Visele iti spun de ce boli suferi

Specialistii sunt de parere ca visele ne pot da indicii chiar si despre starea noastra de sanatate sau despre bolile de care suferim. Sa aflam si noi ce au descoperit cercetatorii, conform numeroaselor studii privitoare la vise.

Visele violente pot fi un semn precoce al dezvoltarii unor afectiui ale creierului, precum Alzheimer. Majoritatea oamenilor au intre 4 si 6 vise in fiecare noapte,insa isi amintesc doar 2-3 pe saptamana. Cercetatorii au mai descoperit ca persoanele care se trezesc in timpul visului au mai multe sanse sa-si aminteasca ce au visat.

Mai mult, chiar si medicamentele betablocante (in tratamentul hipertensiunii arteriale) duc la aparitia viselor urate. Aceste medicamente modifica echilibrul unor substante chimice din creier, care produc cosmaruri.

Un studiu efectuat pe mai mult de 6.000 de subiecti a scos la iveala faptul ca persoanele care au batai neregulate ale inimii au de 3 ori mai multe cosmaruri. Persoanele care au probleme cardiace sunt mai predispuse in a avea probleme respiratorii, care duc la scaderea nivelului de oxigen din creier.

Cosmarurile sunt un avertisment si pentru dezvoltarea migrenelor. Atunci cand te culci cu o derere de cap, ai sanse mult mai mari sa ai parte de un vis agresiv sau furios. Specialistii sunt de parere ca durerile de cap produc schimbari chimice in creier.

Un alt studiu a relevat faptul ca visele urate din perioada copilariei pot reprezenta un indiciu al unei viitoare tulburari psihotice, la maturitate. Cosmarurile au mai fost asociate si cu infectiile organismului.

Totodata, repetarea aceluiasi cosmar poate fi si un semn al bolii Parkinson, sunt de parere neurologii. Apneea de somn (atunci cand nu mai respiri timp de cateva secunde in timpul somnului) apare tot ca urmare a visurilor urate.