Cum am renuntat la slujba corporativa pentru a lansa o casa de discuri

Stii cum unele femei isi petrec intreaga viata incercand sa-si depaseasca barierele? In urma cu cativa ani, rezidenta din Brooklyn urca pe scara corporatiei ca avocat cand a decis sa schimbe vitezele si sa incerce ceva mai creativ. Un an mai tarziu, Binta este co-fondatorul si CEO-ul Fermata Entertainment, o companie de dezvoltare si management operata din Brooklyn. 

Dupa ce si-a asumat un risc urias prin schimbarea locului de munca si intrarea intr-o noua industrie (si, sa fim reali, destul de dominata de barbati), povestea lui Binta este o dovada pozitiva ca jocul dupa propriile reguli poate duce la lucruri grozave. Dar sa ajungi la acea linie de sosire? Kiiiiinda  un proces. Iata 10 moduri in care Binta s-a pregatit pentru succes, astfel incat sa poata renunta la drumurile batute si sa inceapa fiecare zi cu o picatura de microfon. (Nu, la propriu… ea lucreaza la o casa de discuri.)

1. Si-a pus temerile in asteptare:  „Nu avem timp sa ne fie frica. Intotdeauna mi-am dorit sa conduc o companie de muzica si divertisment – ​​a fost intotdeauna o parte mai mare a identitatii mele decat a fi avocat de corporatie – dar am suprimat efectiv acea dorinta pentru ca s-a intamplat sa am succes la altceva. A fost foarte greu sa renunt la veniturile si prestigiul de a fi avocat, ceea ce a fost o mare parte din identitatea mea. Dar nu trebuie sa-ti fie frica sa mergi inainte.”

2. Ea si-a luat un moment sa-si planga trecutul:  „La nivel filosofic, a trebuit sa plang sfarsitul vechii mele identitati si sa-mi ofer spatiu pentru a fi confortabil sa exprim cine sunt si cine vreau sa fiu. Nu-ti face griji ca oamenii se intreaba daca mi-am pierdut mintile pentru ca totul mergea bine cand m-am ridicat si am decis sa infiintez o companie de muzica. A trebuit sa las acele griji deoparte si sa-mi permit sa-mi intru cu adevarat pe cont propriu”.

„Trebuia sa accept faptul ca, fie ca imi place sau nu, sunt un antreprenor in suflet. Deci, ce sa fac in privinta asta?”

3. Ea si-a imbratisat noua identitate (cu o schimbare de look, nu mai putin):  „Chiar si sa scap de pantofii mei si sa cumpar haine mai cool si mai funkie m-au ajutat sa spun „aceasta este  atmosfera mea  ”, spre deosebire de a urma un cod vestimentar mai rigid. si manierele corporative”.

4. Ea s-a simtit confortabil sa-si asume riscuri:  „A trebuit sa accept faptul ca, indiferent daca imi place sau nu, sunt un antreprenor la suflet. Deci, ce sa fac in privinta asta? Nu am un miliard de dolari investesc intr-o companie. Va trebui sa risc sa nu am un venit pentru o vreme. Va trebui sa ma astept ca asta sa nu se intample peste noapte. Care sunt lucrurile fara de care ma simt confortabil?”

5. Ea a acceptat faptul ca schimbarea locului de munca este (alerta spoiler) o slujba de 24 de ore:  „Fiecare secunda a zilei mele este consumata de a-mi face compania sa functioneze, de a-mi deservi artistii, de a asculta muzica, de a gandi strategic, de a intalni noi colegi de echipa— fiecare minut al zilei este orientat spre construirea unei companii de succes.”

6. Si-a facut timp sa invete noul ei domeniu:  „Nu am sarit direct in el. Am petrecut un an facand o bursa de cercetare la Harvard pentru a studia noi modele de afaceri. Dar infricosator este ca nu stii cat de mult stii pana cand incepi sa o faci.”

7. Ea a acceptat criticile:  „Nu le interiorizez. De multe ori, lucrurile pe care ti le spun oamenii au mai mult de-a face cu ce se intampla cu ei decat cu tine personal. Ocazional uit asta, dar mereu incerc sa ascult, pentru ca de obicei exista ceva acolo din care pot invata.”

„Vreau sa invat tot ce pot, dar, in acelasi timp, trebuie sa fiu constient ca nu incerc sa fac lucrurile exact asa cum au fost facute inainte.”

8. Ea s-a sprijinit pe mentori, dar nu a calcat pe urmele lor exacte:  „Mentoratul este incredibil de important, fie ca este vorba de acordarea consiliului de la directori de muzica pensionari si actuali, colegi care sunt ei insisi antreprenori sau prieteni. Vreau sa invat tot ce pot. pot, dar in acelasi timp trebuie sa fiu constient ca nu incerc sa fac lucrurile exact asa cum au fost facute inainte.”

9. Ea a refuzat sa fie definita de indoielile ei:  „Toti avem temeri si indoieli. Muncesc din greu sa nu ma las  definit  de indoielile, nesiguranta si fricile mele. Vreau sa le constient, dar sa nu le permit. pentru a deveni obstacole. E mai usor de spus decat de facut.”

10. Ea a transformat sexismul si rasismul pe cap:  „In unele privinte, imi vad genul si rasa ca pe un avantaj. Nu din perspectiva faptului ca usureaza lucrurile, ci din perspectiva „Stiu ca trebuie sa muncesc”. Cu 150 pana la 200 la suta mai greu pentru ca acest lucru sa se intample. Imi place sa fiu tinuta cu picioarele de foc, pentru ca stiu ca compania va fi mult mai buna si ca ideile noastre vor fi mai inteligente. Nu cred ca este un dezavantaj, ma gandesc la asta ca fiind un provocare.”