Iti renovezi locuinta? Iata cum alegi piesele de mobilier

Când este timpul să vă redecorați casa, puteți decide că este oportunitatea perfectă de a cumpăra mobilier nou. În timp ce cumpărăturile de mobilă sunt distractive și mai ușoare ca niciodată cu cumpărăturile online, vrei să te asiguri că ceea ce cumperi este dimensiunea potrivită pentru spațiul tău. Alegerea dimensiunii potrivite a mobilierului poate spori foarte mult funcționalitatea și stilul spațiului tău de locuit, dar de unde știi care este dimensiunea potrivită?

Ei bine, asta depinde de cameră. Fiecare cameră este diferită și fiecare familie are nevoi diferite de la fiecare cameră din casa. Pentru a vă ajuta să aflați ce dimensiune de mobilier este perfectă pentru spațiul dvs., iată cele mai bune sfaturi de la experții in design interior.

Înțelegeți scopul fiecărei camere

Pentru a maximiza spațiul pentru fiecare cameră din casa ta, este important să știi pentru ce vei folosi fiecare cameră mai întâi. Fa-ti cele mai unice si deosebite cadouri pentru casa noua. Dacă camera dvs. de zi este folosită pentru o mulțime de întâlniri mari de familie, ați putea alege o canapea secțională care este robustă și poate găzdui mulți oameni. Dacă familia ta optează să mănânce în camera de zi, mai degrabă decât la masa de sufragerie, ar putea fi necesară o măsuță de cafea mai mare.

Este important să înțelegeți scopul fiecărei camere înainte de a vă cumpăra noul mobilier. Odată ce cunoașteți aceste detalii cheie, veți înțelege mai bine nevoile dvs. și ce mobilier (și dimensiunea fiecărei piese) va fi potrivit pentru spațiul dvs.

Măsurați-vă spațiul

Cel mai rău sentiment din lume este să cumperi o canapea sau o masă nouă pentru sufragerie, doar ca să o iei acasă și să descoperi că nu se potrivește așa cum credeai. Deși acest lucru ar putea părea evident, mulți oameni trec direct la cumpărături de mobilă fără să știe cu adevărat cât de mare este spațiul lor sau mobilierul pe care doresc să îl pună în el. Cunoașterea dimensiunii fiecărei camere pentru care cumpărați vă va permite să știți exact ce dimensiuni de mobilier trebuie să cumpărați. Măsurarea poate părea o bătaie de cap, dar merită timpul și efortul. Asigurați-vă că măsurați lungimea fiecărui perete și înălțimea tavanelor. Mai multe informatii utile despre amenajarea locuintei afli si de pe inspectmun.ro

De asemenea, este important să rețineți unde sunt toate ferestrele, șemineele și ușile pentru a evita blocarea acestora. Toate aceste lucruri afectează dimensiunea mobilierului pe care ar trebui să-l achiziționați. Odată ce știți dimensiunile camerei în care va intra mobila dvs., este, de asemenea, important să vă dați seama cum vă veți introduce mobila în cameră. De exemplu, dacă trebuie să instalați o canapea mare printr-o ușă, pe o scară sau pe un hol, este o idee bună să măsurați și acele zone.

Cunoaște-ți aspectul

A decide ce vrei și unde vrei să ajungă o anumita piesa de mobilier, va face cumpărăturile mult mai ușoare. Planificarea amenajării vă va oferi o idee despre ce să căutați și despre cum ar trebui să arate și să se simtă camera odată ce aveți tot mobilierul la loc. Dacă știi că vrei un set de canapea și canapea cu mese laterale asortate, schițarea unui aspect te va ajuta să-ți planifici mai bine spațiul. Dacă camera dvs. de zi se concentrează pe televizor și doriți să aveți o zonă secțională pentru a oferi o mulțime de zonă de relaxare, aspectul dvs. vă va permite să vedeți ce dimensiune și aspectul canapelei secționale vor funcționa cel mai bine. Intra pe libertatea.ro si afla ce sfaturi ofera designerii de interior in privinta amenajarii unei locuinte.