Tantra sau arta iubirii

Multi oameni nu stiu exact ce este Tantra si la ce le foloseste. Unii cred ca aceasta are legatura cu religia din Orient, cu sexul fara inhibitii, sau cu pozitiile si tehnicile din Kama Sutra, manualul de sex al hindusilor. Pentru altii este un cult al iubirii libere promovata in anii ’60 sau terapie spirituala si sexuala New Age. Totusi, ce explica cel mai bine ce este Tantra? Cuvantul Tantra provine din limba sanscrita, limba sacra a Hinduismului, si are ca radacina cuvantul “tan” care inseamna “a manifesta, a extinde, a tese, a extinde”.

O definitie clara si precisa a Tantrei este greu de formulat, chiar si cei mai vechi initiati si practicanti au greutati in a explica concret ce este aceasta. Este mai mult o stiinta spirituala, mistica, un fel de legatura intre noi si Univers. Prin practicarea Tantrei devenim noi insine mai conectati la realitate, mai completi. Cu ajutorul ei putem descoperi parti din noi care au fost uitate sau reprimate, putem elibera o energie pe care o putem folosi pentru a mari senzatia de placere, pentru a ne atinge scopurile in viata sau chiar pentru a evolua spiritual.

Cei care practica Tantra vor descoperi pe parcurs ca apreciaza viata la un nivel mai mare, ca le-au disparut sentimentele de vinovatie si frica, se vor simti eliberati si mult mai fericiti. Aceasta arta a fost testata si practicata timp de mii de ani de catre yoghini si calugari tibetani, din dorinta pura de a obtine cunoastere spirituala si eliberare. Scripturile sacre Hinduse si Buddhiste, cunoscute sub numele de Tantras, ofera informatii detaliate in ce priveste tehnologia, stiinta si cunostintele spirituale. In Tantra, stiinta si misticismul merg mana in mana, ca si senzualitatea si ascetismul. La fel ca si intelegerea stiintei de catre persoanele obisnuite, si aceasta arta necesita timp si cunostinte pentru a o studia si a o intelege.

Afirmatia de baza a Tantrei este ca daca lumea este reflectia ordinii in Cosmos, atunci oamenii trebuie sa caute iluminarea prin experimentarea sa. In loc sa practice asceticismul, tantricii credeau ca evolutia spirituala poate fi obtinuta prin experimentarea tuturor senzatiilor, controlate in oarecare masura, majoritatea interzise de diverse religii. Metoda prin care omul se putea uni cu divinitatea era sa devina unul cu “Sufletul Lumii”, care era reprezentat de zeita Shakti. Mult cautata energie divina putea fi gasita numai la femei. Barbatii, avand aceasta energie in cantitate mult prea mica, o obtineau prin relatiile sexuale intretinute cu femei. Necesitatea balansarii energiei masculine cu energia feminina a dus la formarea anumitor secte care cereau ocazional relatii sexuale intre calugari si calugarite. Acest procedeu era atat de crucial, incat s-au construit temple special pentru acest scop. Cel mai faimos dintre aceste temple a fost construit in Guahati, Assam si a fost dedicat zeitei iubirii, Kamakhya.

Practicarea sexului tantric poate influenta viata sexuala in cuplu in 3 feluri: te ajuta la atingerea unor noi culmi ale extazului si placerii comparative cu sexul normal, te invata sa-ti deschizi inima fata de iubire si fata de partenerul tau si sa-ti aduci aminte cum este sa fi indragostit si pasional ca la inceput, te invata cum sa transformi actul sexual intr-o experienta sacra si spirituala care va fi benefica pentru intreaga ta fiinta.

In Tantra, barbatul este ca focul, iar femeia ca apa. In cele mai multe cazuri, apa stinge focul, iar dupa actul sexual barbatul este obosit si femeia frustrata. Exista 9 niveluri ale orgasmului feminin, dar majoritatea ating doar nivelul patru. Pentru ca femeile sa ajunga la niveluri mai mari, este necesar ca barbatul sa nu ejaculeze atunci cand simte prima oara ca e aproape de punctul culminant. In loc de asta, cel mai bine ar fi sa foloseasca tehnici pentru a elibera acea energie, simtita inainte de a ejacula, in tot corpul. Astfel tot repetand acest procedeu de fiecare data cand este aproape de a ejacula, barbatul va atinge praguri tot mai inalte ale placerii si o va duce si pe partenera sa la niveluri mai inalte, ajutand-o si pe ea, dar si pe sine sa atinga orgasme mult mai puternice.

Barbatii pot atinge iluminarea si evolutia spirituala si daca practica celibatul, insa la femei iluminarea este facilitata de energia electrica a naturii orgasmului sau. In Tantra, sexul nu este un scop sau ceva considerat banal, ci este o cale pentru a atinge iluminarea spirituala. La baza, Tantra este o filozofie a iubirii si a adoratiei universale. Acea stare de constienta poate fi atinsa numai prin abandonare de sine, uitarea trecutului si detasare, si prin experimentarea din plin a tot ce are de oferit viata. Tantra nu este doar despre sex, ci despre toate experientele vietii si modul in care pot fi acestea exprimate, imbunatatirea vietii sexuale fiind un bonus tentant si deloc de neglijat, care la randul sau ne aduce mai aproape de divinitate.