Pasii pentru o rutina corecta de ingrijire a tenului

Curatarea fetei este un obicei care, de multe ori, nu este facuta cum trebuie. Este timpul sa realizam un ritual de infrumusetare corect in functie de tipul nostru de piele. Da, tenul curat este sinonim cu prospetime, sanatate si tinerete. Crema sau gel de curatare? ne spalam pe fata de doua sau mai multe ori in timpul zilei? Uleiuri pentru pielea mai sensibila?

Iata un ghid practic pentru curatarea profunda a fetei in mod corect, care va raspunde la aceste intrebari si la alte intrebari pe care ni le punem in fiecare zi. 

Pielea trebuie curatata cu apa la temperatura medie.

Folositi apa calduta: 

Temperatura apei este cheia atunci cand o aplici pe fata, fie dimineata, fie seara, indiferent de tipul de piele sau vreme. Expertii recomanda sa va spalati fata cu apa calda, astfel veti evita uscarea, iritatia si inrosirea pielii. 

Curatati fata de doua ori pe zi: 

Sa te speli pe fata de mai multe ori nu inseamna ca este mai bine. O rutina de curatare a pielii , cu produsele potrivite, este suficienta pentru a mentine pielea sanatoasa. Fa-o dimineata pentru a elimina celulele moarte si pentru a creste circulatia pe fata. Noaptea, indepartati orice urma de machiaj sau murdarie. Evita folosirea excesiva a produselor de infrumusetare pe pielea ta, deoarece aceasta va deveni mai sensibila prin indepartarea stratului sau natural de protectie si o vei deshidrata. 

Ai grija de produsele de infrumusetare pe care le folosesti pe pielea ta.

Aplicati corect demachiantul facial: 

In functie de tipul de ten pe care il ai, acesta va fi mai mult sau mai putin cremos. Cu toate acestea, ar trebui sa-l aplicati – intotdeauna – cu miscari circulare in sus cu degetele. Astfel vei mentine certitudinea ca produsul de curatare face o treaba profunda asupra pielii tale inainte de a aplica crema sau tonerul pe care il ai pe noptiera din camera ta. 

Lapte sau gel demachiant? 

Laptele demachiant este mai favorabil pentru pielea mai putin sensibila sau pielea fara exces de grasime. Se recomanda indepartarea completa cu apa calda cu un prosop special pentru fata sau bumbac. Cu toate acestea, gelul este mai potrivit pentru tenul gras sau mixt, deoarece este mai usor si ofera o senzatie de prospetime si curatenie. Aplicati-l pe fata umeda, infasurati-l in masaje circulare, indepartati-l cu multa apa si uscati-l cu un prosop sau o carpa umeda. 

Mastile cu argila sunt favorabile tenului gras.

Evitati servetelele demachiante: 

Da stim. Servetelele demachiante sunt un produs usor de purtat in geanta si de folosit in caz de urgenta sau de oboseala. Cu toate acestea, nu ii putem considera aliatul nostru apropiat. Acestea curata partial machiajul si au un continut considerabil de ingrediente chimice spre deosebire de apa micelara sau demachiantele faciale. Un fapt de luat in calcul atunci cand este momentul sa te demachiezi: mergi mai intai pe ochi si buze, apoi treci pe toata fata. O vei face mai usor si nu iti vei irita pielea. 

Spuneti DA tonerului: 

Tonerul face parte din trusa de baza de ingrijire a pielii pentru fiecare doamna/domnisoara . Ajuta la indepartarea murdariei sau a urmelor mai adanci de machiaj pe care demachiantul facial nu le-a rezolvat la momentul respectiv. In plus, tonerul echilibreaza pH-ul pielii si inchide porii. Daca o aplici, este mai bine sa o faci noaptea si cu servetele sau demachiant din bumbac.

Instrumente electronice: 

Stim ca ritualurile de frumusete au pus stapanire pe industria cu sute de produse si formule. Totusi, trebuie sa stim care functioneaza si care nu in functie de tonul si tipul de piele pe care il avem pe fata. Daca ai, de exemplu, ten gras sau mixt, este mai bine sa folosesti o perie faciala sonica care purifica pielea intr-un mod neinvaziv, lasand pielea mai moale si mai luminoasa.