Produsele de ingrijire personale. Cum le alegi si de ce anume trebuie sa tii cont

Pielea grozava nu se datoreaza doar ADN-ului – obiceiurile zilnice au un impact mare asupra a ceea ce vezi in oglinda. Insa, in functie de recenziile despre produse pe care le citesti sau de medicii pe care ii consulti, exista un numar ametitor de opinii despre orice, de la modul de hidratare pana la modul de protejare a razelor UV. In cele din urma, ingrijirea pielii tale este pur si simplu personala. Iata ce ar trebui sa retineti pentru a face cele mai bune alegeri.

Trei pasi principali

Ganditi-va la rutina de ingrijire a pielii ca fiind formata din trei pasi principali, inainte de a alege produsele preferate de pe perfectbeauty.ro:

• Curatare — Spalarea fetei.

• Tonifiere — Echilibrarea pielii.

• Hidratant — Hidrateaza si catifeleaza pielea.

Scopul oricarei rutine de ingrijire a pielii este acela de a-ti regla tenul, astfel incat sa functioneze cat mai bine si, de asemenea, sa remediezi sau sa vizeze orice zone pe care vrei sa lucrezi. „Rutinele de frumusete sunt o oportunitate de a observa schimbari in interiorul tau”, spune specialista in ingrijirea pielii din San Francisco, Kristina Holey. Pe masura ce pielea ta are nevoie de schimbari odata cu varsta, la fel si produsele tale. Totusi, adauga ea, „nu este vorba despre crearea perfectiunii”. Permite ca acesti trei pasi sa devina ritualul tau zilnic care iti fortifica pielea si iti intareste ziua.

Da-i timp

Stiinta din spatele produselor de ingrijire a pielii a parcurs un drum lung, dar inca nu exista o solutie instantanee – aveti nevoie de timp pentru a culege beneficiile, spune dr. Rachel Nazarian, dermatolog Manhattan la Schweiger Dermatology Group. „Rezultatele se vad doar atunci cand ai o rutina de ingrijire corecta”, explica ea. In general, urmariti sa utilizati un produs timp de cel putin sase saptamani, o data sau de doua ori pe zi, pentru a observa o diferenta.

Sfat: Cu orice produs de ingrijire a pielii, aplicati in ordinea consistentei – de la cel mai subtire la cel mai gros. De exemplu, demachiant, toner (daca il utilizati), ser si apoi crema hidratanta. Intra pe newgirl.ro si afla ce produse sunt excelente pentru tipul tau de piele.

Gaseste-ti demachiantul facial

Formula potrivita iti va oferi o piele curata si sanatoasa. Ia-o mai usor cu produsele exfoliante (foloseste o data pe saptamana) si evita-le pe cele cu coji de nuca zdrobite sau ingrediente abrazive.

Ce inseamna exact non-comedogen?

Acest termen apare frecvent pe etichetele produselor si este folosit de expertii in ingrijirea pielii, dar nu este intotdeauna definit intr-un limbaj simplu si clar. Iata o explicatie rapida: daca un produs pretinde a fi non-comedogen inseamna ca nu ar trebui sa infunde porii sau sa declanseze acnee – fie prin ocluziunea pielii, blocarea glandelor sau iritarea foliculului de par. Afirmatia nu este reglementata de F.D.A., totusi, si multe companii isi fac propriile teste interne pentru a determina daca un produs ar trebui sa fie considerat comedogen sau nu. (Unele ingrediente comune cunoscute comedogenice sunt uleiul de cocos si untul de cacao.) De obicei, cu cat un produs are mai putine ingrediente, cu atat este mai usor sa se determine daca va provoca reactii.