Cum sa ramai mereu indragostit de partenerul de viata

Aparitia cuiva nou în viețile noastre ne face să ne facem spațiu pentru acea persoană și să luăm în considerare fericirea ei ca și a noastră. Cu toate acestea, pot apărea probleme atunci când vechile noastre sisteme de apărare se pun în funcțiune. Iată ce trebuie sa faci pentru a ramane mereu indragostit de partenerul tau.

Identifică-ți personalitatea

Cu toții experimentăm dureri pe parcursul vietii, dureri care ajută la informarea modului în care ne așteptăm ca oamenii și relațiile să funcționeze. Din momentul în care ne naștem, ne adaptăm la mediul nostru. Învățăm cel mai bun mod de a ne satisface nevoile pe baza modului în care părinții noștri răspund la noi și a modelului de atasament pe care îl formăm cu ei. Din păcate, nu toate aceste lecții sunt bune. O lipsă timpurie de conexiune emoțională și armonizare ne poate învăța să ne îngropăm nevoile. Inconsistențele sau resentimentele exprimate de părinții noștri ne pot lăsa să ne simțim anxioși, nesiguri sau indubitabili. 

Foamea emoțională de la un părinte ne poate face să ne simțim epuizați și ezitam să lăsăm pe cineva să se apropie prea mult de noi. Prin urmare, atunci cand cunoastem pe cineva pe un site de matrimoniale sau in alte cercuri, tindem sa credem ca persoana respectiva este potrivita pentru noi. Dar, in esenta nu stim daca acea persoana este cu adevarat compatibila cu noi.

Revenind la copilarie, pentru de aici pornesc toate tiparele nocive, trebuie sa acceptam ca nici o persoană (sau părinte) nu este perfectă. În calitate de copii, absorbim atât de mult modul în care parintii noștri ne tratează, se tratează intre ei și își tratează prietenii. În încercarea de a înțelege lumea, adoptăm moduri de a fi care nu ne servesc întotdeauna sau nu reprezintă cine suntem cu adevărat.

 Cunoașterea tiparelor pe care le-am urmat inca de mici copii și a barierelor psihologice pe care le avem poate transforma relațiile noastre cu adulții. Ne poate ajuta să ne explicăm temerile legate de intimitate, nesiguranțele noastre în legătură cu întâlnirile, tendințele noastre de a ne îndepărta sau disperarea față de cineva care ne evită. Ne poate ajuta să înțelegem de ce reacționăm la anumiți factori declanșatori de la partenerul nostru, de ce avem probleme în a ne încrede și a rămâne vulnerabili.  

Înțelegerea apărării noastre este o muncă pe care o putem face pentru noi înșine, indiferent dacă suntem singuri sau într-o relație. Fiind deschiși la modurile în care ne limităm pe baza vechilor tipare, putem începe să creăm noi moduri de a fi care reflectă realitățile circumstanțelor noastre prezente, mai degrabă decât umbrele trecutului nostru.  

Recunoaște-ți fricile de intimitate

Pentru că toți am fost răniți în diferite moduri, cu toții avem temeri legate de intimitate. Deși am putea spune că vrem să găsim dragoste sau să fim într-o relație pe termen lung, ne-am putea trezi ca ne îndepărtăm în moduri subtile și nesubtile care nici măcar nu au sens pentru noi. Temerile noastre în jurul iubirii pot avea mult de-a face cu teama de a fi vulnerabili și de a nu mai dori să fim răniti din nou. A te simți iubit în prezent poate, de asemenea, să stârnească amintiri vechi de a nu te simți iubit în trecut. Acest lucru poate crea un fel de „criză de identitate”, întrucât a avea pe cineva să-și exprime dragostea poate contrazice direct credințele negative pe care le-am construit despre noi în toată viața noastră.  

Chiar dacă simțim bucuria de a ne îndrăgosti, adesea simțim un sentiment de frică la ceva profund. Majoritatea dintre noi nu suntem pe deplin conștienți sau dispuși să facem față acestor temeri. În schimb, putem începe să observăm că devenim puțin mai critici față de partenerul nostru sau nesiguri în relația noastră. Poate că nu ne dăm seama, dar acționăm pe baza unei frici care ne spune că vom fi mai în siguranță dacă nu lăsăm o altă persoană să se apropie prea mult.