasic, continua sa citesti, in acest articol iti spunem ce trebuie sa eviti atunci cand pregatesti un mojito.

Cele mai frecvente greseli la prepararea unui mojito

Oricine poate face un mojito, dar nu oricine poate face un mojito perfect. In jurul prepararii acestui cocktail s-au raspandit anumite practici eronate care ii pot distorsiona aroma. Cunoasteti cele mai frecvente greseli atunci cand pregatiti un mojito:

  • Zdrobiti menta. Trucul unui mojito bun se gaseste in aceasta planta aromata. Zdrobiti-l cu intensitate nu este necesar, incercati sa folositi mortarul cu delicatete, astfel incat frunzele sa nu se rupa in bucati; deoarece acest lucru poate face mojito-ul amar. In mod similar, este important sa nu depasiti cantitatea acestui ingredient ; de obicei sase foi sunt de obicei suficiente.
  • Pregatiti un mojito cu rom auriu sau rom de rezerva de 7 ani. Mojito-ul perfect este facut cu rom alb cubanez, niciodata altul.
  • Folositi gheata intreaga. Pentru aceasta reteta, cel mai bine este sa folositi gheata zdrobita, deoarece gheata traditionala tinde sa se topeasca usor si, prin urmare, excesul de apa dilueaza bautura.
  • Utilizati suc din comert. Aroma naturala de lamaie sau lime va oferi intotdeauna echilibrul perfect pe care ar trebui sa-l aiba un mojito bun. De asemenea, daca se poate folosi suc proaspat stors, gustul va fi mult mai bun.
  • Pregatiti un mojito cu un shaker de cocktail. Aceasta este una dintre cele mai tipice greseli facute in timpul prepararii mojito-ului. Ceea ce este grozav pentru menta, deoarece forta exercitata atunci cand se foloseste agitatorul ajunge sa-i desfaca frunzele.
  • Inlocuiti sifonul cu limonada. Un adevarat mojito cubanez este prelungit cu sifon, nu cu lamaie sau cu orice alt tip de bautura carbogazoasa.
  • Folositi zahar brun in loc de alb . Zaharul brun are un bob mai gros care nu se dizolva complet, ceea ce poate fi deranjant pentru unii oameni.
  • Pregatiti un mojito in avans. Mojito este o bautura care are un gust mai bun daca este consumata imediat dupa preparare. Nu vrei sa faci un mojito inainte de sosirea invitatilor tai, decat daca vrei sa consume un cocktail apos, fara aroma.

Cu toate aceste sfaturi pe care ti le-am indicat, acum stii ce nu trebuie sa faci atunci cand pregatesti un mojito. Evitati aceste greseli si amintiti-va sa utilizati intotdeauna produse de calitate. Va fi inutil sa stii cum sa faci mojitoul perfect daca alegi ingredientele gresite.

In sfarsit, nu uitati sa va serviti mojito-ul intr-un pahar Collins, ideal pentru acest tip de cocktail lung, atat de popular pentru a va racori in zilele toride de vara.

Trucul unui mojito bun se gaseste in menta, aceasta planta aromata. Zdrobirea cu intensitate nu este necesar, incercati sa folositi mojarul delicat, astfel incat frunzele sa nu se rupa in bucati.